Gå til innhold

Hjelp til undervolting av cpu på Abit AX78


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Kjøpte meg et AX78 hk fra Abit tidligere i år og har siden da kjørt stock klokk på min X2 3800+ (2,0GHz) ved stock volt (1,35V). Jeg fikk CPU-en brukt av min bror som i sin Shuttle klarte å kjøre den dønn stabilt på 2,2GHz ved 1,07V.

Jeg har til min store fortvilelse oppdaget at hk-et mitt ikke vil la meg undervolte CPU-en. BIOS-et er Phoenix-Award og er versjon 12 (som ifølge Abit er nyeste, lansert 17/01-08). Jeg vet at Gigabyte bruker Phoenix-Award på sine hk-er, og der må man ofte trykke en spesiell tastekombinasjon for å få tilgang til mer avanserte menyer. Er det noen som vet om det er slike menyer på hk-et mitt som vil la meg tukle med volten? Eller i det tilfellet slike menyer ikke eksisterer, er det noen som vet om jeg på noen som helst måte kan undervolte CPU-en min?

 

Takker for svar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vell jeg har ABIT kort med på Socket 775, og fra min kjennskap med tidligere Socket A ABIT kort så er det ingen ekstra tastekombinasjon du kan bruke.

Har hørt Gigabyte opererer med CTRL + F1 men som jeg har sett ABIT operere så er det full åpenhet uansett, så går det ikke så går det ikke.

Lenke til kommentar
Hmph, det var leit. Velvel, da får jeg overklokke i stedet for å undervolte ;) Takk for responsen i alle fall. Hvis jeg husker på det så kan jeg poste resultatet av en eventuell overklokking her.

Du kan undervolte cpuen din med AOD og beta bios 13b2. Har selv hatt dette hovedkortet. Volt regulering i AOD virker ikke med bios 12. Beta bios 13b2 var veldig ok under vista x64. Under XP satt den cpu fid (multiplier) til 5,5 uansett hva jeg gjorde i bios, under Vista x64 var dette problemet borte. Merkelig.

 

Det er også lagt til e.p.p profiler i beta biosen om det er av interesse. Du kan også sjekke ut Abit forums, der er det masse moro om AX78 :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...