Gå til innhold

Medier & Kommunikasjon I Bergen. Erfaringer?


Gjest Slettet+oiasdf79

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+oiasdf79

Heisann, da er det det ikke lenge igjen til det er på tide å søke på videregående skole. Har funnet ut at jeg vil bli fotograf. Slik jeg har forstått må jeg da gå to år på MK og så som lærling i fotograffaget. Men det jeg lurte på er om det er noen som har erfaringer med skoler i Bergens-Området? Vil gjerne vite både positive og negative ting. Hvor jeg bør søke eventuelt ikke søke.

 

 

Freebird!..:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har selv gått MK på Årstad Videregående, og sitter igjen med relativt gode minner fra den tiden, mest på grunn av det gode klassemiljøet vi var heldige å ha :) Men kan ta å utdype litt mer:

 

Det positive: Siden du nevner foto, må jeg si at de har rimelig bra fotoutstyr, og de gikk nylig til innkjøp av speilreflekskameraer. Sannsynligvis får du også en lærer som kan fotoyrket (det fikk i alle fall min klasse), og skolen har både lamper, lysfiltre o.l. til disposisjon, samt et fotostudio.

Faglig er det god kompetanse på flere områder, og det er mye personlig frihet på linjen. Skolen ligger også noenlunde i sentrum (Danmarksplass), så det er en grei beliggenhet. Har selv erfart godt klassemiljø, og lærerene er greie.

 

Det negative: Det var ikke noe særlig kommunikasjon mellom mediafaglærerne og allmennlærerne (ironisk siden linjen faktisk heter Medier og KOMMUNIKASJON, menmen..). Vi endte opp med å få en haug med oppgaver med lik deadline samtidig, og etter at disse var levert gikk vi rundt i et par uker uten noe å gjøre på, nettopp pga. lærerene ikke snakket sammen. Det ordnet seg heldigvis noenlunde etter hvert pga. elevene sa ifra, så våre etterkommere får det kanskje litt bedre :)

Ellers er Årstad VGS generelt sett preget av dårlig struktur. Beskjeder blir ikke overlevert fra administrasjon til lærere og omvendt, det var noe karakterkluss med vitnemålet vårt siste året, og generell forvirrelse preger de ansatte. Sånn sett var det litt irriterende.

 

Generelt sett: De ulike skolene som fører Medier og kommunikasjon fokuserer på litt ulike fagområder. F.eks. hadde Årstad VGS en trykkelinje tidligere, som deretter ble erstattet av MK. Derfor har fokuset for vår del vært grafisk design, Photoshop o.l.. Men særlig andre året var det for vår del god fokus på foto. Du har også mulighet for fordypning innenfor et fagområde i løpet av VG2 og VG3 i form av et selvvalgt prosjektarbeid. Dette gjelder alle MK-linjer.

Nå vet jeg ikke så mye om andre skoler som fører MK i Bergensområdet, men er du villig til å betale litt har jeg hørt gode ting om Akademiet VGS (privatskole). De var f.eks. tidlig ute med å få inn speilreflekskameraer; jeg har fått inntrykk av at utstyret der generellt sett er litt bedre enn på andre skoler. Vet ikke hvordan det er med opptak der, men tror du selv må sende inn søknad til skolen uavhengig av Vigo.

 

Puh, dette ble langt! Men håper det hjalp deg litt på vei :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+oiasdf79

Tusen takk for et godt å fyldig svar. Jeg har selvsagt vurdert Årstad, men jeg har fått vite at inntakskravene er litt høye? Ellers så høres det jo ut som en fin skole, men det at lærere ikke klarer å kommunisere seg i mellom er jo litt synd.

Oppfattelsen min så langt er at når det gjelder skole så har det ikke så veldig mye å si hvor man går så lenge man er innstilt på å lære. Nå har jeg jo allerede en god del erfaring med foto fra før, ettersom at hele familien er foto-frelst, så den delen jeg egentlig er mest intressert i er nok "Medier". Jeg sier ikke at jeg er utlært på noen måte, og jeg er selvfølgelig villig til å lære foto også, men jeg vet at jeg er en god del videre på vei enn en del andre som vil gå på medier og kommunikasjon når det gjelder foto-biten.

Men igjen tusen takk for et godt svar. :)

 

Freebird!...

Lenke til kommentar

Det med at du har erfaring fra før kjenner jeg meg igjen i. Selv kunne jeg Photoshop og koding av websider rimelig godt da vi begynte, men jeg lærte likevel et par triks under tiden jeg gikk der. Så sammen med design/komposisjons-biten av opplæringen merket jeg stor forbedring. Jeg tror kanskje at det samme vil skje med deg, selv om du føler du kan det godt fra før av. Det er alltid noen lure tips du kan plukke opp.

 

Det er også greit å ha litt kunnskap tverrfaglig. Jeg nevnte ikke journalistikk i innlegget mitt over, men det er (som du kanskje vet) også en del av fagområdet. Som fotograf kan jo dette komme godt med hvis du f.eks. skal jobbe i avis :)

 

Ang. snittet, så har sunket de siste årene fordi flere skoler har startet opp linjen og flere elever kan komme inn. Da vi begynte lå snittet på litt over 5. Nå tror jeg det har sunket til et sted mellom 4,5-4,8 (var i alle fall det vi fikk høre av de som gikk på VG1 da vi gikk VG3).

Akademiet tror jeg ligger enda lavere enn de offentlige skolene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...