Gå til innhold

En jungel der ute - PVA, MVA, TN, S-IPS, H-IPS ?


Anbefalte innlegg

Kjøpte en skjerm for en tre års tid siden, en BenQ FP937s+ (19 tommer) hvilket skulle være bra. Idag regner jeg vel denne som en dinosaur å være. Liker ikke at det er så lyst når det egentlig skal være svart, og rett og slett ønsker jeg en større skjerm.

 

Jeg har siklet litt på 24 tommere og så der... Jeg ønsker en skjerm som er kvalitet, altså som funker til spill uten etterslep, og også en som funker til film og slikt.

Må jeg opp i 6-10.000kr klassen, og i såfall, hvilken ?

 

Har lest litt tester, men så var det dette med type panel da. Antar at de billige gamerskjermene er TN-panel og det er mye skryt rundt responstider osv. Vil helst styre klar av slike skjermer, og da over på en annen paneltype, som tilfredstiller mine behov. Svart skal være svart, hvitt skal være hvitt osv og jeg ønsker ikke merkbart etterslep/ghosting.

 

hvilken prisklasse snakker vi egentlig da, og kom gjerne med tips ? :)

 

Og btw, hvordan er det med widescreen og spill nå om dagen. Blir det noe krøll, så vil jeg helst droppe widescreen skjermer. Liker gode gamle 4:3 :)

Endret av gixxerman
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

fra hva jeg har forstått så er TN panel de raskeste men også som regel de dårligste når det kommer til farger. Disse blir som regel også de billigste

 

S-IPS paneler klarer å vise skikkelige farger, men disse er gjerne litt treigere og dyrere enn TN panel...

 

26" LG S-IPS skjerm

 

Kanskje denne skjermen er aktuell for deg? den er jo 26", har S-IPS panel. den har også 5ms gtg noe de fleste TN paneler på 24" også har...men du bør vente til flere personer har lagt ved en kommentar i denne tråden før du bestemmer deg for hvilken skjerm du vil kjøpe til deg selv.

Lenke til kommentar
Hvor har ekspertisen på hardware.no blitt av ? Fikk alltid svar, og mange svar hver eneste dag for noen år siden. Nå har jeg ikke fått et eneste svar på 5(fem) dager. Helt ubrukelig !

Hva er poenget med dette forumet om folk ikke gidder å svare ?

Hehe... er ikke alltid så lett. Må nesten undersøke selv om det er noe man vil ha virker det som.

 

Men uansett er det slik at TN-panelene er de raskeste, men de sliter som tidligere nevnt med å vise farger riktig, og har ofte lyslekkasjer. Det finnes andre teknologier som S-IPS og S-PVA. Disse gir bedre farger, men er ikke like raske. De er foretrukket av f.eks. designere, fortografer etc. som er mer opptatt av korrekte farger enn at skjermen skal være raskest mulig. Grunnet høye priser er det ikke så mange av disse skjermene. Samsung 245T (test) er et eksempel på S-PVA-skjerm. Den vil gi bedre farger, men som du ser på siden jeg har linket til har den 6ms responstid. Mener at du ikke kommer noe særlig under dette på slike skjermer. Dette kan gi noe etterslep, men det vil nok ikke være noe stort problem...

 

Alle skjermene (i denne katergorien) jeg har sett er widescreen. Ikke alle eldre spill har støtte for å få det riktig med widescreen(f.eks. bf2, som irriterer meg litt...), men det er ikke noe problem med nyere spill. Har ikke erfaring med slike skjermer selv, kan bare teorien sånn omtrentlig. Høyden på en widescreen kan du vanligvis si at er lik høyden på en 4:3 skjerm som er én størrelse mindre (24"wide og 22"4:3 har ca samme høyde). Jeg for min del synes wide er greit. Noen sier at de taper høyde, men jeg vil heller se på det som at jeg får mer bredde.

 

EDIT: Og for å ha en TFT/TN skjerm å sammenlikne med: Asus MK241H. Den koster ca 3500, og har 2ms responstid. Dette er mer en spillskjem, og her er ikke svart helt svart (test)

 

 

 

Hilsen en som også er på mc-forumet, hvor du pleier å være :thumbup:

Endret av grizzlyx
Lenke til kommentar

Ser også etter nyskjerm , trode det skulle være greit .. dengang ei.. for 4 uker siden vurderte jeg en Ben Q 24" til ca 3000.. men etter å ha lest en rekke tester og info om panel typer ,innsynsvinkel , gamut ..etc etc måttet jeg utvide budsjettet til det dobbelte for å føle at jeg får noe som er bra .. hehe det beste hadde kansje vært og kjøpe skjermen til 3000 for noen uker siden ... For det er jo mange som er fornøyde med dem.

 

Vurderer nå disse

 

27" Dell UltraSharp 2707WFP 7128,-

 

24" Nec MultiSync LCD2470WNX 5685,-

 

24" Eizo FlexScan S2431W 5653,-

 

24" BenQ FP241W 5783,-

 

Tror de tre 24" har omtrent like god kvalitet med en liten knapp på NEC

Dell 27" er jo endel dyrere og har kansje ikke like god billed kvalitet som 24" men den har strøkent design. Tror ikke det er lenge siden den kostet 10000,-

 

Om du har 10 - 11000,- å bruke og har plass til en 30" virker HP LP3065 , og Samsung SyncMaster 305T som gode alternativ.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...