Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Briller VS linser?


Anbefalte innlegg

Har i den senere tid fått sjekka synet og funnet ut det ikke er så bra som det skal vere på det ene øyet og at jeg børr få meg briller, har vert til øyelegen og fått brilleseddel men har mere lyst på linser...

 

Eventuelt kan jeg jo ha begge deler?

 

Men jeg vet ingenting om linser noen som kan fortelle? Må jeg ta de av hver gang jeg legger meg osv, må jeg ha nye, er det enkelt og ta av og på, hva koster det sånn ca osv. For dere som har linser eller vet noe om det så er det bare og fortelle :)

Endret av alexsnader
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Litt avhenging av styrke og basiskurve kan de fleste bruke linser, og det vil gi deg "perfekt" syn, men alltid med litt ubehag i starten, det er en vanesak. Nye og bedre linser blir utviklet hele tiden.

 

Briller er enkle å ta av/på og gjør at du ser ganske godt, men her vil det nødvendigvis være litt uklart mot sidene av glasset, og av og til litt ubehag med tanke på lys.

 

Når du starter med linser så kan du bruke dem ca. 4-5 timer før de bør tas av, og du bør bruke briller ved siden av. Du får gjerne litt tykke linser i starten, 30-dagerslinser er normalt.

 

Prisen for linser avhenger av hvor du får dem fra. Velger du Brilleland f.eks koster gode linser rundt 2-300 kroner i måneden, uansett om det er 2 x 30-dagers-linser eller om det er en pakke med rimeligere endagslinser. I tillegg kommer rensevæske for 30-dagers-linsene.

 

Bestiller du via internett, eller Specsavers, blir det rimeligere. Det du kan gjøre, er å først prøve ut noen du liker hos din optiker, og derretter bestille disse via internett senere.

Endret av Multiflex
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...