Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Internet kveles når uTorrent er på


Anbefalte innlegg

Har selv vista og prøvd noen av triksene. Problemet er at viska krever signerte drivere for å boote. Fant en patch som gjorde om det også i boot manageren (readydriver), men det føcka hele bootprosessen så måtte reparere med vistaplata.

 

Så inntil videre er jeg stuck med 30-10-10 på connections settingene i utorrent.

 

Er det noen som vet om Server 2008 har like stricks half-open begresning? ENN å lage et operativsystem i 2007/2008 som ikke tillater mer enn 25 half open tcpconnections (ultimate ... 10 i home)! Det er HELT på jordet, spesielt etter som microsoft selv har produkter som benytter seg av P2P teknologi.

 

Greit at det øker sjangsen for spredning av virus, men det måtte da vært en mulighet for å endret på det, selv om det var veldig stricks som standard!

Endret av JKJK
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ser ikke hensikten med å knote rundt med andre drivere, og endre avanserte settings i OS'et.

 

problemet her er relatert til forbindelsen fra µTorrent -> pc -> ruter -> internett.

 

flaskehalsen er nok bredbåndsruteren, som jeg tror takler inntil 2048 tcp-connections til enhver tid. Noen rutere gjør en bedre jobb enn andre, men dette merker man kun ved høy last. Har man da 10-15 torrents aktiv, med alt fra 50-300 connections per, behøver man ikke være matematiker for å finne ut at dette ikke ser bra ut.

 

problematikk vedr. torrent-trafikk er i 99% av tilfellene løst slik Stigma beskriver tidligere i tråden.

 

1: begrens uploaden til ca 70% av hva din bredbåndsforbindelse tilsier.

2: begrens downloaden(mindre viktig) til ca 80% av hva din forbindelse tilsier.

 

så er problemet vekke.

Lenke til kommentar

Sikelik: nei, problemet er at vista toppen takler 25 half open connections. Når du da har 10-15 torrents med 300-500 connections hver, får du en diger flaskehals. Nettet fungerer, men åpner du da f.eks. en webbrowser blir de connectionsene som browseren åpner "stående i en hjälsikkes lang kø", som gjør at surfing virker tregt / ikke-eksisterende.

 

Greit at visse routere ikke takler så mange connections, men 25 er fortsatt mye mindre enn 2000, så OS'et er flaskehalsen.

 

Edit: sorry, så ikke at du refererte til stigmas innlegg.

Har uansett problemer med dette selv. Har 10/10 fiberlinje og kan tyne den meget godt uten at det er selve båndbredden som struper ting. Microsoft + nettverk = møkk.

Endret av JKJK
Lenke til kommentar

hm, mulig. tok et raskt søk, og standard-setting for half-open connections i windows viser seg å være 10 ifølge hva jeg har funnet til nå. riktignok var dette 1 år gamleposter, så det kan være endret via windows update.

 

sjekket uansett innstillinger i µtorrent, og der står variabelen net.max_halfopen = 8.

Denne verdien er satt til 8, for å gi litt plass til andre applikasjoner for å kommunisere gjennom også. jeg har ikke endret på denne innstillingen før.

 

med mindre denne verdien er blitt endret hos MIZZ_HELL her, ser jeg ikke at dette skal være et problem med OS'et lenger.

Endret av Sikelik
Lenke til kommentar

vista ultimate har støtte for 25 half-open. De andre har 10.

Men såfremt variabelen net.max_halfopen = 8 er der, og antall connections pr torrent eller totalt er satt over, vil det da ikke likevell bli krøll?

 

Skal sjekke parameteren når jeg kommer hjem. Hvor finner jeg den?

Lenke til kommentar

gitt at du bruker µTorrent, finner du den under advanced på kontrollpanelet. ca 2/3 vei nedover. de er sortert alfabetisk.

 

OS'et setter jo da grense på 25.

µTorrent setter grense på 8.

altså blir (8 / 25) = 32% av det totale(windows) antallet half_open tcp-connections benyttet.

Da skal ikke OS'ets grense ha noen som helst innvirkning, med mindre du på et eller annet mirakuløst vis kjører flere instanser av µTorrent.exe , noe jeg virkelig ikke håper.

Endret av Sikelik
Lenke til kommentar

det er jo dette som er default settings, så jeg tviler på det skal være noe problem.

 

Selv om man har 300 totale connections, så betyr ikke det at alle 300 driver å sender til enhver tid.

