Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Mitt møte med Gynekomasti (Manne pupper)


Zcum

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest
og får de som lurer om man får tilbake dette etter operasjon så spurte jeg kirurgen min, han sa nei. er ikke mulig. de er borte, for alltid. det som kommer tilbake er isåfall fett.

Hei, jeg er en gutt på 18 år som hadde gynecomasti operasjon rett før jul ettersom dette er noe jeg har slitt med siden 14 årsalderen. Jeg var utrolig lettet og glad for at det hele var over, men da jeg tok av bandasjene føltes det ennå som om brystene var litt store, men legene sa at de fjerna så mye de kunne. Hadde de fjernet mer hadde jeg fått mer synlige arr. Greit, tenkte jeg, dette er det beste jeg kan få, og ikke misforstå, forskjellen var stor. Men nå, rundt 4 måneder etter operasjonen føles det som om dette har begynt å komme tilbake! Jeg har ikke lagt på meg noe særlig etter operasjonen (kanskje tvert imot), men det føles bare som om brystene har blitt større igjen! For noen dager siden ble jeg så lei meg av dette at jeg ikke fikk sove. Men nå ser jeg at legen din sa at det ikke var mulig, men jeg er likevel ikke helt overbevist. Hadde vært katastrofalt om dette problemet skulle oppstå igjen. Nå har jeg hatt en operasjon og legene sa at jeg må unngå sollys på arrene i 14 måneder (eller noe sånn) etter operasjonen for å gjøre arrene minst mulig synlige. Så hvis jeg skulle hatt en operasjon til så må denne prosessen startes om, og det hadde bare vært helt grusomt.

 

Håper du fortsatt besøker denne tråden og kan komme med noen tips eller eventuelt bare noen oppmuntrende ord. Gynecomasti har begrenset livet mitt _mye_.

 

 

Dette skal i teorien ikke være mulig å få tilbake dette, men jeg er ikke 100% sikker.

Hvis du er misfornøyd, så kan du oppsøke en privat klinik, og få høre om dem sin mening. I noen unntak så samarbeider dem med staten om støtte til operasjoner.

 

For hvis dem mener at du har blitt "utsatt" for dårlig behandling, så vil dem kunne sende en forespørsel til staten om å få dekket en ny operasjon.

 

Det Kjertelen vil egentlig ikke kunne komme tilbake, Det gjelder det samme for kvinner som får brystkreft. dem vil heller ikke få brystene tilbake, dette er nok mulig kun et personlig syn på saken fra din side. men det er mulig at du som person legger ann mere fett på brystet den andre, så derfor kan det virke som om de har vokst siden operasjonen. Det er vanskelig og si.

 

Hvis det er noe spesielt så ta kontakt på mail, der jeg er enklere å få tak i.

Håper dette hjalp deg litt:)

 

Mvh Zcum

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Ei historie, nokre spørsmål og nokre tips...

 

Eg fekk utført fyrste operasjon som 16-åring. Det vart dekka statleg. Eg trur dei tok ut nesten 700 ml fyrste gongen. Det er 7 dl med feitt(!) Eg fekk også operert ut kjertlag på så store som femkroningar. Eg venta så i to år, men det var ikkje tatt ut nok. Eg var ganske så feit på den tida, men eg er også veldig kraftig bygd. Eg trente styrke, men ikkje jogging. Da la eg berre på meg muskelvev innanfor feittet, og alt vart berre større. Eg gjekk til lege, ein privatklinikk, og denna karen sa at eg kom til å få dekka operasjon nummer to av det offentlege også. Det var altså framleis eit markant innslag av gynekomasti i brystregionen min. Eg orka ikkje å vente lenger og betalte 15 000 kr for ein ny operasjon. Da gjorde dei det dagen etterpå. Eg har no tilnærma normale bryst. Dei er ikkje heilt flate, men dette kan skuldast normal, genetisk variasjon. Det er lett å få inntrykk av at ein har unormale bryst, sidan MTV eller moteblad formidlar kva som er idealet for tiden... Eg har nokre små arr. Dei går ikkje an å sjå om ein ikkje prøver å finne dei, og er heilt inntil brystet mitt. Det er eit 1cm langt arr med fire prikkar rundt. Dette stammar frå snittet for inngrepet og hol frå der dei sydde att.

 

Slik eg forstår det så tar dei ut feitt (adipose) og kjertlar (mjølkekjertlar). For min del trur eg det er att ein del kjertelvev på venstre brystet. Dette er vanskeleg å sjå, men eg kjenner min eigen kropp... Eg lurer på om det er nokon som veit kva dette er, og om det er mogleg å fjerne det?

 

Eg likar brystet mitt når eg får stive brystvorter. Dette gjer noko med fasongen, slik at dei vert sjåande ut som "ideelle" mannebryst. Når dei ikkje er stive tykkje eg dei "heng" litt for mykje. Er det nokon som har tips til korleis ein kan får dei til å verte stive? Er piercing eit alternativ?

