Gå til innhold

Hva skjuler det seg bak din Ctrl+v?


Anbefalte innlegg

Med føydalisme menes tiden da det ble utstedt len. Dette var på 900-tallet. Hvis kongen utstedte et len, ble mottakeren kalt kronvasall. Kronvasallene ble gjerne kalt hertug, greve osv. Andre som fikk len ble kalt vasall, og mennesker som fikk len utstedt av vasallene igjen ble kalt undervasaller. Under dem igjen hadde man serfene, som var en slags slave. Dette utgjorde de forskjellige samfunnsklassene. For at man skulle kunne få et len måtte man hjelpe kongen eller vedkommende som utstedte lenet ved å krige. Det var fordi at dette var på den tiden da vikingene herjet fra nord, araberne fra øst og YY fra sør. Kongen klarte ikke holde riket sikkert, og måtte ty til hjelp fra andre.

 

Årsaker til føydalismen er at det kom angrep utenfra. Vikinger, arabere og YY. Kongene klarte ikke forsvare områdene sine alene, og måtte få hjelp av vasallene. Kongen krevde skatter og avgifter for å låne ut jordlappene sine. Etter en tid ble vasallene lei av skattene, og krevde dem bort. Snart falt føydalsamfunnet.

 

I blant annet Norge og Sverige var det ikke føydalsamfunn. Det var fordi at det ikke lønnet seg å drive jordbruk av større betydning på områder med mye skog og fjell.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå er det snart Juleferie, men toktene og plyndringen tar ikke slutt for det om! Vi fortsetter som vanlig, men tar oss alikevel tid til å ta litt gløgg og juleøl, til tross for at vi er hardbarka pirater og slikt. Om kun noen få dager vil vi innta Sortebill sin skute og ta over styringen. Etter båten er kapret skal vi male den rosa med gule prikker før vi stikker tilbake til Kjuttavika i en fei. Haha, tenk så sint gamle Kaptein Sortebill blir når båten hans blir malt rosa i disse juletider. Alle vet jo at rosa er en jentefarge i tillegg, så derfor blir det ekstra morsomt. I tillegg til å male båten har Langemann planer om å bytte ut alle trebeinene til alle piratene på Sortebill sin skute med rosa tryllestaver som skal passe bra til den rosa skuta. Vi har også leid inn en profesjonell luftventil som skal sørge for god lufting i skipet, samt en kar som heter Leif med en Mastergrad innenfor pyroteknikk. Senere på kvelden skal vi skyte opp raketter og leke med små-fyrverkeri for å skremme Sortebill og alle andre pirater i nærområdet.

 

 

 

"Men kjære Kaptein Sabeltann, hvordan skal vi greie å male hele skipet hans på en natt, for ikke å nevne å kapre det?" Vel, for å svare på spørsmålet så skal vi med hjelp ifra Leif plassere malings-ampuller i kanonene for å gjøre jobben raskest mulig. Når det gjelder kapringsmetoden så er det igrunn veldig enkelt. Kaptein Sortebill er en skikkelig jente og tisser lett på seg bare ved avfyringen av kanonene. Pelle og Pysa har i oppgave å ta med en fotball og true med å skyte den mot Sortebill, noe som sansynligvis vil få han til å begynne å grine som den lille jenta han er.

 

Det var alt av nyheter, direkte ifra Piratskuta, Den Sorte Dame.

 

Mvh, Kaptein Sabeltann, Langemann, Pinky samt Pelle og Pysa og alle andre på skuta!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...