Gå til innhold

"Hacker" eller muligens spyware?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg opplevde nylig noe merkelig. Jeg er på en skole og det satt noen jenter og surfet på facebook (selvsagt), og plutselig poppet det opp en boks der det sto noe slikt som: Sexy Devil. Rett etter at boksen hadde kommet frem kom det et bilde frem (som var hentet fra facebook), med en bart på bildet (som "obviously" var av ene jenta). Vedkommende hadde også klart å få inn en pornofilm og et bilde av en "shemale" inn på PC-en.

 

Det er sikkert ikke noe hokus pokus. Det som jeg synes var litt merkelig var at filene som hadde blitt sendt ble lagt på programfiler inne på C:. Vedkommende kunne også skru av maskinene og sende dialogbokser med svar alternativer som f.eks. Ja og Nei.

 

Er det noen som aner hva slags program dette er? Det var heller ikke installert noen klient på maskinen det skjedde med.

Endret av pinngu
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Finnes mange slike programmer, men alle jeg vet om, krever at man installerer en klient på PCn først. Men vedkommende som evt. driver å tuller rundt er kanskje en medelev som har installert klienten på PCn ved en tidligere anledning?

 

Av den grunn at det er ekstremt idiotisk å drive på slikt, vil jeg ikke nevne noen av programmene.

 

EDIT: Eller som overforstående sier; spyware. Kanskje den mest logiske årsaken

Endret av Vaffelkake
Lenke til kommentar

Beklager emnetittelen, den var bare noe kjapt jeg kom på.

 

Det er ganske vanskelig for meg å forstå at spyware kan tegne barter på bilder (forskjellige barter på forskjellige bilder), og i tillegg plassere de slik at det ser ut som vedkommende på bildet faktisk har bart.

 

Det er også installert Moonscape Protection på alle PC-ene, så når en PC blir startet på nytt så kjører den "restore" til et valgt punkt. Det vil si at bildene og det som var lagt inn forsvant jo selvsagt, men det tok ikke lange tiden før det kom tilbake igjen. Nå er alle maskinene startet på nytt, så ingenting vises.

Lenke til kommentar

Et par innlegg med off-topic om hvorvidt antispyware-programmer er like gode på å fjerne spyware o.l. som en formatering og reinstallasjon av Windows er fjernet.

Dere er velkomne til å opprette en egen tråd for en slik diskusjon dersom dere føler for det.

 

(Vennligst ikke kommenter dette innlegget. Reaksjoner på moderering gjøres pr. PM/melding)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...