Gå til innhold

Dialog med Al-Qaeda mulig? (Doha-debatt)


Anbefalte innlegg

For å bygge litt videre på dette (vi har jo hatt noe om Taliban allerede)

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=899937&hl

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=877993&hl

 

Ikke akkurat ett lett spørsmål, men vi kan jo spørre. Hva har vi å tape på dialog? Vi har jo allerede vist at det å møte disse grupperingene med makt har bare skapt enda mer terrorisme og motstand.

 

Jeg må si jeg egentlig har skiftet litt når det gjelder dialog med Al-Quaida. Jeg tror det absolutt er mulig, men som tidligere så stiller jeg spørsmål ved hvorvidt USA er villig til å slutte å støtte regimer i midt-østen og generellt slutte påvirkning der, og hvor store kravene til Al-Qaeda vil være.

 

Det er en oppgave som både den vestlige verden og den arabiske verden må ta på seg (ettersom begge de facto står bak dannelsen av denne organisasjonen), men er det mulig å informere massene i den muslimske verden om hvor forvridd Al-Qaeda sine, ihvertfall religiøse konsepter er, slik at de mister konsensus (problemet er unge uopplyste gutter som blir hjernevasket, man ser jo alderen på selvmordsbomberne og de som faktisk ofrer seg under terroristangrep). Eller må vi sette oss ned og finne ett potensiellt kompromiss?

 

Jeg vil anbefale folket å se denne Doha-debatten fra Qatar som handler om nettopp dette før vi kaster oss ut på diskusjon, da det er her jeg hentet inspirasjon til å gå igang på dette.

http://clients.mediaondemand.net/thedohade...mp;bandwidth=hi

 

Hva er alternativet til dialog? Vi har kriget i flere år, i en krig mot terror. Der organisasjonen bare ser ut til å bli sterkere.

 

Til sammenligning var IRA stemplet som en mordergruppe som gikk til angrep på sivile og kunne ikke forhandles med rasjonellt, fram til man endelig inngikk dialog, og kom fram til kompromisser.

 

Al-Qaeda sine mål er vel hovedsaklig:

 

- Tropper ut av Afghanistan og Irak

- USA slutter å støtte regimer i midtøsten og generellt blande seg inn

 

Hvorvidt man kan ta fredsretorikken til Bin Laden seriøst er vel under sterk debatt, utdrag fra en video fra 2006 og USAs respons:

 

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/4630314.stm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/4628932.stm

 

 

 

We do not object to a long-term truce with you on the basis of fair conditions that we respect.

 

We are a nation, for which God has disallowed treachery and lying.

 

In this truce, both parties will enjoy security and stability and we will build Iraq and Afghanistan, which were destroyed by the war.

 

There is no defect in this solution other than preventing the flow of hundreds of billions to the influential people and war merchants in America, who supported Bush's election campaign with billions of dollars.

 

Hence, we can understand the insistence of Bush and his gang to continue the war.

 

If you have a genuine will to achieve security and peace, we have already answered you.

 

"US Vice-President Dick Cheney rejected an apparent offer of a "long-term truce", describing it as a "ploy".

 

White House spokesman Scott McClellan quickly dismissed the truce offer saying: "We do not negotiate with terrorists. We put them out of business"."

 

Vel, 2 år etter denne uttalelsen. Så blomstrer fortsatt businessen.

 

Ett annet problem er vel også, er betegnelsen Al-Qaeda en organisasjon fortsatt, eller har vi mange militante grupper som jobber uavhengig av hverandre og har fått betegnelsen Al-Qaeda?

 

Hva tror vi? Er dialog mulig? Er det noen felles topper som faktisk har utøvende kontroll på gruppene? Eller har vi faktisk klart å bryte ned motstand med makt? Ser virkelig ikke slik ut. På tide å gi en hand fremfor knytteneve?

Endret av Rampage
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...