Gå til innhold

Hvilken Linux-distro anbefaler dere meg?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bare utseende og noen programmer?

 

Hele oppsettet er annerledes! Det er litt av poenget også. Det er to forskjellige grafiske grensesnitt vi snakker om her!

 

Ubuntu og Kubuntu har samme innmaten , men forskjellig innpakning. Forskjellen er at ubuntu-varianten har mer forkus på å være minimalistisk, mens Kubuntu vil gi deg "alt" med en gang. Sånn enkelt forklart.

Lenke til kommentar
Kva erfaringsnivå har du? Vist du har ein viss erfaring med linux frå tidligare, så vil eg anbefale Arch eller Draco.

 

Har lite erfaring med Linux selv, men har mange rundt meg som kan hjelpe meg, som vet hva de snakker om...

Så det betyr kanskje ikke så mye. Men har ikke tenkt å ta store omveier for å gjøre det jeg skal på Pcen heller.

Jeg er ute etter en distribusjon som gir meg alt jeg trenger og litt til, i et grensesnitt som ikke er altfor dominerende.

Lenke til kommentar

Det kan du få i de aller fleste distribusjoner.

 

Dersom du omtrent ikke har erfaring med *nix i det heletatt, vil jeg også anbefale Ubuntu (eller en variant av Ubuntu), siden jeg tror den vil gi deg en lettere overgang til GNU/Linux enn mange andre distribusjoner vil gjøre.

 

Så kan du lettere prøve såkalte avanserte distribusjoner etterhvert, når du har fått litt erfaring.

Lenke til kommentar

Er enig med HavarN. Selv om du har mye folk rundt deg som kan Liunux og vill hjelpe deg, så kan det lett bli kjedelig og spørre om hjelp til alt. For dem også vill jeg tro. Ta en lett distro som feks Ubuntu eller Mint til og starte med også utforsk derifra når du føler deg komfortabel med Linux, og liker det selvsagt.

 

Lykke Til :)

Lenke til kommentar

Linux Mint, dersom du ikke har noe erfaring med Linux og ikke ønsker å bruke tid på å installere codecs og diverse etter installasjon.

 

Ubuntu, om du ikke har noe imot å bruke noen minutter på å fikse et par essensielle ting. Det Ubuntu mangler av codecs og diverse funker derimot ikke på live-CD-en i motsetning til Linux Mint om det er behov for det.

 

Når det gjelder forskjellen mellom Ubuntu og Mint er den minimal, Mint er basert på Ubuntu, og følger fotsporene til Ubuntu nokså tett. De bruker samme grensesnitt. De har de samme pakkebrønnene, Mint har vel noe i tillegg også. Om Mint funker på PC-en din vil nok også Ubuntu funke fint uten problemer og omvendt.

Lenke til kommentar

Hmm, virker som om erfaringene varierer når det gjelder KDE på "eldre" maskinvare.

Jeg syns KDE er bra og responsivt på eldre maskiner, dog gjelder det ikke Kubuntu spesifikt.

Virker som om Qt takler "dårlig" CPU bedre enn GTK.

 

Klart, hvis maskina er helt senil, ville jeg valgt en *box wm og brukt kun programmer avhengig av X-lib eller evt. wxwidgets eller Tcl/Tk

Lenke til kommentar

Linux Mint er lettvint fordi det kjem ferdig installert med dei fleste codecs. Mint er som sagt basert på Ubuntu. Ubuntu kjem ikkje ferdig installert med alle codecane og div. ein treng, men det er berre å skrive

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

i terminalen so blir det meste installert. Personleg likar eg best Ubuntu og den er veldig lett å lære seg for nybegynnarar. Maskina di ser ut til å vere bra nok til å kjøre Ubuntu (GNOME) også.

Lenke til kommentar

Sant det, er forsovidt ikke store greia å legge til støtte for det i de fleste distroene. Men "sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras", innebærer det også støtte for krypterte DVD-er?

 

En fordel med distroer som har dette out-of-the-box er muligheten til å benytte seg av det om man har lyst til å teste ut en live-CD en stund før man evenuelt installerer, eller om man ofte benytter seg av live-CD'er i forskjellige situasjoner.

 

---

 

Uansett hva du velger å gjøre så bør du vente i et par dager til Ubuntu 8.04 kommer ut med å installere, kommer nå 24/4. På løpende bånd kommer også andre distroer basert på Ubuntu, mens Kubuntu og Xubuntu blir utgitt samtidig som Ubuntu.

Endret av tamarin
Lenke til kommentar

Det er først og fremst GUI og tema som avgjør utseende på PC-en. GUI'er og temaer kan som regel enkelt installeres på de fleste distroer, noen GUI'er legger mer vekt på eye-candy enn andre (som Enlightenment), noen distroer har temaer som legger mer vekt på eye-candy en andre, I tillegg har du egne programmer som tar seg av fancy effekter på desktopen ... om du tenkte på Compiz-Fusion så er det noe de fleste distroer kan installere fra pakkebrønnene. Mange kommer også med dette out-of-the-box og har egne instillinger for effekter, som man kan forandres på etter eget ønske.

 

Jeg har link til en lang fremvisning av xgl/Compiz i signaturen, dette er en gammel utgave, nå har Beryl og Compiz slått seg sammen til Compiz-Fusion, men klippet er forsovidt veldig proffesionelt.

 

Om du vil se mer om hva du kan gjøre med desktoppen kan du ta en titt på sider som f.eks:

art.gnome.org

http://www.kde-look.org/ (finnes også gnome og xfce-look.org)

 

Eller søke i youtube etter:

Metisse, Compiz(-Fusion), KDE 4/Gnome/etc. effects, Enlightenment, 3d looking glass, Beryl, osv.

Endret av tamarin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...