Gå til innhold

Dedikert server kontra VPS. + Priser og norske tilbydere.


j--

Anbefalte innlegg

Hepp.

 

Jeg og noen bekjente vurderer å starte et webprosjekt der vi vil trenge mer kontroll enn man får på et vanlig webhotell.

 

Da er alternativene

  • dedikert server - eid av hostingfirmaet
  • dedikert server - egeneid, men på colocation hos et hostingfirma.
  • VPS (En virtuell server, som det kjøres flere av på samme fysiske server)

Jeg tror VPS vil være tingen for oss, da noen andre er ansvarlige for maskinvaren (og har da rask tilgang til å flytte på VPS-er om noe ryker/vil få skiftet maskinvaren fortere enn det vi kan få til selv), mens vi tar oss av OS og annet programvarerelatert.

 

Så spørsmålet blir da egentlig om noen har noen andre fordeler/ulemper med VPS-baserte servere, og hvordan en VPS-basert server styres (rebootes, reinstallering av OS og slikt.)

 

Og sist, men ikke minst, forslag til seriøse norske/skandinaviske VPS-hoster/dedikerte hoster? Pris og responstid mot serveren spiller en viktig del i valget.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

du skriver ikke noe om hvilket operativsystem du foretrekker. En dedikert server for under 200/mnd kan du se langt etter. Du sliter faktisk med å finne en VPS til den prisen.

Tror nok du eventuelt må øke budsjettet ditt, eller se etter webhotell i Europa, som f.eks Nederland eller England.

 

Det å starte med en VPS er ikke et dumt valg, men bruk da et kontrollpanel som du også kan få på en dedikert server, slik at det er lett å overføre sidene om behovet dukker opp. Jeg foretrekker Plesk, mens Cpanel er ganske så utbredt. Husk på at på en VPS deler du server ressurserene med flere, slik at du kan ikke ha et alt for krevende websted før du må oppgradere.

 

I England finner du rimlige VPSer fra 100 kroner og oppover for en Linux basert VPS.

Ping tiden dit er vel ca 40ms, i alle fall på mine to VPSer jeg har der borte.

 

Jeg bruker to selskaper:

http://solarvps.com , men de tror jeg ikke tilbyr VPSer i England for nye kunder akkurat nå, men det kommer om noen uker.

Den andre jeg bruker er: http://www.cheapvps.co.uk/ som har rimlige Linux VPSer. Det siste selskapet gir ikke mye support egentlig, men de hjelper deg så langt som mulig, og de svarer innen noen minutter på epost (support).

 

I Nederland har jeg brukt http://eurovps.com , dit får du en ping tid på rundt 30ms. Bakdelen er at de er nokså dyre, fordelen er at de leverer noe av det beste du kan få, både på Linux og Windows. Bedre og raskere servere skal du lete lenge etter. Supporten er også utrolig bra.

 

Ellers har jeg testet ipeer.no og jeg syntes de leverte gode VPS løsninger, men god hastighet. De ble dessverre litt for dyre for meg, siden jeg får MYE mer for samme beløp i England.

Lenke til kommentar
Hvilket Linux OS burde jeg gå får? Har litt erfaring med linux på desktop pcer men ingenting på servere. Ser også at man på cheapvps.co.uk ikke kan velge kontrollpanel. Noen som vet hva jeg vil få?

 

Control Panels

 

We can also provide control panels for those who require them. We offer the following control panels:

 

* DirectAdmin: £5.00 / $10.00 per month

* cPanel: £10.00 / $20.00 per month *

 

http://www.cheapvps.co.uk/plans

 

I tillegg tilbyr de LxAdmin, som jeg bruker der....

Endret av myhken2
Lenke til kommentar
Er LxAdmin gratis?

 

Hvilket OS bruker du?

 

Ja jeg fikk med LxAdmin gratis, bruker CentOs 5 på den VPSen.

 

Sjekk her, vet ikke om den gjelder enda, men det er jo mars enda:

 

http://www.webhostingtalk.com/showthread.p...hlight=cheapvps

 

Betaler 100 kr per måned for en VPS med 512 MB RAM, og 25 GB diskplass.

 

Ellers har jeg Windows 2003 server på hoved vps'en min hos SolarVPS og der bruker jeg Plesk som kontrollpanel.

Lenke til kommentar

myhken2: Takk for mye fin informasjon. Ser du nevner både cheapvps.co.uk, solarvps.com og eurovps.com. Og av disse er det eurovps.com du har hatt best erfaring med?

