Gå til innhold

Canon eller Panasonic - hvem er best på HD?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
De to er testet opp mot hverandre her. Testeren mener han ville valgt Panasonicen selv om Canon er bedre i noe. :hmm:

Og det er noe merkelig siden "Bildekvalitet" står på minuslisten til Panasonicen. Er ikke det en ganske essensiell parameter i sammenhengen?

 

Om det blir mye forskjell vet jeg ikke, men det virker bl.a. lurt at HF100 har den innebygde mikrofonen plassert i front.

 

Her er forøvrig en annen sammenligning på Camcorderinfo.

 

Men det er vel sikkert kanonbra kameraer begge to. Man kan sjekke rundt på nettet til man blir svimmel, det gjorde jeg - og endte opp med HF100. Selv om jeg var fristet av Panasonic sin pre-record funksjon ...

Canon trenger mer vidvinkel, trolig samme sak med panasonic. Påsats er bestilt.

 

Jeg er i hvertfall så langt veldig godt fornøyd, men det mangler en del testing og ikke minst redigering. Og mangler også egen sammenligningserfaring mot andre kameraer, så jeg har vel egentlig ikke noen sterke anbefalinger på hva andre bør velge.

Lenke til kommentar
Hvilken linse har du bestilt? Har samme kamera, og lurer på hvilken jeg skal velge.

Prøver å diskutere det her:

Diskusjon om vidvinkellinse

Joda, kjenner til den tråden KalleKanin - og takk for hjelpen med noen begreper der forresten. Tråden der heter jo "hvor" man kjøper vidvinkellinse, men mer interessant er jo egentlig "hva" kjøper man. :hmm:

 

Først - man *trenger* vidvinkellinse, brennvidden er ca. 43 mm (omregnet til 35mm referanse) hvilket betyr at man, avhengig av motivet selvsagt, ofte må stille seg litt på avstand.

Finner ikke noen linser som får folk til å ta bølgen heeelt, men noen på Amazon er godt fornøyde og en ganske bra test her gir pekepinn om at man ikke går fullstendig i fella i hvertfall.

(Denne siden forteller også om noen ting, som cinemamode f.eks., som manualer osv. ikke er så gode til å forklare - de nevner ofte noen forslag til innstillinger, men sier ikke et døyt om hva de forskjellige innstillingene egentlig gjør).

 

Så endte opp med å bestille WD-H37C fra B&H selv om denne, som også du refererer til, meldes om å ha noe kromatisk avbøyning ved full zoom. Kanskje er billigvariantene (f.eks. på ebay) like gode, men noen ganger er det bare å hoppe i det ...

Får heller skru den av når jeg skal filme kikkertmode, da får jeg jo zoomet inn lenger også.

 

Ble litt off topic, men den linken til den testen gjør at det kanskje går bra ... :thumbup:

Lenke til kommentar
Først - man *trenger* vidvinkellinse, brennvidden er ca. 43 mm (omregnet til 35mm referanse) hvilket betyr at man, avhengig av motivet selvsagt, ofte må stille seg litt på avstand.

canons vidvinkelforsats til hv20 er sikkert kjempebra, men den er så tung at kameraet blir et helt annet å håndtere. så jeg fant ut at jeg tar heller et par skritt tilbake enn å bla opp flere lapper for en glassklump som kom til å få mye tid hjemme i skapet mens kameraet var på tur. og apropos vekt, kommer canon opp med en hf100 lignende sak, bare enda mindre og med en god fastlinse, så selger jeg hv20'n på dagen...

 

robert capa, i en litt annen bransje men dog, sverget visstnok til 50 og 75mm.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...