Gå til innhold

Hjelp til å oppgradere RAM!


Naglefaar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hei, lurte rett og slett på hvordan oppgraderer man RAM på pcen?

På forhånd takk :)

 

Du må sjekke hva slags hovedkort du har og hvilke ramtyper den kan bruke og så må du kjøpe og sette den rette RAM'en inn i RAM slottene på hovedkortet. Du må nok vise til mer informasjon hvis du vil ha mer hjelp og denne tråden burde vært plassert under Hardware > Minne.

Lenke til kommentar
Takk så meget! :D

Tenker jeg kjøper meg et par 512MB brikker.

Men spørsmålet nå er: Hvordan får jeg lagt inn de nye brikkene, må jeg ha experthjelp eller hva?

 

Nei men når du skal gjøre dette selv er det best og være på den sikre siden. Få deg en antistatisk armlenke. Sånn som denne: Antistatisk Armlenke - komplett.no

 

En slik har du på armen og fra den går det en ledning med klype som du fester til insiden av kabinettet. Poenget med dette er at datadeler er sårbare for statisk elektrisitet og slike armbånd brukes for og kunne jobbe tryggere med datadeler, du bør selvfølgelig uansett unngå og ta direkte på datakomponentene, spesielt de små dingsene. Hold brikkene og andre datakomponenter ved kantene, som man gjør med en cd/dvd plate.

 

Hvis du har en manual som fulgte med datamaskinen så skal det stå hvor og hvordan man installerer RAM i hovedkortet der. Men hvis du ser på bildet av hovedkortet på den siden jeg viste til tidligere så ser du noen lange "slots" oppe til høyre hjørnet på hovedkortet. Det er i de RAM'en skal. Først så bøyer du ned de hvite knottene på hver ende av "slot'n" og så trykker du RAM'en nedi og setter de hvite knottene på plass igjen så minnebrikken låses på plass.

 

EDIT: de "slotene" er visst i nedre høyre hjørnet på bildet, beklager glippen. Men du burde kjenne dem igjen da når du ser dem på ditt hovedkort. De er lange og svarte med en hvit knott på hver ende.

Endret av RogueAlien
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...