Gå til innhold

Hva skjedde egentlig med ozonlaget?


Anbefalte innlegg

For en del år siden var det nesten panikk på grunn av hull i ozonlaget. Dette på grunn av forurensning, spraybokser (tenker på gassene de er fylt opp med) og så videre. På det verste var det nesten selvmord å gå ut uten å smøre seg inn i solkrem, så hva skjedde? Jeg har ikke hørt noe som helst om ozonlaget på årevis, så er det fortsatt et problem? Eller ble det bare mindre populært med årene, så vi gikk heller over til global oppvarming i stedet? :dontgetit:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-77do0b
Hva skjedde egentlig med ozonlaget?

 

De rykket ned til 2 divisjon...

 

 

On tpc. Tror nok at det er som du sier, at den globale oppvarmingens popularitet har tatt over. Bare se et eksempel på den evige krisen i Afrika og andre fattige land. Det er tv-aksjoner året rundt, men så snart det skjer noe annet i verden, så stopper omtrent alt opp og fokuserer på den krisen i Kina eller Burma. Satt litt på spissen, men du skjønner hva jeg mener.

Det virker som om folk ikke er i stand til å fokusere på flere problemer av gangen. :hmm:

Lenke til kommentar

Vel, det som skjedde var kort fortalt at det internasjonale samfunnet gikk sammen om å stoppe utslippene av KFK-gasser. Det var disse som ødela ozonlaget. Nå bør det påpekes at det aldri var noe direkte hull i ozonlaget. Dette begrepet brukes egentlig om et området der ozonlaget er unaturlig tynt. Etter internasjonale avtaler ble opprettet har utslippene av KFK-gasser fra vestlige land gått ned med over 95%. Dette har hatt en veldig positiv effekt på ozonlaget som nå er mye tykkere enn for 10-15 år siden.

 

Så her ser vi, internasjonalt samarbeid er nyttig. Vi kan faktisk utrette noe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...