Gå til innhold

Bærbar data, men holder PC eller må jeg ha MAC


Anbefalte innlegg

hei, er 16 år og trenger bæbar til studier osv.

Likevel, en venn av meg prøver å presse meg til å kjøpe en mac til mellom 17000 og 26000 kroner. 12,1" og 15,2" utgavene. en av dem. :grumpy:

Likevel, jeg har en Ipod og en P800 som jeg vil skal fungere. :(

 

Oppriktig talt, er Mac nødvendig?

Ville det holdt med en Toshiba til 9995 med 2GHZ,30Gb harddisk og noe mellom 256mb-512 mb minne?

(som eksempel) :woot:

 

hvilket operativ burde jeg ha?

IKKE linux takk.

 

takk på forhånd :wink:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei synes vennen din er ganske tåpelig som prøver å "tvinge" på deg en mac. For all del, Apple kan bærbare og vil definitivt anbefalle en Mac selv.

 

Samtidig gjør sikkert PC-PC'en du nevner den nytten du trenger. Hvis du allikevel har lyst på Mac, men synes prisen blir for stiv kan du jo ta en titt på iBook fra Apple, denne starter på kr. 9990,- selv om du nok trenger litt mer RAM en standardkonfigurasjonen.

 

(Det er forresten dét jeg har å utsette på den maskinen du vurderer å kjøpe også, litt lite RAM etter min mening).

Lenke til kommentar
Christian86

Skrevet: 27 Feb 2003 16:14    Tittel:  

 

 

jeg har ingen bærbar. bare stasjonær.  

Macen har 867 til 23000 kroner, Toshibaen 2GHZ til 10000

 

Jeg vil bare si at du kan IKKE sammenligne Mhz mot Mhz på disse to prosessorene. PowerPc prosessorene er langt mer effektive pr Mhz enn pentium. Det skal også nevnes at en Mac kjører Macos. Skal du ha windows på den må du kjøre en emulator, og det blir neppe effektivt. Skal du kjøre Windows applikasjoner bør du ha en pc. Til ditt bruk er vel pc'n bra nok, men Mac'en er langt høyere kvalitet. Hvis du skal studere vil du sikkert trenge pengene til andre ting. Kjøp PC'n rett og slett fordi du ikke trenger mer.

 

Once you've tried Mac, you never go back!

Lenke til kommentar

Men det finnes da andre macer enn en 15" Powerbook? Å bare nevne den maskinen og en billig plastikk Toshiba i samme setning burde jo være kriminellt.

 

Du får heller teste en mac og se om den gjør dt du trenger, jeg ville heller hatt en G3 iBook enn den toshiben du nevner. Ellers så synes jeg at du skal vurdere Dell, de har bra latpoer med bra ytelse. Inspiron serien som er den rimeligeste mangler noe i forhold til Lattitude serien.

 

Jeg valgte min Dell fordi at den har 1400x1050 skjerm, mulighet for to batterier og et fantastisk tastatur. Den er ikke så stor og veier ikke over 3 kiloen som er den absolutte grense for meg.

 

Jeg synes du burde satse på en to spindel laptop. Diskettstasjoner er ikke noe for fremtiden og de tar bare opp unødvendig mye plass og vekt i maskinen. En mobile prosessor som er beregnet for abtteridrift er heller ikke å forakte dersom du ikke skal være plugga inn _hele_ tiden.

 

Toshiba har vidundelige maskiner med de koster mye mer en den som du nevner. Det er en nybegynner maskin som veier mye og man kan ikke ha to batterier (ta ut cd eller diskett). Den er tjukk og har sannsynligvis desktop prosessor og shared grafikk minne.

 

Nå er det på tide at Dell lanseter arvetakeren til Inspiron 4150, før de så vill nok prisen på 4150'n droppe litt. Da burde du slå til ;)

 

Det er sikkert noen skrive feil eller annet rart i teksten over, plager det deg så rett gjerne på det. IKKE KLAG

Lenke til kommentar

Synes også du bør gå etter Toshibaen. Vil anta dere bruker PC-PC på skolen, og da er det mye mere praktisk å ha enn en Mac, med tanke på programvare (Office særlig). Det er jo som nevnt tidligere mulig å kjøre Windows applikasjoner på Mac, men dette har blitt mye rot hos meg.

Ligger nå med en Dell Inspiron 4150 på magen, og må si meg MEGET fornøyd med denne maskinen. Den kan avgi litt varme, derfor har jeg en ringperm mellom meg og maskinen. Vil bare ikke ende opp som han svensken med grilla edelstener :roll:

Lenke til kommentar
Synes også du bør gå etter Toshibaen. Vil anta dere bruker PC-PC på skolen, og da er det mye mere praktisk å ha enn en Mac, med tanke på programvare (Office særlig). Det er jo som nevnt tidligere mulig å kjøre Windows applikasjoner på Mac, men dette har blitt mye rot hos meg.:

Du trenger da strengt tatt ikke kjøre Windowsversjonen av Office!

OSX versjonen av MS Office er etter min (og mange andres) mening bedre, den er dessuten 100% kompatibel med Windowsversjonen. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...