Gå til innhold

Ønsker info/linker til bruk av PHP i større websystemer


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har planer om å utvikle et større websystem i php/mysql og lurer på om noen har noen nettsider/bøker å anbefale for PHP i større prosjekter.

 

Tenker på struktur, oppbyggning, logging, best practice, rammeverk, bruk av ORM(?), separasjon av design og business-logic, osv...

 

Trenger litt tips =)

Er også interessert i tips angående det å skrive ressurseffektiv kode. (Selv om vedlikehold og enkel utvidelse er viktigere)

 

Også vurdert å bruke .NET/C# fremfor PHP, men ønsker hovedsakelig å bruke "gratis" og åpen teknologi. Hvis noen har veldige gode forslag på hvorfor jeg heller bør bruke .net, så bare kom med dem!

 

Når det er sagt, så ønsker jeg ikke et mess av jalla php-kode, og selv om man ikke blir tvunget inn i en bra struktur slik man delvis blir i .net, så mener jeg at man fint kan gjøre det likevel om man bare velger det.

 

Websystemet som skal utvikles er et nettsamfunn.

Endret av Skagen
Flettet to innlegg.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har dessverre ikke noen gode forslag til bøker men ta en titt på de forskjellige PHP rammeverkene fordi de fleste har en anbefalt struktur og er lagt opp for større prosjekter. Jeg er stor fan av Symfony som du finner på http://www.symfony-project.org/. Det er noen open source prosjekter og tutorialt der man kan lære mye av på nettsidene dems.

 

Tenker på struktur, oppbyggning, logging, best practice, rammeverk, bruk av ORM(?), separasjon av design og business-logic, osv...

I symfony så får du egentlig alle tingene du var på jakt etter "gratis" :-) Eneste som ikke kommer automatisk er kanskje best practise.

Lenke til kommentar

Siden du spør om så mye, så må steg ein være TDD (Test Driven Development) det første du må starte med. Pga. at du vil heilt sikkert ha i alle fall refactor koden eit par ganger etterkvart som du lærer noko som er meir effektivt.

 

Bruker du TDD så veit du om den kode sekvensen du nettopp refactoed fungerer slik den skal eller ikkje ved å kjøre gjennom test casene.

 

Eit par bøker som tar for seg scaling og performance er:

High Performance Web Sites (oreilly)

Scalable Internet Architectures (Developers Library)

Building Scalable Web Sites (oreilly)

 

Det går både på tips på server koden, til korleis serverene bør være satt opp. Interesange bøker som du leser gjennom på ein kveld eller to, er ein god del tips som er gode å ha når du lager løysninger som må kunne skalere bra.

 

I tillegg til dette har du jo design patterns, sql kode osv, for ikkje å nevne sql modelering. Å ha ein effektiv og god database layout er alpha omega

 

Husk at "perfekt" design er ein utopi. Det vil alltid være noko som kan være bedre. Så når designet er "godt nok" stop der. Det er alltid bedre å lage god kode som blir lansert, enn å streve for perfekt kode til prosjektet blir kanselert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...