Gå til innhold

Metallica til Bergen 16 juli 2008


DrThomas

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fra Vg artikkel for ca 1 år siden: "Billettsalget starter mandag 26. februar kl 09:00".

Så, var nok samme tiden. Dessuten: Jeg tror disse billettene kommer til å forsvinne på omtrent 10-15 min. Det sitter mange folk fra iallfall 3 land som skal ha billetter, og det er også folk som kommer enda lenger ifra også, som skal ha billetter

Lenke til kommentar

Her var det mykje tullprat.

Vart seld ca. 35 000 i løpet av første timen. Dei siste 5000 tok lenger tid å bli kvitt. (Rundt 2500 av dei var vekk til klokka 11.) Eg var sjølv inne på billettservice mange gongar i løpet av første dagen, og hadde moglegheit til å kjøpe nesten kvar gong.

Lenke til kommentar

Det var vel offisielt utsolgt etter ca. en time, men det er jo slik at det ofte ligger reserverte billetter i systemet som folk ikke kjøper, som dermed frigis konstant. Jeg fikk blant annet kjøpt to billetter til Valle Hovin-gigen kl 20 på kvelden den dagen de ble lagt ut. Da prøvde jeg mange ganger og fikk mange ganger opp at billetter ikke var tilgjengelig, men etter noen forsøk kom jeg gjennom. Og slik pleier det alltid å være hvis man er heldig, ettersom billetter ofte ligger reservert i systemet.

Lenke til kommentar

Eg ville tatt det meste ein høyrer med ei klype salt. For det første er det fort gjort for ei fjør til å bli ei handfull høner. For det andre vart ikkje det ikkje lagt ut alle billettane første dagen. Det er ingen som har fundert på kvifor dei berre har lagt ut 30.000 billettar til Maiden, medan det var 40.000 til Metallica? Dei låg ut først 30.000 og når det vart utseld har dei lagt ut fleire og fleire for å redusere svartebørssal. Dei vil gjere det same med Maiden-billettane som er til overs når dei første 30.000 er seld ut. Dette er taktikken brukt på dei siste storkonsertane i Bergen (Black Sabbath og Maiden).

 

Når det gjeld prisen er det mykje merkeleg snakk på gang. Ein kamerat av meg nytta den merkelege logikken at det vart for dyrt, sjølv om konserten i fjor kosta mykje meir inkl. reise og andre kostnader ein slepp når konserten er heime utanfor stovedøra. Med den vanlege flaksen i Bergen vert det nok regnvêr.

 

Konsertarrangørane i Bergen har gjort det bra i år med Priest, Foo Fighters, Metallica og om me er heldige - KISS. Det vert og snakka med at dei arbeidar med eit gigantisk band som kan fylle Brann Stadon, men når Metallica kjem til Koengen fell kanskje dei planane i fisk. Sjølv med eit enormt variabelt bergenspublikum (Black Sabbath, Stones og Maiden sel ut på sekundar, medan det er glissent hjå Purple, Fogerty og Pink) fortset dei og satsar stort. Priest har enno ikkje solgt ut Bergenshallen, Foo Fighters selde 10 av 13.000 billettar første dagen og no får ein sjå kor fort Metallica sel ut Koengen. Det er enormt variabelt for å drive med booking av store artistar, så takk til Frank Nes og kompani som fortset og gjer ein god innsats.

 

Det vert ein vakker sumardag på Bergenhus.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...