Gå til innhold

Tips til trening med manualer?


Anbefalte innlegg

Hei. Noen som kan hjelpe en treningsamatør på 24 år å komme i gang?

 

Litt om meg: Jeg synes jeg ser puslete ut, og er ikke spesielt sterk. Har i grunnen aldri trent noen ting, og er slank, og med typiske "nerde"-armer, altså ikke spesielt mye muskler.

 

Jeg kunne tenke meg å øke størrelsen på magemuskler, brystmuskler, over- og underarmsmuskler. Jeg har til rådighet et sett manualer med utbyttbare vekter og ellers ikke noe særlig. Jeg tenkte f.eks. at jeg kunne ta situps, armhevinger og armbøying med manualer. Vil dette hjelpe? Er selvfølgelig interessert i å øke muskler raskt selv om jeg vet at det uansett tar lang tid. Andre øvelser? Og til slutt, og kanskje viktigst, hvor ofte og mye må jeg trene?

Endret av Irgendwer
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hey Kompis!

Først og fremst. Ikke start trening hjemme. Start på et treningsstudio hvor du forteller om dine mål og får litt innføring i trening, med hvordan øvelser fungerer, hvorda du utfører de, og hvordan de virker inn på forskjellige muskler.

Vil du ha tips om øvelser, kan du selvfølgelig se på sider som iform.no

http://php.iform.no/pub/kat.php?id=7 feks

Men anbefaler som sagt å komme seg ned på et studio, hvor andre også kan deler erfaringer med deg!

Lenke til kommentar
Jeg har tenkt å begynne på studio uti august eller september. Men jeg har lyst til å "tyvstarte" nå :)

 

Ingen dum idé det :) Men tyvstarting uten teknikk er ikke veldig smart. Ville tatt treningsstudio først, også hjemmetreningen når du kan litt mer. Du har ingen du kjenner som kan hjelpe deg? Og vil anbefale deg å jogge, ta armhevninger, situps og hangups mens du venter. Kan være kjipt i starten, men det er veldig bra trening. Og kondisjon hjelper under styrketrening.. Faktisk :)

Lenke til kommentar

Du kan fint trene hjemme. Jeg har trent hjemme i årevis uten skader eller problemer, og forandret kroppen min fra en typisk nerdekropp som du beskriver, til noe jeg er mye mer fornøyd med.

 

Jeg begynte selv med situps, chinups, armhevninger og diverse militære øvelser, så gikk jeg etter noen måneder over til manualer, og nå har jeg et lite mini-treningsstudio hjemme, med stang og stativ. Det trenger ikke koste skjorta å trene hjemme.

 

Sjekk for eksempel ut http://fitness.scoobysworkshop.com/ - Scooby har laget en gratis site for hjemmetrenere, og gir masse gode råd + gode video beskrivelser av øvelser. Ta en ekstra titt på kosthold tipsene hans. Trening er bare en del av forandringen, riktig kosthold er nøkkelen til å vokse.

 

En annen veldig bra site er http://stronglifts.com/

 

http://www.ironmagazine.com/ er en bra site med masse tips - forumene deres er veldig bra, og der kan du få svar på alle spørsmål du måtte ha.

 

Dersom du etter en stund tar steget opp til vektstang, skaff deg Starting Strength. Det er en fantastisk bok som nærmest gjør deg til ekspert over natten:

 

http://www.amazon.com/Starting-Strength-2n...8676&sr=8-1

 

Lykke til! Det er ikke lett å forandre kroppen dersom du er veldig tynn, men med regelmessig arbeid vil du raskt se resultater.

Endret av Ondz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...