Gå til innhold

Spørsmål om ledetall i blits og noen tall på objektiver.


Anbefalte innlegg

Hva betyr f.eks 1:3,5-5,6 på et objektiv?

 

Og betyr antall ledetall på en blits? Er det noe annet som er greit og vite angpående blitser osv? Forklaringer på ting?

 

Veldig forvirrende dette for en komplett nybegynner..

Har såvidt skjønt noe av 18-55mm :p

 

På forhånd takk for svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Øverst i dette underforumet finner du tråden "Forkortelser i navn på objektiver", som skal kunne forklare deg litt. Jeg vil også anbefale deg å lese Fotokompendiet som Perottol har lagt ut til nytte for andre nysgjerrige brukere. Der kan du lære hva ting betyr, og hvilke effekter det har på bildet.

 

Angående ledetall, sier det noe om kraften på blitsen, og dermed rekkevidden, og kan utnyttes for å justere rekkevidde på blitslyset når det er nødvendig.

 

Et eksempel ville vært en blits med ledetall 12m på ISO 100. Om du da stiller kameraet på ISO 100, og med en blender på 3.5 (les fotokompendiet først, er forklart hva blender er der (som er tallet du nevner øverst i din post)), vil det da bli 12m \ 3.5 = 3,42m.

 

Trenger som regel ikke å bry seg om slikt, men det kan være kjekt å vite hvor kraftig en blits er i forhold til en annen. Merk da at noen oppgir blitsens rekkevidde med innzoomet blitshode, som konsentrerer lyset mer.

 

Håper du tar deg tid til å lese spesielt kompendiet, det er ofte svært nyttig å vite hvordan ting fungerer, og i sin tur utnytte dette for å få best mulig bilder. Lykke til! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...