Gå til innhold

SVT på Rikstv dekoder?


Anbefalte innlegg

God dag.

 

Jeg lurte på om det var mulig å få inn SVT som sendes free to air på noen av Rikstvs dekodere. Har forstått det slik at det digitale bakkenettet i Norge sendes som h.264 og he-aac, mens det i Sverige sendes som mpeg2 og ett eller annet lydformat. Har sjekket at det er mulig å få inn SVT her i området ved å bruke et DVB-T kort til pcen. Men Rikstv dekoderen vi har lar meg bare velge mellom to forskjellige norske sendere og ser ikke ut til å ville gi meg tilatelse til å se på annet enn kanalene Rikstv sender. Derfor lurte jeg på om noen hadde noen erfaring med dette.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Goddag, JBJ!

 

Du skal kunne få inn det svenske bakkenettet på en RiksTV-dekoder. Hvis du har antenne (UHF) mot en svensk sender, skal kanalene gå inn ved et søk.

 

Hvilken svensk sender som funker best for deg avhenger av hvor du bor. Se på Teracom's nettsider for frekvensliste.

 

Jeg har ikke RiksTV-box sjøl, men antar du kan gjøre et manuelt søk. Hvis Bäckefors er beste sender, prøv et søk på kanal 26.

 

Lykke til!

 

Mvh

Bjørn :glare:

Lenke til kommentar

1. for at du skal kunne få inn svtv med en Digital dekoder og vanlig antenne har det visse forutsettinger. for det første må du ha svært god dekning der du bor. sjekk dekningen din her...

 

2. Du kan i enkelte tilfeller bruke den gamle antennen du har fra før, men de er ikke bygget for digitaltv (mpeg4) så det kan være lurt å bytte til en uhf antenne.

 

3. etter det, er det egentlig bare å prøve seg frem...enten får du det, eller så får du det ikke. avhenger som sagt helt av forholdene rundt der du bor. (trær, fjell, osv) prøv også eventuelt å koble til en ekstra forsterker på coaxen, det kan utgjøre en viss forskjell...

 

 

 

lykke til.

Lenke til kommentar

Vel.. For å sjekke dekningen for SVT og andre svenske kanaler sjekker man ikke Rikstv sine sider men derimot teracom ("täckningskartor" er på denne siden http://teracom.se/?page=5161 . Du kan ikke søke på norske adresser, men om du bor helt ved grensen vises litt av norskesiden hvis du zoomer inn på kartet)

 

De fleste som i dag ser TV2 har en UHF antenne. Denne skal være fullgod til å fange opp DVB-T signaler. Har du derimot bare en gammel VHF antenne fra før av (de fleste har siden TV2 kom anskaffet seg enten UHF antenne eller kombi vhf/uhf for å kunne ta inn TV2) kan det være lurt å kjøpe en ny uhf antenne. Eller en antenne merket for bruk ved digital tv.

 

Men det er kanskje verdt ett forsøk å prøve med den gamle antennen iansett. Min bestefar tar nemlig inn RiksTV via en VHF antenne.

Endret av shaaland
Lenke til kommentar

Hvis du tidligere har tatt inn f.eks SVT2 eller TV4 med en UHF takantenne, da får du sannsynligvis greit inn alle digitale svenske program (MPEG2) fra senderen som tidligere ga deg SVT2 og TV4. Og får du de først inn, er kvaliteten like god som for de nære norske programmene du tar inn.

 

I Holmestrand kan man enkelte steder ta inn f.eks TV4 Göteborg og Lokal TV Göteborg. Men en signalforsterker til antennen trengs for kosistente signaler. Senderne nord for Göteborg går inn med glans med en gammel UHF antenne!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...