Gå til innhold

BK: Et svanebilde...(er sånne bilder kjedelige?)


2r@rn3

Anbefalte innlegg

Her er et bilde av en svane.

 

post-109531-1209324774_thumb.jpg

 

Bildet er forsåvidt greit nok, men er det egentlig litt kjedelig? Jeg fyker rundt og knipser bilder i fleng, bla.a for å lære meg hvordan kameraet fungerer. Og så kommer man over svaner og ender. Yes, det må man ta bilde av...så sitter jeg her med stadig minkende hardiskplass. Jeg mener, hva skal man egentlig med et slikt bilde? Henge det på veggen? Putte det i et album? Poste det på nettet (som her)?

 

Hvorfor trykker du på avtrekkeren? Hadde du tatt dette bildet om du hadde vært der?

Jeg tror jeg skal begynne å ta bilder av saker og ting som har noe å "si". (til meg selv og andre). Mulig jeg bare snakker til meg selv her, men har du noen tanker om dette, så kom gjerne med dem. Kommenter gjerne bilde også, for den saks skyld...

:-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Her er et bilde av en svane.

Det var da et veldig pent og velkomponert bilde...man kan da ha glede av å se på slike stemningsfulle settinger av og til...og ikke minst kan man ta det som "foto-øving". (Jeg har nettopp funnet gleden av å lage fotobøker nå, og da kan man jo samle seg om temaer som natur, fugler, planter, mennesker etc....) Lettere å bla i en fotobok, enn i et album synes jeg, tar mindre plass i bokhyllen også, raskt å lage med litt opplysende tekst innimellom.

RandiA

Lenke til kommentar

Ganske interesant problemstilling.

 

Ja, det er et kjedelig bilde og jeg har mange av slike selv. Siden jeg ikke gidder å gå en etasje opp og sitter med lappen nå er det vanskelig å kommentere for mye, men det ser ut som om tegningene i det hvite er omtrent borte. Vanskelig og både beholde høylys og samtidig få vannet bra.

 

Ellers synes jeg nesten aldri et midtstilt motiv fungerer, spesielt ikke her hvor det er en bevegelse. Som en øvelse fungerer dette bra og ja, hadde jeg vært der hadde jeg sikkert tatt bildet selv.

 

Jeg tror også det er lettere å få bedre bilder, ihvertfall i sine egne øyne, dersom man tar bilder av noe som man har en interesse for.

Lenke til kommentar

Har tenkt på de samme problemstillingene som du stiller flere ganger selv. Har egentlig ikke kommet opp med noe godt svar, men har kommet fram til at det er god trening. Ofte gir det meg en kortvarig lykke over å ha fanget et godt øyeblikk, som jeg kan finne tilbake til en annen gang. Ofte er det nok å få et klapp på skulderen av venner/famile/forumister eller andre ganger tar du bilder du holder for deg selv som din egen lille skatt. Mange amatørfotografer venter på det store blinkskuddet (stemmer ikke det?) og det er det som driver dem. Mange har også et håp om å klare nåløyet å leve av foto. Selv har jeg for lengst slått fra meg å bli noe slags fotograf, men koser meg med å ta bilder, og er jeg heldig får jeg til noe bra. Man vet jo aldri og en vakker dag sitter kanskje blinkskuddet ;)

Lenke til kommentar

Kjedelig og kjedelig..

 

Jeg har selv tatt slike bilder og syns det var artig å måtte snike seg innpå de og ligge i skjul og virkelig styre på for å få tatt et bilde jeg var 'fornøyd' med.

 

Men det er ikke bilder jeg legger ut for kritikk. Grunnen for min del er at det kommer en del fuglebilder her. Noen er bra andre er ikke fullt så bra. Mine bilder mangler det som ville ha gjort det 'bra', altså et lys som er verd å fange.. F.eks svanen i lyset fra solnedgang/oppgang, samtidig som man får med en idyllisk bakgrunn.

 

Så jeg vil gjerne påstå at flertallet av svane-bilder jeg har sett her ligger seg litt på samme nivå, de er alle bra bilder av svaner, men mangler dét lyset eller hva det måtte være som gjør at bildet blir engasjerende.

 

 

Dette er på ingen måte ment negativt om bildet ditt, men gikk mer på problemstillingen du presenterte.

 

Mvh,

Beej80

Lenke til kommentar

Svaner er veldig grasiøse, og klarer du å få en elegant komposisjon ut av det også så trenger det vel ikke å bli så kjedelig. Dette er et godt utgangspunkt for et rent og enkelt bilde siden det er teknisk fint og uten forstyrrendre bakgrunn. Om du har noe å gå på på utsnittet ville jeg gjort to ting:

 

Jeg ville hatt vannflaten under svanen midstilt i høyderetningen, for å få fram symmetrien mellom fuglen og speilbildet av den. Jeg tror det ville understreket den elegante formen på dyret. Så ville jeg hatt med mer bak enn foran svanen, for å få med "kjølstripa". Det ville gjort det lille ekstra for å skape dynamikk i bildet, og du ville samtidig tilfredsstilt alle tredjedelsfetisjistene. Det var min ukvalifiserte mening.

 

-si

Lenke til kommentar

Det er et interessant tema du tar opp her.

 

Tar selv en del bilder som blir teknisk sett veldig bra, og noen ganger så sitter komposisjonen også. Men allikevel sitter jeg med følelsen av at er det noe som mangler.

 

Fordelen er at når teknikken "sitter", så kan man begynne å eksperimentere og finne sin egen stil. Det er kanskje da de gode bildene kommer?

 

Hva skal man gjøre med disse bildene? Noen av de passer i et album for å skape sammenhenger. Noen bilder gjør seg først når de blir forstørret opp. Og noen bør forbli på harddisken ... Eller, gud forby, slettes.

 

Hadde jeg tatt det samme bildet hvis jeg var der - sannsynligvis. Hadde det blitt noe bedre - neppe.

 

si sine betrakninger rundt svane-bildet er bra, fordi det er et godt forslag på hvordan bildet kan forbedres ut i fra hva som faktisk var mulig når du tok bildet. Hadde det vært en svane-mor med ungene på rekke og rad ville nok gjort bildet mer interessant; alternativt fått med svanen og naturen rundt. Muligheter som sannsynligvis ikke var der (ihvertfall svanemor og unger er tidsbegrenset).

 

Tom

Endret av tomsi42
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...