Gå til innhold

Bærbar til skolebruk++ for rundt 5000 (Kjøp)


Anbefalte innlegg

Er på utkikk etter en bærbar maskin som jeg kan bruke til skolearbeid, se på video og andre småting. Det største kravet er vel at prisen ikke er så alt for høy. Jeg så forledes på en artikkel om en finfin bærbar (Zepto Znote 3405), men den har de visst bestemt seg for å late som at ikke finnes lenger da jeg ikke finner den noen sted på hjemmesidene deres.

 

Jeg kommer fremdeles til å ha den stasjonære datamaskinen min, men det hadde vært kjekt med en bærbar med mulighet til å se på film på senga med. Filmene og seriene jeg ser på er ofte i ganske stort format (1280 x 720 og lignende), men jeg vet ikke nok om sånt til å vite hvor god PC man trenger for at dette ikke skal gå i snilefart.

 

Ellers stiller jeg ikke store krav, bortsett fra at jeg mener at Vista ikke har noe som helst å gjøre på en bærbar maskin og at jeg da helst vil ha noe med XP (men det er vel ikke mulig lenger?) eller uten operativsystem slik at jeg kan installere noe skikkelig selv.

 

Om noen av dere vet om en bærbar som kunne passet hadde det vært supert.

 

På forhånd, takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jepp, nå driver jeg definitivt med masing.

 

Problemet mitt er at jeg ikke har hatt annet enn dårlige erfaringer med bærbare maskiner. De er alltid så skrøpelige og "billig plastikk-leke-aktige".

 

Jeg antar at noen her har litt peiling på hvilken bærbare som duger, både i ytelse og "design", så det hadde vært fint å få litt råd før jeg går ut og kjøper en tilfeldig bærbar som har grei hardware.

 

 

En annen ting som jeg ikke tenkte på tidligere angående XP er at nyere bærbare tydeligvis ikke alltid støtter XP (driver-support, ville jeg tro), og derfor er det også litt viktig at jeg finner en bærbar som det fungerer å bruke XP på.

Jauda, litt kravstor må man vel være.

 

 

Om tråden ikke blir automatisk låst på grunn av grusom trippelposting så takker jeg på forhånd for eventuelle svar.

Lenke til kommentar

Om du vil ha mest mulig bang for the buck, tror jeg denne er en veldig god kandidat. Om det er filmer i H.264-format du spiller, går det glatt i den oppløsningen du snakker om, muligens også opp til "Full HD", bare du bruker en effektiv dekoder, som f.eks CoreAVC.

 

Er du villig til å spytte inn 1700-1800,- ekstra, kan du se litt nærmere på disse. Foruten større disk og dobbelt opp med minne, er en viktig forskjell mht video at det sittter et dedikert skjermkort i disse, som med rett software kan dekode HD-video og avlaste cpu, slik at maskinen ikke blir så varm og cpu-vifta går for fullt.

 

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=354680

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=355261

Lenke til kommentar

Den her så jo ikke så alt for værst ut. Er det noen som vet om det er mulig å installere XP på den uten drivertrøbbel?

En annen ting jeg glemte å nevne er batteritid, men jeg antar at det ikke er så alt for viktig siden man som oftest har en stikkontakt i nærheten både på skolen og i hjemmet.

Lenke til kommentar

Oisann, den Multicom PCen der så interessant ut.

 

Er CPU'en som følger med "god nok" eller er det lurt å investere i en som er hakket over? (Og betale over 900 kr ekstra)

Med ekstra RAM og større harddisk ble prisen alikevel på kun 5300, så det er mulig jeg kan spytte inn litt mer penger på bedre CPU om nødvendig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...