Gå til innhold

Insekt på valmue(nybegynner)


Lynx-

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei, og velkommen til forumet :)

 

Likte bildet ditt jeg! Ser ut som at insektet sliter med å komme opp i midten av blomsten, slik bakbeina er utenfor "kanten" - morsomt :) Skarpt er det og!

 

Ellers tror jeg det hadde gjort seg å beskjert bildet ditt slik at blomsten med insektet kom enda mer i fokus, og kanskje ikke så midstilt.

 

edit:leif

Endret av VegardSK
Lenke til kommentar

Takker for kjapp og konstruktiv tilbakemelding :)

 

Fant et annet bilde av samme motiv som hadde litt mer "blikkontakt" med insektet. Synes selv at dette er litt bedre enn det forrige. Er liksom ikke så mye i bildet som kjemper om oppmerksomhet.

 

post-164833-1214326316_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Helt greit bilde, hvor den forstyrrende bakgrunnen trekker ned. Særlig gjelder dette den ucroppa versjonen. Hvis nærfoto og insektsbilder er noe du kunne tenke deg å drive med, er et makroobjektiv en god investering i fremtiden. Da kan du få muligheten til å komme enda nærmere, og viske ut bakgrunnen ytterligere.

Lenke til kommentar

Hei!

Vet ikke helt om dette er den type bilder jeg kommer til å ta mest av da jeg er helt i startgropa enda, men det er ikke utenkelig at det kommer til å bli flere blomster og insektbilder nei så et makroobjektiv er ikke noe dumt tips.

 

Får forresten igjen en god slump penger på skatten i disse dager og en del av disse har jeng tenkt å bruke på fotoutstyr. Sitter nå kun med kitobjektivet på D40`en og ser derfor behovet for et par ekstra objektiv. Stativ bør jeg vel også ha. Noen som har noen tips til hva jeg bør satse på av objektiv?

 

Er ikke sikkert at BK er rette sted å ta opp dette på, men er ikke så kjent med skikk og bruk på forumet ennå :)

Lenke til kommentar

Det er din tråd, og den kan du bruke til hva du vil (med visse begrensninger som settes av norsk lov og vanlig moral og etikk). Du trenger åpenbart et makro-objektiv. For deg som bruker D40 betyr det å lete etter et med innebygd fokusmotor. Jeg tror Sigma har HSM i sine fleste makro-objektiver, men det må du nesten sjekke.

 

Et alternativ som jeg vil anbefale er å lære deg mer ved å bruke gammel optikk. D40 er laget slik at mekanikken i gammel Nikkor-optikk ikke kan ødelegge kamera på noen som helst måte, slik de kan med en D70, for eksempel. Det har sine fordeler å jobbe med manuell fokus når man tar makro, og det er ingen dum utfordring å lære seg å eksponere ved hjelp av histogrammet. Det virker sikkert komplisert før du tar fatt på oppgaven, men det er langtfra like komplisert som det virker. Det er slik at kameraene våre har elektronisk fokushjelp når vi jobber manuelt, så det er ikke så vanskelig å finne fokus uten AF. Du er faktisk mer sikker på å ha truffet riktig, og man kan jo i tillegg satse på en Katzeye mattskive, som gjør kamera om til et gammeldags manuellfokus-kamera. Lysmålingen er grei også. Du tar bare bilder i M, og sjekker histogrammet etterpå. En erfaren vil kunne gå rett på, men en nybegynner må gjerne sjekke histogrammet oftere. Du sjekker om det ligger til høyre eller venstre, og justerer deretter. En liten ettermiddag på verandaen vil lære deg å forstå prinsippet. Det blir en utfordring å gjøre det slik, men ikke noe som er for vanskelig for de aller fleste. Investeringene er heller ikke så store. Jeg husker en fantastisk Vivitar Serie 1 90mm makro som ble solgt for under tusenlappen forleden. Slike, og bedre kjøp kan gjøres på bruktmarkedet, så det er fritt frem for de som vil leke.

 

Jeg begynner å tro at D40 kan føre til at mange lærer seg å fotografere skikkelig fortere. Årsaken er at D40 er eneste amatørmodell fra Nikon som er kompatibel med alt Nikkor har laget av optikk, og det vil etterhvert friste mange. Jeg sitter og ruger på en tråd om D40, og hvorfor det er et godt kamera å vokse i. Ja, dere leste rett: Å vokse i. Det er en mening som irriterer meg grusomt her på huset. Og det er at D40 blir nevnt som et kamera som det ikke er mulig å vokse i. Eller for å si det på en annen måte; et kamera som man vokser ut av. Det er fryktelig feil. Hvordan er det mulig å vokse ut av et kamera som har fulle manuelle muligheter? Isåfall oppstod det seriøse fotografi en gang på åttitallet. Kanskje med Minolta 7000 i 1984? Det kommer jeg tilbake til i en tråd et annet sted på forumet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...