 

har jeg forstått riktig, er begrensningen på half_open packages, kun de tcp-forespørslene der pc har sagt "hei" og venter på at mottaker skal svare "jo, hallo du!"

 

Det er jo ikke verre enn at du forsøker å sette litt "idiotiske" verdier der, og så ser hvordan dette fungerer. Ettersom Vista's antall half_open packages er 25, så kan man nok øke den tilsvarende variabelen i µTorrent en del(til 15-18 kansje) uten at det skal føre til problemer. Dog har jeg aldri testet dette, så det er bare spekulasjoner. Man vil nok neppe merke en særlig revolusjonerende forbedring derimot. Klarer kansje å hale ut pittelitt mer.

 

Du kan jo forsøke, og så gi en tilbakemelding på dine erfaringer her :)

Lenke til kommentar

Will do.

Vet jeg har måttet skru ned antall connections på global og pr. torrent vesentlig for at det skulle fungert, men har ikke tenkt over hva den variabelen sto på. Må bare få opp filserveren igjen så jeg i det heletatt har noen plass å lagre ting, så skal jeg teste!

 

Hadde vært dønn om denne variabelen var endret hos meg.... da hadde jeg kanskje kunne økt global connections uten å drepe linja.

Lenke til kommentar

µT er desverre kjent for å ha problemer med å respektere net.max_halfopen. Er en del info om dette på forum.utorrent.com. I changelog er det punkterunder "improvement" og "change", men de har vel egentlig ikke kommet så langt at de kan kalle det "fix" ;)

 

For å identifisere om det virkelig ER et problem som omhandler half-open connections("handshake"), så se etter event id 4226 i event log'en.

Lenke til kommentar
ja, har masser av 4226. Så har vært 100% sikker på at dette har vært problemet hele tiden. MEN det merkelige er at før jeg fikk fibern så kunne jeg ha flere connections. Men mulig jeg har rota med noe innstillinger uten å ha tenkt over det.

Har du prøvd å patche tcpip??

Tcpip patch vista

 

Sjekk hvordan versjon av tcpip du har, så finner du den patchen som passer.

Lenke til kommentar

Mizz_hell: Ja, som nevnt ovenfor. Men som også nevnt så fucket readydriver (eller hva det nå het) som skal slå av driversignering automatisk i oppstart fucktet hele bootloaderen min, så den ble jeg ikke videre begeistret over. Uansett nåværende patch egentlig en sugen måte å gjøre det på. Det burde være mulig å slå av driversignering uten å måtte legge inn drit som automatisk trykker på knapper for deg. :p

Lenke til kommentar

Torrents er genrelt noe som skaper mye trøbbel pga flere faktorer

 

1. uTorrent voldtar alle ressurser på en PC, utrolig mange connections, mye minnebruk osv, en ganske brute-force måte å kjøre trafikk

2. Asynkrone linjer suger, og takler dårlig trafikk opp.

3. Rutere som ADSL-levrandørene sender med suger lut og tar selvmord om det er for mange connections.

4. Nevnte problemer med windows og half open connections.

 

AtW

Lenke til kommentar

Husker jeg hadde problemer med en gammel netopia ruter fra NGT, den restarta hver gang jeg søkte etter servere i counter strike, er jo mange tusen servere der som skal pinges! Har hatt 2 routere som restarta pga for mange connections, eneste løsningen var å skru av firewall i ruterne, da gikk alt glatt igjen!

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...

Har vel så å si samme problemet med at internett "slår" seg av etter få sekunder når Utorrent startes opp og begynner med nedlasting. I tillegg så går internettet på en liten avtur også når jeg leter etter servere på Day of Defeat.

 

Det med Utorrent skjedde bare en vanlig dag uten noe ekstra installert på pcn. Utorrent funget som bare det før den dagen. DoD hendelsen har vel vært fra starten antar jeg men begynnte å spille det en god del måneder etter Utorrent begynnte å oppføre seg rart.

 

Jeg har nå funnet ut at hvis jeg lar internettet gå igjennom min trådløse router og så til min stasjonære så er det ingen problem. Tenkte ut dette siden jeg har aldri hatt problem å laste ned på min bærbare fra den trådløse linja som også går igjennom TopCom routern fra Telenor. Men nå er strømforsyninga bokstavelig svidd av og Stasjonære får ta ansvaret for nedlastningen igjen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...