Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

"Disk boot failure, insert system disk and press enter"


Anbefalte innlegg

Har et problem som oppstår under oppstart av pc min, får beskjed "Disk boot failure, insert system disk and press enter", må da sette inn oppstartsdiskett men klarer ikke å starte pc med det heller da jeg får beskjed om at c: mangler. Når jeg går inn i biosen står det at Hdd er none, mener å høre at harddisk starter men klarer ikke å komme inn på denne, når jeg forsøker å kjøre scanreg finner den ingen feil i c: ette 1 sekund. Er det en mulighet for å kunne få igang dataen slik at jeg kan formatere harddisken og legge inn linux, men får ikke formatert c: da formateringen blir avsluttet (trolig pga at c: ikke blir funnet) Håper at noen har noen svar eller løsninger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

HDD none i BIOS, betyr enten at den er slått av med vilje, eller at den ikke finner harddisken. Første steg vil være å få harddisken opp i BIOS. Når du har fått dette til, er det nok smart å gå direkte på en bootbar CD av linux, isteden for oppstartsdiskett.

 

Gode linux distribusjoner er:

Mint: www.linuxmint.com

Ubuntu: www.ubuntu.com

Debian: www.debian.org

Lenke til kommentar

Regner med det er snakk om paralell ATA her? Har du flere harddisker på samme kabel? Sjekket master/slave instillinger? Prøvd den andre IDE porten?

 

Vet ikke hvilken BIOS du har, men i min Award BIOS er det slik at jeg kan velge mellom None, Auto og Manual. Samt, når Auto er valgt, vises None når ingenting er tilkoblet. Hva er din instilling?

Endret av potet.
Lenke til kommentar

Har satt inn en annen harddisk og maskinen min finner den i bios, men jeg får ikke formatert den og jeg får ikke startet cd med linux på før jeg får melding om disk boot failure. Hva kan jeg gjøre, den nye harddisken har stått i en gammel xbox (kun 8gb) men alt er jo bedre enn ingenting bare jeg får maskinen opp å gå.

Lenke til kommentar

Du må sjekke at CDROM-en også er funnet av BIOS, samt at CD står til å starte opp før harddisk.

 

Har du tatt ut harddisken av en XBOX, _MÅ_ låsen på den fjernes først. Dette kan enklest gjøres fra xbox, fordi nøkkelen til å låse den opp ligger der. Du kan fjerne låsen i evox, unleashx og lignende.

Endret av potet.
Lenke til kommentar

Evox og UnleashX er alternative dashboard til xbox. Du kan kun kjøre de om xboxen din er moddet med ny bios/modchip. Og hvis noen har gjort dette for deg, ligger de nok inne på xboxen.

 

Er derimot xboxen din ikke moddet, vet jeg ikke om det er mulig å låse opp harddisken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...