Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Min klage på standpunkt engelsk VG2


Anbefalte innlegg

Jeg tenkte bare å dele min klage som jeg sendte inn til lærer og rektor nå ved skoleslutt. Lærer, rektor og jeg ble enige om å sette opp karakteren, så dette er bare et eksempel på hvordan en klage kan se ut.

Håper det er til hjelp :)

 

<!--SPOILER BEGIN--><div class="spoilertop" onClick="openClose('5244af6d6591a0a46383ff0271fd1883')" style="font-weight: bold">Klikk for å se/fjerne spoilerteksten nedenfor</div><div class="spoilermain" id="5244af6d6591a0a46383ff0271fd1883" style="display:none"><!--SPOILER END-->*** Videregående Skole

V/Rektor Duck

***rveien 6

18.6.2008

Klage på standpunktkarakter

 

Med dette vil jeg herved klage på standpunktkarakter i Engelsk for skoleåret 07/08.

 

Jeg har nå fullført VG2 Automasjon på Ladejarlen VGS og fått karakteren 2 i engelsk. I engelsk har vi dette skoleåret hatt 2 ulike lærere. Fra skolestart 20. August til midten av september hadde vi Eli Etternavn. Da hun gikk ut i mammapermisjon tok Petter Etternavn over. Han hadde vi til og med hele mars. Da tok Eli over igjen.

I 1. Termin fikk jeg karakter 3 i engelsk, med en grei begrunnelse av Petter. Han sa da at jeg lå på kanten mellom 3 og 4, men valgt å gi meg 3 siden det var 1. Termin, slik at jeg hadde større sjanser til å gå opp til 2. Termin istedenfor å gå ned.

 

Frem til påske lå jeg fremdeles og vippet mellom 3 og 4 fikk jeg inntrykk av og fikk absolutt ingen antydninger på at jeg hadde gjort det dårligere nå, enn før jul. Når Eli tok over etter påske følte jeg fremdeles at det gikk bra. Fikk ingen antydninger til noe annet.

 

I hele dette skoleåret har jeg hatt 5,14 % fravær i Engelsk. Fraværet er grunnet glattkjøring og legebesøk og dette har jeg dokumentasjon på. Den ene dobbeltimen jeg var borte hadde vi en prøve, som jeg ikke fikk tilbud om å ta senere. Helt på slutten av året nå hadde vi først en skriftlig ”prøve-eksamen” som jeg fikk 3 sterk på. Og så skulle vi ha en muntlig presentasjon av valgfritt tema den siste engelsktimen som vi hadde, altså 10/06-08. Da rakk ikke alle å presentere, men Eli skulle komme innom 12/06-08 for at vi siste skulle få lagt frem det vi hadde. Hun kom aldri. Jeg har heller ikke hatt noen underveisvurdering i 2. Termin.

 

Hvis grunnlaget for Eli til å sette denne karakteren er at jeg har deltatt på for få prøver, er dette ikke riktig måte å gjøre det på, slik jeg har forstått opplæringsloven. En karakter er nemlig alltid et uttrykk for en helhetsvurdering. Dersom læreren mener at hun ikke har nok vurderingsgrunnlag på meg, skal jeg få nettopp det: ingen karakter.

 

Så jeg mener at min standpunktkarakter burde vært 3 istedenfor 2. Jeg har ikke fått dårligere enn karakteren 3 på noe av det skriftlige eller muntlige jeg har presentert og levert inn dette skoleåret. Jeg håper virkelig dere tar dette til etterretning og at det blir tatt en god avgjørelse på dette, som tross alt kan være med på å påvirke mitt yrkesliv.

 

Med vennlig hilsen

 

***<!--SPOILER DIV--></div><!--SPOILER DIV-->

 

 

 

EDIT: Leif

Endret av Sagberg
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...