Gå til innhold

PC til TV kabel spørsmål


Anbefalte innlegg

Heisann, jeg har en Sony bravia KDL 32D2810, som jeg gjerne vil koble til pcen, alltså pcen står noen meter fra tven, så jeg trenger noen par meter...

 

I pcen sitter det 2x Nvidia geforce 8800 GTS 512mb (g92). + en Samsung Syncmaster 245B 24" skjerm

 

 

 

Har noen peiling på hvordan kabel jeg trenger, og pris? vil gjerne ha en kabel som er god, og gir meg et godt bilde

Endret av lunnr
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis utgangen på tv-en din er blå vil det si at det er VGA inngang. Siden du sa du hadde to DVI på skjermkortet ditt vil det si at du må kjøpe en DVI til VGA adapter/Ledning. Disse ledningene kan du få kjøpt på nesten alle elektrobutikker. Tror nok ikke at den tv-en er den dyreste med tanke på at hadde den kostet en del ville den hatt HDMI-inngang og derfor gitt deg bedre bildekvalitet.

Skal du se film o.l. funker jo VGA-inngang helt greit. Har gjort det en del selv og har ikke noe å klage over når det gjelder film o.l. MEN, ville ikke anbefale det som "hovedskjerm" det blir det altfor uklart bilde til (Tekst)

 

DVI til VGA ledningn kan du finne på:

Clas Ohlson

Komplett

Elkjøp og slike butikker.

Endret av Siege
Lenke til kommentar

1. Jeg gjentar, ikke bruk VGA, det gir som regel en del dårligere bildekvalitet. Hvorfor bruke penger på dårligere bildekvalitet når du har betalt i dyre dommer for bedre?

2. DVI og HDMI er begge digitale og gir like bra bildekvalitet. VGA er analogt, og hører til fortiden. Dagens skjermkort har ikke VGA-utganger.

Med VGA så må skjermkortet omforme signalet fra digitalt til analogt, deretter må TVen gjøre om signalet fra analogt til digitalt igjen. Som igjen betyr tap av bildekvalitet samt generelt sett dårligere kvalitet og tap på grunn av avstander.

 

Kort sagt, ingen lur ide når du har 3 nydelige HDMI innganger.

3. Bare kjøp en helt vanlig HDMI kabel på enhver el-butikk/nettsted, og en HDMI - DVI adapter: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=342932

Eventuelt: Kjøp en DVI - HDMI kabel: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=307208

 

4. Nei, du har ikke VGA utgang på ditt skjermkort. Dagens skjermkort har ikke denne utgangen lengre. Du har to DVI utganger og en TV-out. (mulighet for å koble på et TV-out adapter for bruk av S-video/kompositt/komponent) Men ikke bry deg om denne utgangen. Det er de to DVI-utgangene du skal bruke. :)

5. Akkurat hvor mye dårligere bildekvalitet VGA-inngangen gir deg kommer litt ann på TVen og kabelen. På min 42" Plasmaskjerm så gir det helt horribelt bilde.

Endret av andrull
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

bump

 

har omentrent akkurat samme problemstilling som er beskrevet av trådstarteren, knall ny tv, og nesten samme grafikkort.

 

Jeg har derimot to skjermer allerede koblet til dette grafikkortet. Den ene fra dvi til dvi-skjerm, den andre fra dvi til vga-adapter (gamlere/billigere skjerm) til skjerm.

 

Da har jeg altså den siste utgangen igjen, som er en "gul port" (via en overgang) (klarer ikke å huske navnet på disse). Altså disse tradisjonelle gule kablene, som ligner på vanlig 3,5 jack, passer inn hær.

 

Vil jeg få bra bilde ved bruk av den "gule porten", eller må jeg dra ut den gamle skjermen og bruke dvi til dvi-tv/hdmi-tv?

 

Hvis jeg i så fall må "ofre" den ene skjermen for å få best mulig bilde, finnes det overganger fra "gul port" til vga, sånn at jeg kan bruke den gamle skjermen på den (om bildet i det heletatt ville være brukbart med denne løsningen..?) ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...