Gå til innhold

BK: Drukner i raw


_ART_

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei,

 

her er bildet etter at jeg tok det en runde i LR, dog er ikke skjermen min kalibrert, så du får unnskylde med om resultatet lider av det:

post-47111-1209290972_thumb.jpg

 

Det som er gjort er:

Fill Light: +46 (For å gjøre deler av bildet lysere).

Blacks: +6

Clarity: 20

Vibrance: +14

 

Så har jeg stillt på "Tone Curve" ved å dra på kurven, og ved å trekke opp/ned de områdene i bildet jeg ville fikse på. Innstillingene ble da som følger:

Highlights: 0

Lights: +49

Darks: -37

Shadows: -16

 

Ellers har jeg lagt på +2 sharpening, Radius 1.0, detail 49, masking 81. Kan kanskje legge på mer her, men dette er jo bare en liten jpg-fil, så jeg er litt bekymret for å kjøre på for mye her.

 

Har også lagt på Vignetting -50 og Midpoint 2.

 

 

Mvh,

Beej80

 

BTW: Det ligger en tråd i "Bildebehandling" som omhander workflow i LR. Jeg har et relativt langt innlegg der om hvordan jeg normalt sett går frem i LR. Kan kanskje være verd å lese.

Endret av Beej80
Lenke til kommentar

Skal gjøre det. Takk for at du tok deg tid til å mekke på bildet mitt. Jeg synes imidlertid at hun blir for rød i ansiktet på ditt bilde. En del av utfordringen her er at hun er veldig blek. Bildet er til min semesteroppgave i journalistikk, og da kan jeg ikke endre "naturen" i bildet...

Lenke til kommentar

Uhm, ja.

Jeg ser dette med rødfargen. Såg annerledes ut i LR, men i tillegg er jo skjermen min langt fra kalibrert.

 

Jeg har ikke justert noe på fargemetningene, så rødfargen ble nok hevet av Vibrance, så med reduserte verdier der vil det nok bli mer nøytralt.

 

Mvh,

Beej80

Lenke til kommentar

Jeg vil ikke foreslå å redigere for mye i Lightroom, kanskje bare automatic for å få mest mulig informasjon inn i histogramet. Etter det ville jeg tatt bildet inn i Photoshop, kjørt levels, og gjort endene på histogramet mer presist for å fjerne fargestikk og få mest mulig ut av raw-filen og redigeringen.

 

Når det gjelder presets er jeg ikke en fan. Forskjellige bilder trenger forskjellig redigering for å få samme funksjon, derfor trengs øvelse. Du kan ha presets i Photoshop der du får layersene du vanligvis bruker i en arbeidsflyt, ut ifra det kan du tilpasse redigeringen til bildet du arbeider med. Det syns jeg er en god arbeidsflyt, når du vet hvilket resultat du er ute etter, og vet hvilken stil bildet skal tilhøre.

 

Dette er bare min arbeidsflyt da. Det du i alle fall bør lese inn på før du setter igang med redigering er histogramet, og hvordan du bør kunne lese den og utnytte den.

 

EDIT: skrivefeil

Endret av abbarve
Lenke til kommentar

Husk at RAW bare er en bildekvalitet, ikke en fotosjanger.

Man kan ikke ta et bilde i RAW, ta det inn i ps og gjøre noe dramatisk bra med, det funker sjeldent.

Om du ser bort ifra WB, så kan du gjøre akkurat det samme med et RAW-bilde, som med et JPG-bildet. (Med litt kreativitet kan du ganske greit endre gal WB i et jpg bilde og, men blir ikke like bra)

 

I min rawkonverter (Bruker den som "orginalt" følger med CS2, altså ikke den mest utrolige, men den gjør dte jeg vil den skal gjøre) så kan jeg "kun" endre lysstyrke, kontrast, fargemetning, og skarphet.

 

Alt dette kan jeg også gjøre med et jpg-bilde, men da vil jeg ikke kunne mikse så mye før jeg får korn, støy,. halo's, skamslåtte farger og kontraster.

 

Jeg vet den ARC'n som folk bruker når de skal følge enkelte DH-etterligninger her inne har mye fancy , som fill light osv osv, men man bør ikke starte med det, tror jeg. Man bør få rede på etternehandling i basic, så kan man gå videre. Jeg bruker ikke den nye, fordi jeg ikke har skaffet meg den ennå, men det ser ut som om grensene for kreativitet er tøyet mye, men for en som skal lære seg fra start av vil den jeg har være nok i første omgang.

Lenke til kommentar
Trenger noen råd og vink om dette bildet. Har for første gang tatt steget ut i raw-verdenen, og jeg drukner. Det er alt for mange slidere i lightroom :blush:

Hva kan jeg gjøre med dette bildet for å få maks ut av det?

 

Hva vil du med bildet og redigeringen?

 

Jeg synes faktisk at bildet var bra som det er nå. Men du kan alltids legge på vignettering, gjøre det sort-hvitt etc etc om du vil det. Siden det hele virker overveldende, så kan du kanskje begynne med støykontroll, oppskarping, hvitbalanse og clarity/vibrance/saturation. Når du har dem på plass, så kan du leke med kurven og kontrast.

Lenke til kommentar
Si gjerne hva du mener både om selve bildet, og etterbehandlingen.

 

Der litt av problemet ligger... Jeg har vansker meg å lage noe skikkelig når jeg kommer hjem. Et slikt bilde trenger en tanke bak når det ble tatt, en historie den må fortelle, er så utrolig vanskelig å bare redigere uten tanker eller bilder inni hodet om hvordan det skal være.

 

Edit: Skriver du hva du vil med bildet er det mye lettere for oss å redigere det.

Endret av Mr. Olsen
Lenke til kommentar
Joda, det er forsåvidt greit, men jeg vil lære meg lightroom ordentlig før jeg begynner med autopilot.

Denne får du stjerne i boka for!

 

Det er altfor mange som bruker presets eller actions og står helt på bar bakke hvis de skal lage noe som er litt annerledes enn standardløsningene de kjører alt igjennom.

 

Jeg må innrømme at jeg gliser godt når folk som jeg kjenner (og dermed vet at de bare bruker presets i lightroom eller actions i Photoshop og ikke en gang kan det grunnleggende når det gjelder bruk av f.eks. layers i Photoshop) får masse skryt for sin 'etterbehandling' av et bilde når de f.eks. bare har prøvd seg frem i et minutt med å kjøre ulike actions etter hverandre :!:

 

De samme menneskene får jo ofte skryt for å ha en 'konsekvent og kul stil' på alle sine bilder :p Det er jo bare fordi de ikke klarer å variere utover presets og ting dermed ofte blir veldig likt.

Endret av Nonsens
Lenke til kommentar

Bildene skal brukes til min semesterreportasje i journalistikk. Den handler om ungdom som har og har hatt kreft. Jenta på bildet hadde kreft som barn. Nå er hun engasjert i ungdomsgruppen i kreftforeningen. Vinklingen på saken blir noe slikt som at kreft ikke nødvendigvis er slutten på livet. Siden dette er et journalistisk produkt er det begrenset hvor hardt de kan redigeres, men jeg ønsker å få maks ut av filene mine.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...