Gå til innhold

Guide: HD@XBMC - Hvordan spille av x264 HD filer i HRHD-kvalitet på XBMC (Xbox1)


Anbefalte innlegg

Guide: HD@XBMC - Hvordan spille av x264 HD filer i HRHD-kvalitet på XBMC (Xbox1)

 

Denne metoden kan også brukes til å konvertere til DIVX-spillere (da må oppløsningen settes til maks som støttes av spilleren, f.eks 720x576 + muligens velge en XVID profil som er tilpasset CHIP'en i spilleren din)

 

 

Har i lengre tid irritert meg over at XBMC, som er det perfekte mediasenteret, ikke kan spille av HD filer. Selv har jeg xboxen koblet til et 32" CRT fjernsyn av god kvalitet via RGB + et 5.1 anlegg, og ønsket å spille av tv serier som LOST i HD kvalitet. Dessverre har ikke xboxen nok prosessorkraft til å dekode x264 i så høye oppløsninger.

 

Løsningen? Å konvertere dem til XVID format og skalere ned oppløsningen litt.

Gjennom å konvertere f.eks en 720p x264 fil til XVID formatet - som er mindre prosessorintensivt og svært godt optimalisert i XBMC, kan man spille av filene i "HR".oppløsning, som betyr 960x540. Selv om det ikke er fullblods-hd, gir det en betraktelig bedre billedkvalitet enn 350mb xvid releasene av tv-seriene (DVD er 720x576PAL og 720x480 NTSC), og man får i tillegg Dolby Digital 5.1 lydsporet.

 

Ulempen er at konverteringsprosessen tar noe tid, men dette avhenger også av hvor rask PC man har. (Min blodklokkede Athlon XP Barton @ 2400mhz konverterer på ca. 7-11 fps - noe som betyr at det tar litt over 2x spilletid å konvertere. Antar at et nyere system som Core 2 vil være betraktelig raskere, kanskje under halvtimen. (gi gjerne tilbakemelding)

 

Guiden er laget med tanke på tidsbruk/kvalitet, filstørrelse er nedprioritert. Dette da 1pass er brukt. Dersom man ønsker god størrelse/kvalitet ratio anbefales 2pass.

 

1. Det første man gjør er å laste ned følgende programmer:

 

G-Spot

GSpot Codec Information Appliance

Innhenter informasjon om codecen som er brukt i en fil. Brukes f.eks til å finne ut hvor mange FPS filen vår har.

 

LAME MP3 ENCODER:

Free-Codecs.com :: Download LAME ACM MP3 Codec 3.98 : The much sought after ACM codec version of Lame MP3 encoder

Brukes dersom lyden skal kodes til MP3:

Download [ LAME ACM MP3 Codec 3.97 final ] (bruk final)

Installasjon: høyreklikk på .inf filen og installer

 

FFDSHOW:

Free-Codecs.com : Download FFDShow MPEG-4 Video Decoder 2008-05-04, FFDShow MPEG-4 Video Decoder 2008-04-17 MMX and FFDShow MPEG-4 Video Decoder 2008-04-16 SSE : FFDSHOW is a DirectShow decoding filter

Brukes til å dekode x264 bildet, som så kjøres gjennom XVID enkoderen

Last ned siste versjon og installer. Husk å sett den til å dekode x264 bilde.

 

AC-3 ACM Decompressor

http://www.free-codecs.com/download/AC-3_A...ecompressor.htm

Gjør at vi kan sette sammen AC-3 lydsporet i Virtualdub, som egentlig bare støtter 2 kanals lyd

 

Koepi's XviD Codec

Free-Codecs.com :: Download Koepi's XviD Codec 1.1.3 : XviD is a video codec just like DivX.

Brukes til å encode XVID filen vi ender opp med.

 

AviSynth

Free-Codecs.com :: Download AviSynth 2.5.8 : AviSynth is a very very powerful tool for video post-production.

Brukes av VirtualDubMod

 

VirtualDubMod

Free-Codecs.com :: Download VirtualDubMod 1.5.10.2 : VirtualDubMOD is a unification of several popular modifications of VirtualDub

Her skal vi importere scriptet vi har laget og begynne å konvertere til XVID.

 

 

2. Åpne notepad, og klipp og lim følgende inn:

 

DirectShowSource("lost.s04e09.720p.hdtv.x264-ctu.mkv", fps=23.976)
LanczosResize(960,540)

 

Der filen vår heter "lost.s04e09.720p.hdtv.x264-ctu.mkv" (bytt med navnet på filen du skal konvertere) og bilder pr. sekund er 23.976 (typisk NTSC). Bruk G-Spot til å finne ut hvor mange FPS filen din har.

