Gå til innhold

Blits til Pentax K10D


Anbefalte innlegg

Jeg skal investere i ny normalzoom og blits til mitt K10D. Jeg er rimelig sikker på at kommer til å kjøpe DA* 16-50mm men valg av blits er ikke like lett. Er det riktig at Pentax selv har to alternative modeller?

 

AF-540FGZ og AF-360FGZ

 

Er det blitt gjort tester av disse to? Jeg har ikke funnet noen. Hva er forskjellene mellom de bortsett fra at 540 har høyere ledetall? Kan 540 vinkles i flere retninger enn 360?

 

Når det gjelder 3.-parts alternativer: Stemmer det at det er i hovedsak Metz og Sigma som er aktuelt? Hvilke modeller er i så tilfelle aktuelle? (Vil det fungere å bruke Nikon- eller Canon-blits eller ikke det et alternativ?)

 

Jeg har ikke hatt blits før men føler ikke at jeg vil starte med en ”nybegynner-blits” av den grunn. Jeg har ikke lyst til å havne i en situasjon der jeg blir tvunget til å kjøpe en ny blits om bare et år fordi jeg kjøpte en for ”enkel” blits i utgangspunktet.

 

Mvh Casino :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

540 kan vippes vannrett i tillegg til loddrett, noe som gjør det mye enklere å bruke taket som reflektor når du tar bilder i portrettformat. I tillegg mener jeg at 540 har noen litt mer avanserte muligheter for styring av flere blitser.

 

Når du skal kjøpe blits, hold deg til P-TTL-blitsene. Vet at bl.a. Metz leverer noen slike, men jeg husker ikke om det er noen flere.

Det er altså ikke mulig å bruke en Canon- eller Nikon-blits og få full automatikk uten videre.

(Det er faktisk ikke noe problem å bruke en Speedlight i automodus på et annet merke, men da er det blitsen som styrer med målingene, og ikke kameraet.)

Lenke til kommentar

540 er mer fleksibel i bruk, både pga mulighet for mer lysstyrke og fordi den er vri- pg dreibar i alle retninger, slik at du uansett kan reflektere lyset fra de flater du ønsker. Bestilt fra USA kommer den på ca. 2400,-, hvilket er en overkommelig pris for de fleste.

Lenke til kommentar

Takk for alle svar så langt! Fin tråd du linket til iMacKenna :) Nyttige råd!

 

Jeg hadde ikke planer om det, men nå tror jeg at jeg kommer til å handle fra USA/Canada.

 

540 virker som et godt alternativ. Har sett at mange har trukket frem de gode trådløse egenskapene til 360. At den kan trigges med den interne blitsen blandt annet. Stemmer dette? Og i så tilfelle er har man også de disse egenskapene med 540? Eller mer generellt: Er det noe 360 har som jeg ikke får med 540 bortsett fra lavere vekt, størrelse og pris?

 

C

Lenke til kommentar

Jeg skal handle meg en Metz 58. Tror det er den største de lager til Pentax. Det jeg synes er spennende med den, er at den har 2 blitzer, en som peker fremover på selve "kroppen", og en dreibar på topp.

Der for meg der at en kan får til litt direkte lys, og endel indirekte lys.

Og så er den jo USB oppgraderbar, men om det har noe å si vet jeg ingen ting om..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...