Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Oppsigelsestid på leilighet med feil og mangler


msmanson

Anbefalte innlegg

Samboeren min og jeg leier et hus, men har planer om å flytte etterhvert da det er mye "feil" her vi bor nå.

Det jeg da lurer på er hvor lang oppsigelsestid det er. Har fått med meg at det er 3måneder dersom det ikke foreligger noen kontrakt(?), men vi har en kontrakt hvor det ikke står noe om oppsigelsestid.

 

Bør nevnes at det er mye som ikke fungerer som det skal her.

Har et par vinduer som ikke går ann å åpne, det vil si, det ene går ann å åpne, men da faller det ut.

Vasken på badet har vært knust tidligere, og forsøkt limt sammen igjen(ikke veldig vellykket).

Strømmen har en tendens til å gå uten noen spesiell grunn, og som ikke det er nok så er sikringskapet hos naboen i etasjen over, så hvis hun ikke er hjemme så sitter vi da uten strøm til hun er hjemme igjen.

Alt dette pluss mer er sagt fra til huseier om flere ganger uten at det er gjort noe med. Har bodd her i over ett år, så han har hatt god på seg til å ihvertfall se på det.

 

Har heller ikke betalt noe depositum, selv om det står i kontrakten. Huseier nevnte ikke noe om det når vi flyttet inn, så vi tenkte ikke noe videre over det, men et halvt år etter så ville han gjerne ha det. Vi betalte ikke noe da heller (noe som var greit for huseier), fordi jeg mener at da måtte vi gått over leiligheten og skrevet ned alle feil og mangler før vi flyttet inn, noe som ikke ble gjort.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Standard oppsigelsestid ved et tidsubegrenset leieforhold av en bolig med egen inngang er i følge husleieloven tre måneder dersom leiekontrakten ikke sier noe annet. Det blir dermed tre måneders oppsigelse uansett om det ikke finnes en skriftlig leieavtale eller om det finnes en, men det ikke står noe om oppsigelsestid.

 

http://www.lovdata.no/all/tl-19990326-017-009.html#9-6

 

Vær obs på at oppsigelsestiden er tre måneder + resten av inneværende måned! Får du levert oppsigelse i dag med utleiers kvittering på at han/hun har mottatt den, siste dag i februar, er dere ute av leiekontrakten ved utgangen av mai. Venter dere til i morgen - 1. mars, blir oppsigelsemånedene april, mai og juni.

 

 

Det kan også være verdt å sjekke husleielovens kapittel 2 om overlevering og krav til husrommet. Kanskje kan dere som et alternativ til å si opp kreve leieavtalen hevet etter § 2-12 uten å vente hele oppsigelsestiden dersom utleier har misligholdt avtalen ved å ikke oppfylle § 2-10, krav på retting av mangel. Men dette vet jeg ikke. Jeg er ikke jurist, bare leieboer, som stort sett har hatt bra husverter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...