 

Nokre tips til folk som lurar på operasjon:

 

Gå til fastlegen og sei det som det er! For meg var det eit ENORMT problem, men eg var for blyg til å snakka om det. Mor mi måtte stå for snakkinga, men ho hadde heller ikkje fullstendig innsyn i smertehelvetet. Mitt råd er da å berre "grine det ut". La legen vere den som får innsyn i kva problemet er. Det er "dessverre" legen som har makta til å henvise deg til kirurg.

 

Skift fastlege! Eg var fyrst til ein som meinte at det riktige var å slanke seg, og han sa til mor mi (når eg ikkje var der) at ho skulle "motivere meg" og "normalisere" det. Dette hadde kanskje fungert, om eg levde isolert frå alle andre enn mor mi, men det gjorde eg ikkje. Mor mi hadde ikkje definisjonsmakta i badebassenget. Uansett kor mykje ho sa at det var normal, så fekk eg kommentarar frå kameratar. Det var lett for meg å avgjere kven som hadde rett. Og det var vondt!

Eg føler i ettertid at denne legen fullstendig mangla empatisk evner, og kunnskap om at gynekomasti ikkje vert vekke ved slanking, det hadde han ikkje. Eg gjekk til ein anna lege og ho henviste meg med ein gong. Ho meinte det var eit kraftig tilfelle av gynekomasti, medan den forrige legen sa eg berre var feit. (Det var eg også, men ikkje SÅ feit!) Legane er berre menneske, med sine oppfaningar av moral og fornuft. Dei kan aldri settje seg fullstendig inn i ditt sinn, så om av desse ikkje fårstår smerta di, skift til ein annan.

 

Ver realistisk. Det er ikkje moteblada som skal definere kva som er normalt. Det er meir ideelt å erkjenne at me er ulike, enn å jage etter "men's Health-" kroppen. Sjølvsagt er det snakk om ulik grad. Det er alltid ein middelveg, men for meg var kirurgi det einaste valet.

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Hei. Lider selv under dette. Var hos en kirurg på Colosseumklinikken i går. Han virket veldig oppsatt på å fortelle meg at risikoen for å få såkalte "innsøk" pleier å være stor om man skal ta vekk kjertelen! Dette skremte meg såklart! :S Han sa deretter at man kunne forsøke å bruke fettsuging i stedet, for å minske risikoen for innsøk. Så nå har vi avtalt at vi skal gjennomføre det om to uker. Men det jeg frykter er at det ikke vil hjelpe i særlig stor grad, og at kjertelfjerning (eller hva det nå het :p) vil være nødvendig om jeg skal få bukt med problemet.

 

Han kirurgen var også oppsatt på at jeg "kun" var 18 år, og det kunne bedre seg i løpet av noen års tid. Selv om jeg poengterte at jeg allerede har hatt dette problemet helt siden starten av ungdomsskolen, så endret ikke det at han allikevel var litt skeptisk pga det.

 

"FAEN! Jeg vil da for pokker ikke se det ann i to-tre år til, for jeg klarer faen meg ikke leve med det her!" hadde jeg lyst til å skrike til han. Men jeg gjorde ikke det. I stedet nikket jeg til alt han sa, og kom med korte svar som: "Ja, eh, men.. ok, ja..", for jeg var litt nervøs osv.

 

Deppa :( Hadde faktisk sett for meg før møtet i går om at alt jeg ville få høre var: "Hei! Ta denne sprøyten, slik at vi kan operere deg med engang og fikse deg lett som ingenting og alt vil bli bra nå! Hurra!", men i stedet fikk jeg altså: "du, altså, risikoer; INNSØK I BRYSTET DU VIL SE FÆL UT MANN!, vente litt, kan forsøke fettsuging, ikke sikkert det vil hjelpe.." osv.

 

Forresten, brystene, og kroppen min generelt, ser omtrent sånn her ut: http://www.plasticsurgery4u.com/images/bre...neco6_pre_5.jpg

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Gjest Bergenser 23

Interresangt innleg. Jeg ønsker deg det beste for framtida :) Jeg har slitt med det samme siden jeg var 12- 13. Jeg har alltid vert kraftig bygd.. ikke feit, men jeg har aldri vert direkte tynn heller. Jeg har også alltid hatt større bryster en alle kompisene mine. Nå skal det i tilleg leggest til at jeg også minnet om en yeti allerede som 16 åring, og nå begynner å miste det håret som sitter på hodet. Går utifra at jeg er et offer for natural selection, men hvem bryr seg faen om hva naturen mener uansett ;) Jeg kan fortsatt huske at en unge sa til meg da jeg var 12 år at jeg hadde store pupper, og at faren hans lo for seg selv. Jeg var aktiv som liten og det var ikke overvekt som førte til dette. Det ble aldri bedre, og etter hvert som jeg ble eldre har de bare økt i størrelse. Jeg har også vert i litt dårligere form etter hvert, men etter et år med intens trening var jeg som 20 åring i min beste form noensinne. Fikk mange positive kommentarer. Men fortsatt sa en brisen veninne til meg at jeg hadde større pupper en henne. Jeg er nå i dårlig form, og brystene har økt med det. Saken er alikevel at om jeg skulle ha slanket meg ville brystene blitt værende i den samme størrelsen som alltid, og det ville bli veldig tydelig. Jeg er drittlei av all bullshiten... og jeg er enda mer lei av de som kaller meg forfengelig om jeg klager på slike ting. Forfengelige mennesker elsker sitt eget utseende og ønsker at alle andre skal se så vakkre de er, derfor er de oppmerksome på det hele tiden. Hvis man er påpasselig og usikker er man IKKE forfengelig.

