Gå til innhold

Ny kjøler til Q6600


gard.

Anbefalte innlegg

Når jeg for snart en drøyt måned siden kjøpte meg ny pc, klarte jeg å gjøre det dumme valget å kjøpe den utdaterte Zalman CNPS9500LED. Med en liten overklokk til 3,0GHz kommer prosessoren på over 70°C etter bare tre minutter i en OCCT test. Dette tyder da på at det er for varmt, og jer trenger derfor en ny kjøler. Luft, vel og merke.

 

Prislappen er ikke noe problem, så kan godt ta det beste på luft egentlig. Hvis det trengs eksterne vifter i tillegg, så vær så snill og kom med noen anbefaliner som er stillegående og effektive. Har også et Asus Maximus Formula og et Cooler Master Cosmos, så det hadde vært fint om kjøleren hadde passet i begge.

 

Alle forslag tas med til vurdering.

 

- blade-bunny

Endret av blade-bunny
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-wtZtqAvs

Personlig så har jeg en Thermalright ULTRA120 Extreme og tempraturene er på 26-32 grader til vanlig og 45-50 ved spilling.

kjørte også en OCCT test o da var den vel på 60 på max og da var den vel også overklokket til 3.6 ghz. Disse tempraturene er vel fordi jeg har et helt åpent kabinett som gjør at alt ligger litt høyere enn romtempratur.

 

Thermalright ULTRA120 Extreme 495 kr

Jeg har også satt på 2 vifter på 120 mm for og kjøre at den varmen som kommer blir blåst bort.

 

Jeg finer ikke de viftene jeg har på min men det er nok det beste for de ekke så stille og de har blå lys. Ikke spør hvorfor jeg har blå lys på de, gikk gjennom en periode hvor jeg syntes lys var kult tror jeg. Det ekke så kult når du sitter i mørke om vintern og hele rommet ditt er blått hehe.

 

Disse skal vist gi ganske frisk kjøling linker til dem uten lys men det fins modeller med lys også vis du ønsker det.

Mist vifte 120x120

Skal selv bestille disse når viftene jeg har nå dør ut.

Lenke til kommentar

Har sett litt på Thermalright ULTRA120 Extreme'n ja, ser lovende ut. Men anbefaler du en eller to vifter? Burde vel egentlig holde med en, eller?

 

[Edit] Har også en slik liggende. Hvordan er den til å ha på ULTRA120'n? Ikke så pen da.

Endret av blade-bunny
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-wtZtqAvs

Jeg bruker 2 kun for morro, kanke akkurat si det hjelper veldig mye.

Den er helt grei og ha på kjølern den.

Med mindre du har et åpent kabinett så er det ikke så farlig hvordan de ser ut egentlig. For det er vel ikke så mange som skal titte inn i pc-en din da.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-wtZtqAvs

mine har 1700 rpm jeg så på nettbutikken jeg linket til men fant ingen 120 mm vifter med høy rpm:S syns det hørtes veldig merkelig ut. her har du ivertfall 2000 rpm skal ivertfall være nok og siden kabinettet er lukket så er det jo ikke farlig at det er blå lys på den.

akasa 120 mmm

Vil nok si at 2000 rpm er mer enn nok for 800 rpm ekke så mye at den vil hjelpe skikkelig for og kjøle ned nok. men sånt er vel mye avhengig av kabinettet og hvor kaldt du ønsker at cpu-en skal være.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-wtZtqAvs
Ser litt videre på det med vifte. Tar gjerne imot anbefalinger om bra, lydløse vifter.

 

Mist sine vifter er lydløse og flytter en god del luft. så de kan jo anbefales de.

Men RPM er jo litt avhengig om du skal overklokke mye eller ikke. for skal du overklokke mye så blir cpu kjølern varmere enn om den var helt standard klokk på.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-wtZtqAvs
Prosessoren er nå på 3GHz, men håper på 3,6GHz når jeg får kjøpt ny kjøler.

 

jeg har den kjølern jeg linket til og jeg klokket den til 4 ghz med litt fin innstilling og 3.6ghz gikk super lett. Jeg har aldri overklokket før jeg prøvde med quad q6600.

Men du må se litt på pris for det du kan sjekke er jo desibel og rpm så finner du fort ut hva du syns er for mye eller for lite. Pluss du kan jo sjekke hva din vifte har nå desibel.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-wtZtqAvs
Tror det blir slik at jeg kjøper den Thermalright Ultra120 Extreme'n, kjøper en vifte til og bruker den Noctuaen jeg allerede har som vifte nr. 2. Da var det bare å jakte på vifter da.

Bare finn en helt vanlig 120 mm vifte det skal være mer enn nok liksom. trenger ikke noe sykt høyr rpm så lenge den fungerer for ditt bruk er det viktigste.

 

Du kan jo se etter et kult design og velge ut i fra det eller rpm kanskje.

Lenke til kommentar
Da står det mellom denne og denne. Det står at Papst-viften flytter 70m3 luft og Mist-viften flytter 54.4,3 med luft. Vil det bli noe merkbar forskjell på de to da?

 

Kan anbefale Xigmatek HDT-S1283, eller Noctua NH-U12 eller hva den nå heter.

Hvis du har besmtemt deg for kjøler men trenger vifte av de du har satt opp så ville jeg gått for papst'en.

Endret av s0und
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-wtZtqAvs

Men er det ikke Thermalright extreme 120 som er kjent for og være den som er best til luft kjøling da? ble fortalt at denne var den beste du kunne få.

Lenke til kommentar

Har du noen kilde på at de går av med seieren mot en Thermalright ULTRA120 Extreme?

 

[Edit] Se her: http://www.overclockersclub.com/reviews/noctua_nh_u12p/5.htm Der bruker de en Q6600 overklokket til 3,4GHz, Thermalrighten slår Noctuaen i samtlige.

 

[Edit2] Da tror jeg at jeg har bestemt meg for Thermalright ULTRA120 Extreme med en Papst 4412F2GLL og en Noctua NF-S12-800 (som jeg allerede har) som min nye cpu-kjøler.

Endret av blade-bunny
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-wtZtqAvs

Lykke til med den nye kjøleren og overklokkingen din. Når du skal sette inn kjølern bare fjern støv og lignende vis det er noe støv i pc-en så du får pc-en så kjølig som overhode mulig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...