Gå til innhold

Bruk av bilde på internettside


Anbefalte innlegg

Jeg har fått spørsmål av en om de kan bruke et av mine bilder på en arkitekt internettside. Et bilde jeg har tatt av en skole. Aldri fått spørsmål om dette før, men er det normalt å få betalt for slikt? eller bare levere det gratis? Noen som kan hjelpe meg litt med det her så hadde det vært fint:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du bør ta deg betalt. Siden det er første gang kan du legge deg på en sympatisk pris. Du har jo allerede tatt bildet til privat bruk. Kanskje 500 kroner er en ok pris. Hvis de ikke reagerer på prisen så gjør du dem oppmerksom på at det vil koste mer for bestilte bilder. Jeg kan huske at noen som tidligere var aktive tok slike bilder for en megler, men jeg husker hverken hvem eller hva de fikk betalt.

 

Hvis du får fler oppdrag kan du kanskje gå opp i 1500 for en jobb, og levere flere bilder fra samme location. Det må ikke bli for dyrt, men du må ha råd til utstyr som vidvinkelzoom og DxO software, så du kan ikke underprise deg heller.

Lenke til kommentar

Ingen av mine objektive har støtte i DxO, dessverre. Derfor hater jeg folkene bak DxO, som spammer meg med reklame for noe jeg ikke kan bruke. Men ikke produktet, som er ypperlig.

 

Det er ingen erstatning for optiske ytelser, slik som hvor rett-tegnende det er. Jeg liker meg i normalområdet blant annet fordi det er fint lite fortegning der. Så det finnes ingen tvil om at software ikke kan erstatte skikkelig optikk. Men programvaren kompenserer for mye den. Den kan blant annet brukes selvstendig som en god rawkonverter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...