LanczosResize angir oppløsningen vi ønsker på XVID filen vi får ut. Sett til f.eks 720x576 (or whatever) hvis du har en DIVX spiller som støtter dette som max oppløsning.

Dersom du konverterer en 480p fil el. lign som har oppløsning under 960x540, fjerner du siste linjen med "Lanczosresize" i scriptet, siden du da ikke trenger å nedskalere oppløsningen!

 

Lagre så dette i en fil som heter lost.avs (husk å slå på visning av filendelser i explorer - verktøy/mappealternativer/vis/ huk vekk skjul filetternavn for kjente filtyper - ellers får du en fil som heter lost.avs.txt)

 

3. Åpne VirtualDub

Gå på file/open video file og hent inn avs filen (lost.avs)

 

Velg følgende:

 

UNDER VIDEO:

video/fast recompress

video/compression - og velg XVID mpeg4 codec, velg single pass, trykk configure og angi Target Quantisizer. Denne angir hvor mange % kvalitet den endelige filen skal ha. Dersom man velger 1, får man i teorien identisk kvalitet som originalfilen, men veldig stor filstørrelse. Anbefaler 1.5-2 - det fremstår som identisk med en litt mer edruelig filstørrelse.

OK

 

(vi bruker single pass og høy kvalitet fordi vi antar at vi bryr oss mer om mindre tidsbruk enn høy filstørrelse her. Dersom du vil kan du selvsagt også benytte flere pass)

 

UNDER AUDIO:

0- Hvis filen har 2 kanals lyd (ikke AC-3) osm støttes av avspilleren din (f.eks XBMC som støtter det meste) kan du velge Direct Stream Copy.

/

0- Dersom det f.eks er 2 kanals MP4 som ikke støttes av DIVX spilleren din må du konvertere til Wav eller MP3.

/

0-For å konvertere til MP3:

audio/full processing mode

audio/compression/ Velg Lame MP3, og 128kbps CBR under "configure".

/

0- Hvis originalfilen har 5.1 AC3 lyd eller du vil beholde 2kanals AC3

audio/full processing mode

audio/compression/ Velg AC-3 ACM Codec / - i listen over bitrate velger du det originalfilen har (f.eks 448kbps) og trykker OK.

audio/Interleaving/ - delay audio track by: 128 (usikker på hva denne ideelt sett bør være, men AC3-sporet kommer litt før bildet hvis man ikke har noen delay her.)

 

3. File/save as AVI

og kall filen det du vil, trykk lagre, så begynner konverteringsprosessen ;)

Huk vekk "Show input video" og "Show Output video" for å spare ressurser til selge konverteringen

 

Nå skal du ende opp med en konvertert XVID etter en stund. Gratulerer! :)

 

VIKTIG: for å spille av filen uten hakking må man bruke XBMC sin innebygde DVDPlayer til å spille av filene istedet for mplayer som er standard (av en eller annen merkelig grunn). Grunne til dette er at DVDPlayer har bedre ytelse og dermed takler den høye bitraten uten framedrops. For å bruke DVDPlayer på filen må man browse med "Videos" som er på "startsiden" på XBMC, altså ikke gå inn via filbehandleren. Så "høyreklikker" man filen som skal spilles av ved å trykke INFO knappen på fjernkontrollen/spill av med:/DVDPlayer.

 

 

Ønsker gjerne tilbakemeldinger på ting som kan gjøres/forklares bedre!

 

 

PS!:

Det SKAL gå an å spille av 720p faktisk, så lenge de er i 2,35:1 format. Kan være greit dersom man ønsker å f.eks investere i BluRay plater men ikke investere i ny dyr spiller. Man kan bygge samlingen til fremtidig bruk og kode de ned til kvalitet som er høyere enn DVD til bruk på XBOX nå.

For å få dette til å funke må man ha customized settings, les mer her: XBMC // Wiki // HOW-TO: Create HD XviD movies from Transport Streams

Hvis noen som har tid vil bidra til å utvikle guiden hadde det vært fint. Skal altså gå an å kode Blu-ray plater ned til 720p og spille de av på xboxen med riktige settings.

Endret av Super8
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
SPAR MEG!

Filer av forkjellige format trenger ikke å være pirat kopiert.

 

Jeg er fullt klar over det, men grunnen til at jeg nevnte det var at eksempelet som er nevnt var "lost.s04e09.720p.hdtv.x264-ctu.mkv", som igjen peker til "Lost S04E09 720p HDTV x264-CTU" som ER piratkopiert materiale. Om du er i tvil kan et raskt søk på google bevise dette.

 

Matroska kan selvfølgelig brukes til lovlige formål, men da føler jeg at å bruke et piratkopiert eksempel til å illustrere tilfellet blir litt som å sitte med skjegget i postkassea'.

 

//hab

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...