 

Er ute etter kvalitet, hastighet og stabilitet, og vil betale ekstra for dette. Om noen vet om noen andre gode VPS-hoster så skrik ut :)

Lenke til kommentar
myhken2: Takk for mye fin informasjon. Ser du nevner både cheapvps.co.uk, solarvps.com og eurovps.com. Og av disse er det eurovps.com du har hatt best erfaring med?

 

Er ute etter kvalitet, hastighet og stabilitet, og vil betale ekstra for dette. Om noen vet om noen andre gode VPS-hoster så skrik ut :)

 

EuroVPS er desidert de beste, både på kvaliteten og hastighet på linjen, og support. Men som sagt, det koster.

Jeg brukte dem nesten ett år, men da SolarVPS kunne tilby VPSer i England, som ga meg nesten dobbelt så mye diskplass, + noe bedre specs til ca halv parten av prisen, valgte jeg dem.

SolarVPS har levert gode tjenester i over 1 år nå, kjapp på support og grei oppetid. Uheldigvis har jeg hatt noe nedetid totalt sett, men på de 441 dagene jeg har brukt dem har jeg en oppetid på 99.887%.

 

cheapvps har jeg brukt bare en måned ca, og har ikke nok grunnlag til å si hvor gode de er. De svarer utrolig fort på support, og hjelper deg med ting som egentlig de ikke trenger, siden de er helt "unmanaged". EuroVPS og SolarVPS leverer både "managed" og "unmanaged" tjenester, men jeg bruker "managed" og det betyr at de løser alt av problemer du får, og til tider også hjelper deg med å installere tredjeparts programvare.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Ser det spørres etter norske hoster her, så vil iallefall tipse om at det finnes!

 

#link fjernet av moderator#

 

Jeg representerer dette firmaet, hvis det skulle være noen tvil :)

 

Det finnes utelandske hoster som tilbyr dette til lavere pris (og sikkert noen norske), men man får ofte det man betaler for. På et tidspunkt var jeg forhandler for VPS i danmark, der hadde de et profft system med automatisk installering/backup osv. Betalte vel 200/måneden.. og har aldri slitt så mange dager og netter for kunden før. Serveren gikk ned pga belastning hele tiden. Til slutt flyttet de meg til en ny server, men når den gikk ned der også sa vi stopp. Problemet er at man ikke vet hvor mange man deler serveren med, og det er nok et større problem i utlandet enn i Norge (velger jeg å tro).

 

Vi er iallefall veldig fornøyd med vmware. Confix eller hva det het var ikke særlig moro..

Endret av Super8
Reklame for egen bedrift er ikke tillatt
Lenke til kommentar

Men prisene i Norge er jo horrible, over 800 kroner per måned for 20 GB disk, 256 MB RAM og 100 GB trafikk.. og i tillegg må man betale for minst 6 måneder om gangen, altså over 5000 kroner. (hos http://www.webspesialisten.no/virtuell_server )

 

Greit at pingtiden til England eller Nerderland er litt høyere (ca 30 ms, mot 12 ms inn til Oslo fra Larvik), men er de siste MS verdt den høye prisen?

 

Du får som jeg nevnte i forrige post, MYE mer for pengene i Europa enn her i Norge i alle fall.

Kan legge til enda ett selskap på listen som tilbyr servere i England: http://futurehosting.biz/london.htm , ca 200 kroner per måned for 20 GB disk, 384 MB RAM, 450 GB trafikk og enten Cpanel eller Plesk kontrollpanel, og VPSene er "managed" og de fikser derfor alt for deg om du trenger hjelp med noe. Og du betaler kun måned for måned.

 

For øyeblikket har de et tilbud på 15% avslag per måned + ekstra RAM som du kan se her: http://futurehosting.biz/specials.html

Lenke til kommentar

Har man god peiling på hva man gjør og ikke trenger snakke med noen eller har noen hast hvis ting går ned, så er det forsåvidt ikke dumt å velge en utenlandsk host. Båndbredde er langt billigere. Man får også mer lagring for pengene (men lavere ytelse og trolig flere kunder per server i forhold til i Norge). På en webside så har ikke ping-tid mye å si, men når man sitter og jobber mot den og det hakker, så er det mildt sagt irriterende (enten det er remote desktop eller ssh som går tregt).

 

Jeg ville i det minste lett etter leverandører i Sverige eller Danmark. Det finnes også VPS leverandører i Norge som er billigere enn oss (riktignok unmanaged). Det kommer an på hvilket kvalitetsnivå man vil legge seg på. Det kan være dyrt å velge feil, så er iallefall viktig å forhøre seg med eksisterende kunder.

Endret av areh
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...