Gå til innhold

Vil jeg bli fratatt førerkortet etter jeg har fått det?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg var så teit at jeg satte meg i bilen og kjørte ca. 4 km, og etter jeg parkerte bilen tilbake igjen var det en gjøk som tenkte å parkere på akkurat samme plassen som meg.

Denne gjøken var en sønn av en politimann som kjørte pappas sivil bil.

 

Jeg har ikke førerkort, så han og jeg ble enige om at vi setter kompis av meg som sjåfør under skademeldinga, slik at jeg slipper teite konsekvenser og at forsikringen vil dekke dette for meg, istedet for å streve ut av egen lomme.

 

-Greit, sa han, og kjørte av sted.

 

10 Minutter senere har jeg politiet på døren.

 

Siktet for Forsikringssvindel, dokument forfalskning og kjøring uten sertifikat.

 

Jeg har oppkjøring om 1 uke, og dette skjedde lørdagen som var.

 

Jeg ser for meg at jeg ikke rekker å havne i retten og bli dømt på noen måte før den tid? I såfall. Vil dem ta fra meg sertifikatet hvis jeg har bestått oppkjøringen innen da?

 

Er det også noen som kan si noe på hvor lang tid det tar før jeg havner i retten?

 

Takk for alle svar.

Endret av Demander1988
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
jeg vil tro du mister det ja, uten å kunne si noe sikkert.

hvis ikke siktelsen kanskje nekter deg å få kjørt opp?

 

kan denne sønnen av en politimann bevise at det var du og ikke kompisen din som kjørte?

hvis ikke blir det bare ord mot ord

Jeg har innrømt det som hendte til politiet når de kom. Tillegg hadde kompisen min drukket, så det ville endt med siktelse å drikke før 6 timer etter uhellet.

 

Siktelse kan ikke nekte meg å kjøre opp, jeg må bli dømt og få tildelt sperre på kjøreprøve.

Har også ringt Biltilsynet og spørt om å få bestilt ny oppkjøring fra mitt person nummer, det gikk helt fint uten noen problemer. Hadde jeg hatt utsettele ville ikke dette vært mulig.

 

Men det om jeg blir fratatt sertifikatet er jeg veldig nysgjerrig på. Er det mulig om jeg foreslår for dommeren om jeg kan betale en høyere sum, i bytte mot førerkortet mitt?

Lenke til kommentar

Virker som du gjør det meste på en måte som er negativ for deg selv her. Først gikk du i fella ved å oppgi feil fører, og nå vil du kjøre opp når du vet du vil miste lappen igjen. Siden du vil miste den i prøvetiden vil du måtte kjøre opp på nytt for å få den tilbake, og dermed brenner du av en haug med penger unødvendig.

Endret av Naranek
Lenke til kommentar
Virker som du gjør det meste på en måte som er negativ for deg selv her. Først gikk du i fella ved å oppgi feil fører, og nå vil du kjøre opp når du vet du vil miste lappen igjen. Siden du vil miste den i prøvetiden vil du måtte kjøre opp på nytt for å få den tilbake, og dermed brenner du av en haug med penger unødvendig.

er det de to tusen oppkjøringa koster du tenker på? det er da ikke så farlig.. eller er det hele pakka du tenker på?

Jeg vet ikke om jeg blir fratatt førerkortet, det er akkurat det jeg spør om.

Lenke til kommentar

Du blir nok fratatt førerkortet ja. Og etterpå vil dem nok også kreve at du tar teori- og førerprøve omigjen før du får det igjen.

Uansett kommer du nok gjennom på klage, siden du har bestått førerprøve etter ugjerning og dermed har bevist at du er istand til å håndtere bil.

Likevel surt å miste lappen minst 6 måneder da

Lenke til kommentar

Du rekker nok oppkjøringa ja. Rettsystemet i norge er tregt. Eneste saken jeg har vært gjennom tok 7 måneder før den kom opp i retten.

Om du slipper med forelegg så går det raskere, og da er du heldig. Slipper vandel, osv.

 

Du skal uansett rekke oppkjøringa før dem får gjort noe, og du kan kjøre på førerkortet inntill videre om du ikke får beskjed om noe annet.

 

Det jeg mente med klage var at du mister lappen og må ta oppkjøring omigjen. Den oppkjøringa er satt opp for å sjekke at du kan beherske en bil før du får sertifikatet tilbake. Men siden du nå får en oppkjøring etter denne ugjerningen har skjedd, så kan du dra frem det i en klage mot at du trenger ny oppkjøring.

Lenke til kommentar

Du får være forsiktig.. :)

 

 

Videre vises til at domfelte tidligere - da han ble dømt i 2006 - fikk en sjanse i form av samfunnsstraff, som viser seg ikke å ha vært tilstrekkelig til å få domfelte til å slutte med ulovlig kjøring. Disse forhold tilsier at det nå burde reageres med ubetinget fengselsstraff både av allmennpreventive og individualpreventive grunner, slik tingretten kom til.

http://lovdata.no/cgi-wift/wiftldles?doc=/...d8rerkort*&

Lenke til kommentar

Vandel = Rulleblad

 

Er du heldig får du forelegg og slipper det. Om du blir domfelt vil informasjonen ligge på vandelen/rullebladet i 2 år. Dette kan også forlenges til 5 år.

Idet du har fått noe på vandelen vil du miste all mulighet til å komme inn på politiskolen og høyere deler av forsvaret.

Mens det er informasjon på vandelen vil du ikke ha adgang til enkelte land. Deriblant USA og Russland. Har også hørt noe om hellas, men usikker på om det er fakta

Lenke til kommentar
Ender vel med at jeg for førerkortet, så når dem vil ha det tilbake sier jeg at jeg har mistet det. Så kjører jeg heller pent med det, og viser det ved kontroller og satser på at de ikke sjekker det mot databasen.

 

Med den holdninger går det ikke lenge før du havner i trøbbel igjen...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...