Gå til innhold

Sliter med booting av Slackware. Tips?


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har installert Slackware og Zenwalk på samme maskin og skal kjøre dualboot mellom de to. Problemet er bare det at det er problemer med booting av Slackware. Jeg installerte Zenwalk sin Lilo når jeg installerte Zenwalk også tror jeg at jeg hoppa over bootloaderen til Slackware. Men problemet er at jeg får ikke boota Slackware som jeg legger til Lilo. Jeg har prøvd å gjort det omvent også. At jeg hoppa over Zenwalk sin Lilo og installerte Slackware sin Lilo istede, men da fikk Zenwalk problemer igjen. Jeg skjønner ikke dette. Nå skal det sies at Slackware ser IDE disken min som hda og Zenwalk ser den samme IDE disken som sda. Jeg har prøvd litt forskjellig nå, men får det ikke til.

Så det blir jo slik da:

 

Slackware ligger på hda1 i Slackware og sda1 i Zenwalk

Zenwalk ligger på hda2 i Slackware og sda2 i Zenwalk

Lilo ligger på Zenwalk installasjonen.

 

Noen som vet hvordan jeg skal gjøre det for at både Zenwalk og Slackware skal starte sikkelig med Lilo?

 

Håper på svar.

 

 

 

Hilsen. wil.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei igjen. Jeg tror jeg kanskje har funnet problemet, men er ikke sikker. Jeg tror problemet ligger i at Slackware bruker hd og Zenwalk bruker sd. Jeg tror det er dette som skaper problemer. For jeg prøvde å gjøre det samme på den andre maskina som har S-ATA disk og da gikk det fint. Både og boote Slackware og Zenwalk. Men jeg lurer litt på hvordan man konverterer partisjonene til Slackware til sd istede for hd. Noen som vet det og hvordan jeg gjør det?

Lenke til kommentar

sd* / hd* navngivningen blir vel fikset av libata driver i kjerna.

 

Jeg tror du kan løse hele problemet uten fikling i kjerna ved å bruke LABEL for diskene i LILO, men jeg har aldri brukt labels på disker før så vet ikke hvordan en setter slikt...

Alternativt kompilere ny kjerne for enten slack eller zen der du fikser libata navngivningen så den stemmer overens mellom distroene. Under "File systems" menyen hvis du bruker menuconfig for å konfigurere kjerna.

Lenke til kommentar

Hei igjen. Etter mye frem og tilbake og sikkert litt banning og formateringer så fikk jeg det endelig til. Det jeg måtte gjøre var å få Libata inni kjernen til Slackware. Altså linux-2.6.24.5 kjernen. Det gjorde jeg ved å gjøre dette:

 

1. Starte Terminal

 

2. Logge inn som root med su

 

3. navigere til mappa der kjernen ligger dvs. /usr/src/linux-2.6.24.5 var det vel.

 

4. Skriv make menuconfig. Så legger man til det man skulle legge til. Det var vel noe slik som olefiver forklarte.

 

5. Så var det vel bare å kjøre make og den gjorde de endringene som skulle til.

 

6. Restart ble det vel.

 

Men problemene stoppa ikke der. Jeg installerte Grub i Slackware noe som var så enkelt at jeg kunne ikke skjønne hvorfor det skulle være så enkelt. Jeg regna nesten med at det var på samme måte som sist jeg holdt på med grub at man måtte skrive masse greier først, men det var ikke så vanskelig. Jeg installerte bare tgz pakken til grub fra Slackware 12.1 DVD`en og Grub ligger under mappen som heter "extra".

Var bare å installere den, og uten å skrive grub først så skrev man grubconfig også var det bare å trykke. Og den ble installert. Så ble det også laga en menu.lst fil. Der var det et salig rot, men det ordna seg det også. Jeg fikk det slik jeg ville. Jeg kan nå boote Slackware og Zenwalk fra Grub. For en som veldig lenge. Ja jeg vet ikke hvor lenge, har kjørt Dualboot så ville jeg også ha Dual Linux og siden at jeg liker Slackware best og Zenwalk basserer seg på Slackware så var ikke valget så veldig vanskelig. Så nå har jeg endelig fått det til ser det ut som. Men tydligvis så tror jeg det var Slackware + Zenwalk +Lilo en dårlig kombinasjon, man måtte altså få inn libata i Kjernen til Slackware, også installerte jeg Grub. Jeg prøvde aldri å bruke Lilo etter at jeg fikk inn Libata i kjernen så jeg vet ikke om det da fungerte, men med Grub så fungerte det etterhvert helt greit. Men faen så mye stress det har vært.

Takk for hjælpa. Det var til stor hjelp :)

 

 

Hilsen. wil.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...