Gå til innhold

Tips til alle som lurer på om de skal ha surround el stereo!


Anbefalte innlegg

Hei! :-)

 

Jeg har lyst til å lage en liten post til alle som lurer på om de skal ha surround eller stereo..

Jeg har jo selv både søkt i andres tråder, og lagt inn selv angående nettopp det, og det jeg vil tro, er at mange da lurer på hvor god stereo kvalitet man får til musikk med en surround forsterker Vs en Stereo.. Det man som regel da får beskjed om er at en stereo selvsagt spiller bedre om man mest hører på musikk!.. Ingen kan skyldes på for å komme med en sånn påstand, for det er sjenerelt sannheten! Men dog litt avhengig av prisklassen man tenker seg... Ikke bare det! Men hvilke høytalere man har eller vil ha spiller også en viktig rolle, for det er ganske komplisert dette her:-)

 

Med meg selv som eksempel har jeg hva det angår forsterker ligget i prisklassen 5-6000Kr.. Jeg hører 24/7 på musikk, men har alltid villet ha surround. Jeg har hatt både stereo og surround forsterkere som i tester både har vunnet og blitt lovpriset i sin klasse. Da jeg har kommet hjem glad og fornøyd for mitt kjøp har gleden vært kortvarig når jeg opplever at den enten det gjelder surrounden som suger, eller stereoen som fullstendig mangler krutt og dynamikk..

 

Mange dumme kjøp og for god tro på alle tester har jeg derfor lært å styre unna, og råder andre til nettopp det!!

 

Til slutt! poenget og grunnen til denne tråden!

 

Vil du ha surround, men er mest opptatt av god lyd i stereo musikk! Det får du! Spør mange her! Les tester! Og dra til hifi butikker for en lyd test eller hjemlån av det du vil ha. Da er det du som før investeringen gjøres, avgjør Om det faller i smak.

 

En Liten reklame for butikk og et produkt du kanskje aldri angrer på er!

 

Hifi klubben i Oslo lånte ut den jeg ville ha i 3 dager noe som er sinnsykt fin service:-)

 

Produktet er NAD 675 som er en surround reciewer. Og enten du ser på film i surround, hører på: punk, rock, teckno eller opera så slutter du ikke å smile, den er heelt rå..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg skjønner ikke helt poenget med denne tråden, for å være helt ærlig. Det var i tillegg rimelig vanskelig å lese det du skrev pga. ekstrem tegnsettning til tider.

Skjønner ikke poenget med det innlegget der jeg...

 

Hyggerlig å se at du ble fornøyd. Du har noen gode tips.

Hjemlån er vel det beste man kan gjøre når man skal kjøpe seg hifi utstyr. :)

Lenke til kommentar
Jeg skjønner ikke helt poenget med denne tråden, for å være helt ærlig. Det var i tillegg rimelig vanskelig å lese det du skrev pga. ekstrem tegnsettning til tider.

 

 

Hmm! Poenget!? Det er jo bare å bidra med et tips til alle andre som lurer på hva de skal ha hvis de gjerne vi ha alt sammlet, men ikke vil gå glipp av så mye hverken hva det angår surr eller stereo! Hva du mener med ekstemt vanskelig å lese skjønner ikke jeg!! Er ikke så flink til å utrykke meg skriftlig, men poenget kan da ikke være så j....

vanskelig og forstå:-) Jeg oppmuntrer folk til forts å spørre her, lese tester, men først å fremst oppsøke forhandlere

for tester eller hjemlån av det de ønsker seg..

Lenke til kommentar

NADs surroundrecievere er laget med forkus på å gjengi musikk best mulig, så det er kanskje derfor du får så god musikklyd.

Men hadde du kjøpt en stereoforsterker til samme prisen, så ville du enten fått en mye kraftigere, eller en mye mer forseggjort en.

 

Jeg mener at stereo "alltid" gir bedre lyd for pengene, men at når du kommer opp i en viss prisklasse, så vil et surroundanlegg gi så god lyd at du ikke vil føle du trenger noe bedre lydgjengivelse.

Hvor dette nivået ligger er individuellt.

Noen klarer seg med noe de finner på Biltema, og for de er surround til enhver pris "bedre" enn stereo, mens andre ikke blir fornøyde før de betaler flere hunddre tusen for stereoanlegget sitt.

 

Den beste måten å finne ut hva du skal ha på, er ved å lytte til hva du får for pengene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...