Gå til innhold

Hvilket kamerea skal jeg kjøpe ????


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De fleste digitalkameraer bruker en del sekunder fra man slår de på til de er klare til bruk. Autofokusen bruker også et par sekunder. Det kan oppleves veldig frustrerende for de som er vant til speilrefleks.

 

Dybdeskarpheten er generelt veldig god på digitale kamera, så du kommer langt med å sette fokusen på uendelig og la den stå der når du tar bilder utendørs. Olympus 5050 knipser flere bilder i sekundet hvis det stilles på kontinuerlig "drive". Hvis det står innstilt på auto så tar det stort sett perfekte bilder. Bildene blir ofte litt annerledes enn de som er tatt med film. Jeg liker de digitale bildene best. Macroen er også veldig god på 5050. Du burde også ta en titt på Canon G3. Hvis det er veldig viktig at det går i lomma så er C-50 et bedre valg men med dåligere ytelse.

Lenke til kommentar

C5050 har god makro, og en lyssterk optikk og suverene muligheter til å gjøre innstillinger på kameraet. Det støtter også flere minnestandarder og vanlige AA-batterier.

 

En utfordrer til C5050 er Canon G3, men personlig liker jeg ikke denne noe særlig. De inntrykkene jeg har av disse går i C5050s favør. Jeg klarer ikke holde G3 på en god måte (har bare prøvd i butikker); det passer ikke til mine hender. Jeg ble heller ikke særlig imponert over søkeren da objektivet dekker nedre venster hjørne i vidvinkel (blir borte ettersom man zoomer inn). Enkelte hevder dette ikke har noe å si da LCD-skjermen er så suveren. Mulig det, men i dårlig lys og situasjoner der solen skinner direkte på skjermen er det kjekt å ha en optisk søker, for du vil ikke se stort på skjermen.

 

Personlig misliker jeg G3s utseende og design også: stor og klumpete.

 

Har selv kikket etter kameraer i samme klasse som disse, men har kommet til at manglene er for store til å kunne forsvare en pris på ca 7000. Tenkte derfor å kjøpe et rimeligere kamera i første omgang (vurderer i øyeblikket A70), slik at jeg kan bli vant med digital fotografering. Hvis jeg liker det, og når nye forbedrede modeller kommer, vil jeg ta opp en oppgradering til vurdering.

 

Ta også en kikk på Sony DSC-V1. Har det som av mange regnes som bransjens beste hjelpelampe for fokus i dårlig lys, er svært lite og kompakt, Carl Zeiss optikk, og mange muligheter for manuelle innstillinger.

 

http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/v1.html

 

 

Du kan jo selv lese tester av de to andre kameraene på følgende sider:

 

http://www.dpreview.com/reviews/olympusc5050z/

http://www.dpreview.com/reviews/canong3/

http://www.imaging-resource.com/PRODS/C5050/C55A.HTM

http://www.imaging-resource.com/PRODS/G3/G3A.HTM

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...