Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Maskina nekter å starte etter juleferie


Anbefalte innlegg

Hei Hei

 

jeg har et relativt stort problem med pcen min... den starter ikke:P det skjedde etter at jeg kom opp igjen til trondheim etter juleferien. Pcen er hjemmebygd av en kamerat av meg som jeg ikke får tak i i farta så jeg kan ikke hoste opp komponent navna. i alle fall ikke enda. Det som er så merkelig er at den fungerte kjempebra når jeg dro fra trondheim før jul. det siste jeg gjorde før jeg dro, var å slå av pcen. men når jeg kom opp igjen og putta strømkablen tilbake i pcen så begynte den å pipe. Dette varte en god stund så ble den bare stille og nekter å starte i det hele tatt ( les ingen ting skjer når jeg trykker på starte knappen:P) lyset bak på strømforsyninga lyser så jeg vet ikke om det er noe galt med den.

 

Teorien min er at det var for kaldt for pcen i jula, tror temperaturen gikk ned mot minus 20 om natta. Men jeg vet ikke, venner av meg mener at det ikke skal ha noe å si siden man tross alt kan kjøle ned pcer med flytende nitrogen når man overklokker, men mot argumentet mitt er at det vel bare fjerner varme ikke gjør komponentene så kalde?

 

Har noen noen andre teorier? eller hint til hvordan jeg kan, ideelt fikse problemet, eller finne ut hva som er galt? hvilken komponent som tåler minst kulde eller noe i den retningen?

 

Takk for alle svar:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Kulda er neppe noe problem for el.komponenter, så det skal du ikke bekymre deg for! Jeg ville begynt å feilsøke ved å sjekke om det er hvilestrøm på hovedkortet (åpne kabinettet og se om det er noen lamper som lyser der i det hele tatt, hvis det er det - så er det i alle fall strøm på hovedkortet). Hvis IKKE det er det, så kan du regne med at feilen ligger mellom stikkontakt og strømtilkobling på hovedkortet.

 

Pipelyden da du satte i kabelen er jo pc'ens måte å varsle at noe er feil på, så hvis du hadde visst hvilket HK du har og googlet det pluss pipelyden (continuous beep, short beep) osv. for å få en forklaring på hva hovedkortet mener er feil. Men - får du denne lyden igjen hvis du plugger ut og inn på nytt som da du kom tilbake?

 

SJekk at alt sitter skikkelig fast av kabler og rambrikker + grafikkort også.

 

lykke til!

 

R

Lenke til kommentar

Takk for svar

Jeg får ikke igjen lyden ved å koble til strømen igjen, lyden varierte også i starten var den en lang tone, men forandret seg til "short beep" etterhvert helt til lyden døde helt.

 

Det er ikke noen lamper som lyser i det hele tatt inne i pcen, siden lampa bak på strømforsyninga lyser( den rett ved siden av stedet man kobler til strømkabelen, og også fungerer som bryter til å ta strømmen med) vil det si at strømforsyninga fungerer?

Lenke til kommentar

Ingen lys på hovedkortet nei. Har du så sjekket at alle tilkoplinger til hovedkortet fra strømforsyninga sitter skikkelig? Ikke godt å si om strømforsyninga fungerer eller ikke, det kan være at den grønne lampa bare viser at strømforsyninga mottar strøm fra veggen og er påslått, men det vet jeg ikke.

 

Gikk maskinen (vifter og slikt) da det pep første gangen, eller var det bare piping uten noen annen respons i maskinen? Når den er helt død slik som dette virker det for meg som om det må ha et eller annet å gjøre med strømfeil eller dårlig kontakt et sted. Prøv også komponenter for feil (prøv å ta ut en rambrikke, dvd-brenneren, osv). Dette er kanskje et skudd i blinde, men du kan jo prøve å ta ut bios-batteriet og sette det inn igjen også. bare for å ha prøvd det.

 

Det beste hadde vært om du hadde hatt en annen strømforsyning du kunne testet med PC-en. kanskje du kan låne en fra en kompis? Da får du fort svar som kan lede deg i riktig retning!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...