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Hei

 

Takk for bra innlegg.

Har slitt med dette siden puberteten selv og er nå 19 år. Plages veldig over det. Har aldri visst hva det var før jeg ble 17 - 18 år og har vært flere ganger inne hos legen de siste årene for å snakke om det. I 2010 var jeg deprimert så og si hele året. Trenet veldig hardt og mye, men så aldri noe resultat på brystet, ble sittende veldig mye inne for meg selv og var veldig lite sosial.

 

MEN

 

endelig har jeg fått operasjon, endelig skal jeg bli ferdig med dette problemet. Skal opereres om akkurat 1 uke fra idag!

 

Håper resultatet blir bra.

 

Igjen, takk for et veldig bra skrivd innlegg.

 

/Martin

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Jeg føler jeg sliter med det og har blitt mobbet en del for det når jeg gikk på skolen. Jeg begynte også å trene mye men det hjalp ingen ting. Jeg har helt siden puberteten vært plaget av dette men har ikke gjort noe med det da jeg har vært i fast forhold, som nylig tok slutt etter 9år :(. Jeg kvier meg for gå i bar overkropp, eller vise meg fram for nye mennesker. Dette er et stort hinder for meg å møtte en ny partner. Og føler derfor at det er på tide med en operasjon. Jeg bor i en lite tettsted og ønsker egentlig ikke å ta dette med fastlegen min. Jeg lurer derfor på om det går an å gå til en privat klinikk. Om prisen er håndterbar ved å gjøre dette på en privat klinikk ønsker jeg det, selv om man kan få det gratis ved å gå gjennom fastlegen.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Jeg har alltid vært en tynn gutt, men i 13 årene begynte jeg å få... pupper :/ Jeg oppdaget det ikke selv, før bestevennen min sa at om han hadde slike brystvorter så hadde han aldri tatt av seg t-skjorta. Jeg begynte derfor å trene, men det jeg ikke skjønte var at man kan ikke trene bort brystvev. Holt dette skjult i flere år, med tape, skjorte og trang singlet (ikke lett). Til slutt klarte jeg ikke mer og gikk til legen, hun sa bare at jeg skulle vente og se hvordan det utviklet seg, da sa jeg at dette har jeg hatt i flere år og det vil ikke endre seg med det første! Så jeg fikk en time hos spesialist i førde(forferdelig mann). Han sa han først skulle prøve med fettsuging, for så å ta inngrep om det ikke gikk. Jeg som er en syltynn gutt har ikke noe fettvev, og kjertelvevet er jo knallhardt så det gikk ikke. Jeg gikk også for lokalbedøvelse fordi det er det enkleste (ambefales). Etter operasjonen var det hovent, så jeg var glad for at jeg hadde kjøpt ev vest som holdt bryste stramt. Etter noen uker ser jeg resultatet, med en gang ser jeg at han ikke har tatt nok :/ Men jeg visste at det tok noen måneder før svellingen gikk helt ned. Etter et halvt år gikk et tilbake med et ønske om å fjerne mer, alt jeg får tilbake er "dette er et ok resultat, jeg vil ikke gjøre noe mer, om du ikke er fornøyd må du operere privat, her er en rekning på 500kr for de 5 minuttene du sitter her og blir mer skuffet enn du noen gang har blitt i ditt liv". Jeg klarte ikke holde tårene tilbake, jeg hadde gledet meg så til å kunne ta av t-skjorten på stranden, men så kan jeg ikke det alikevel... Så et halvt år etter bestilte jeg time hos fana plastkirurgi. Dette var en bedre opplevelse, mindre kø og flinkere lege. Etter den operasjonen var jeg faktisk litt fornøyd, har tatt skjorten av i flere sammenhenger og ingen har kommentert noe negativt (heller motsatt). Det er nå 4 år siden den operasjonen, jeg har trent hardt 4 ganger i uken nesten hver dag siden, kroppen min er rett og sett vakker, MEN jeg har fremdeles litt deformerte bryster, når jeg kjenner etter så er det en del (tipper 2*50g) brystvev igjen. Dette vil jeg nå fjerne, men er ikke helt sikker, om jeg får det gratis så er det vel verdt å prøve?  Folk sier at jeg har sykt bra brystmuskler, men det er egentlig bare gyno :/ Råd til andre tynne gutten med gyno, TA ALT!!  Det blir ikke noe innsøkk om du er tynn, den klumpen under brystmuskelen er bare irriterende og skaper et deformert bryst, dette er tydeligvis noe to leger i norge ikke har skjønt...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...