Gå til innhold

Spørsmål om Casio ExilimEX-F1


Anbefalte innlegg

Skal kjøpe meg det kameret, men sparer penger akkurat nå.

Har ca 5000. Men jeg så på en side fra USA at den kostet 999 dollar. ( ca 5000kroner)

Link til siden HER

Koster det mye i frakt? I Norge koster den jo rundt 7000kroner..

 

Så lurer jeg på hvor bra er selve speilrefleks kamera? Hvilket kamera kan jeg samenligne det med? Det samme med Videokamerat.

Det går ikke å skifte objektiv?

Sakte film greine er nok det jeg gleder meg til mest ;D

Noen som kan fortelle erfraringer?

 

ex-f1_large.jpg

 

Edit: Den siden jeg linket til ser ikke ut til å kunne kjøpe den? men jeg har funnet det billigste stede i norge. HER Koster litt over 6000. Ser litt rar ut det kamera på det bilde der.

Endret av Henry9
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er ikke et speilreflekskamera. Det befinner seg midt på treet blant de store kompaktkameraene, så du er på feil sted med dette spørsmålet. Det kan med andre ord ikke sammenlignes med speilrefleks. Det er et såkalt superzoom kompaktkamera med gode videomuligheter. Teknologien er ganske annerledes, med en veldig mye mindre sensor, og helt annerledes type optikk. Ingen speilrefleks kan heller filme, så de kan heller ikke sammenlignes på det området.

 

Hvordan det klarer seg mot videokamera vet jeg ingenting om, men de i kategorien for videokamera vet sikkert mer om det. Det finner du et annet sted på forumet.

 

Lykke til. Jeg tror du har best lykke med å poste disse spørsmålene i kategorien for kompaktkamera.

Lenke til kommentar
Hmm.. Hvis det ikke er speilrefleks hvorfor er det lukkertid og alt sånn på det da??
Fordi uten lukkertid blir det ikke bilder. Da blir de helt sorte :) Og det er mange kompaktkamera man kan stille både lukkertid og blender på, faktisk helt ned til tusenlappen får du kamera med disse mulighetene, om enn noe begrenset i forhold til speilrefleks.

 

OKei..

men blir bildene bra da? Nesten som et speilrefleks?

I godt lys ser de fleste "hjemme/ferie/festfotografer" ingen spesielt stor forskjell på bildene fra et godt kompaktkamera og et speilrefleks. Det er i dårlig lys at den store forskjellen gjør seg gjeldende. Ettersom sensoren på kompaktkamera er såpass mye mindre, må også hver pixel forminskes tilsvarende. De tar derfor inn mindre lys, og lysstyrken må derfor forsterkes elektronisk i kameraet. Dette drar opp lysstyrken, men drar også med seg bildestøy og elektroniske urenheter i bildet. Objektivet er også stort sett en god del bedre på speilreflekser, selv om man kjøper med et billig kit-objektiv. I tillegg har du andre fordeler med speilrefleks, som utbyggingsmuligheter (objektiver, blits, batterigrep osv...), raskere utløser, mer presis og raskere fokus, bedre batterilevetid og så videre...

 

Det geniale med dette kameraet, derimot, er den ekstreme videofunksjonen. Bildekvaliteten på video skal visst være meget god til å være på et kompaktkamera, selv om et dedikert videokamera er bedre. Men det spesielle, er høyhastighetsfunksjonen som mangler sidestykke... så langt. Grunnen til at de klarer en så ekstrem høyhastighetsfunksjon, er en nyutviklet sensor fra Sony (om jeg ikke husker feil), og den sensoren, både i denne og forbedrede versjoner, vil antakeligvis bli å finne i flere kamera etterhvert, også fra andre produsenter.

 

Kameraet fikk vel, om jeg ikke husker feil, en god utmerkelse i en test i siste nummer av "Fotografi". Mener det var utmerkelsen "Topp valg" som den fikk sammen med et par andre såkalte superzoom kompaktkamera.

Lenke til kommentar

Kvaliteten skal være god i sin klasse, men det er en del forskjeller i bildekvaliteten i forhold til slr. Som Super8 skriver har den lille sensoren sine begrensninger i dårlig lys. Det får også betydning for typiske slr-kvaliteter som liten dybdeskarphet, som mange elsker. Det er vanskelig å ta bilder der bakgrunnen er helt uskarp med det slik kamera. Men nå begynner kanskje dette å bli litt komplisert forklart.

 

Hvis du setter muligheten for filming høyt skal du ikke ha speilrefleks, og da er du på rett spor.

 

Edit: Hvis det koster 5000 i USA, så kommer moms på toppen når du tar det inn til Norge. Da ender du opp med en total pris på 6000. Så kommer frakt i tillegg, så det er det bare dumt å tenke på. Kjøp denne i Norge, så får du norske forbrukerrettigheter i tillegg.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...