Gå til innhold

Fritak fra tjeneste?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Kan iallefall bekrefte at politi er "fritatt" for førstegangstjeneste. Ettersom de skal inngå i "beredskapen" i det distriktet de tjenestegjør. Hvorvidt brannvesen og ambulanse er frittatt er jeg ikke kjent med.

 

Tullprat. Politifolk er ikke fritatt for førstegangstjeneste, tidligere var det til og med slik at man måtte ha avtjent førstegangstjeneste for å kunne søke Politiskolen (dette var på den tiden da det het Politiskolen, ja). Politifolk er imidlertid fritatt fra å bli mobiliseringsdisponerte, de er altså fritatt fra tjeneste i Heimevernet og andre repetisjonsøvelser. Begrunnelsen for dette er at politifolkene skal ivareta en annen viktig samfunnsfunksjon ved krise og krig, og at de derfor ikke kan ha to hatter.

Lenke til kommentar

Er mer ambulansedelen som er aktuellt for meg. Er tjenestedyktig men ble ikke innkalt etter eget ønske i år. Nå prøver jeg å få lærlingplass i ambulansetjenesten. Var på intervju tidligere denne uken og da var en av spørsmålene som kom opp om jeg hadde vært i militæret og evt. hva sjangsen er for at jeg blir kalt inn.

 

Ønsker ikke å bli kalt inn selv, så derfor undersøker jeg om det er fritak for de som jobber i beredskapsyrker noe jeg har hørt at det er, men uten kilder.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...