Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du spiser suppe med gaffel om du prøver å skarpe opp med Illustrator istedenfor PS. Etter at du har redigert ferdig bildet ditt i Photoshop:

1. Krymp bildet til størrelse for "output", feks 600x400px for web.

2. Sjekk at du har riktig lag markert (eller lag et nytt sammenslått et ved å velge topp-laget, klikke Ctrl+Shift+N, enter og til sist Ctrl+Shift+Alt+E.)

3. Gå til Filter > Sharpen > Smart Sharpen og velg innstillinger etter størrelse på bildet. Jeg bruker amount:100+ og 0,3px radius for bilder til web. Er bildet et stort et (feks 3000x2000px) du skal skrive ut trenger du ikke mye til oppskarping. Omtrent amount:50 og 0,5-1px radius. Husk: Alt med måte. Om det ser feil ut så er det feil.

4. Maskér bort områder som evt. ble overoppskarpet. Vanligvis ikke noe problem.

 

Jeg foreslår at du søker litt her og der for å sjekke teorien bak oppskarping så du skjønner hva du faktisk holder på med. (Det smart sharpen er er et unsharp mask-filter som kun skarper opp områder med fremtredende detaljer, for ikke å forsterke støy. Pixel radius er hvor stort område rundt hver pixel som skal vurderes, og amount er hvor mye kontrasten mellom pixlene skal økes. Det var kortversjonen.)

 

Alternativ metode: Filter > Sharpen > Sharpen. Ferdig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...