Gå til innhold

Skjerm til photoshopbruk 20"-> ca 5000,-


KimNK

Anbefalte innlegg

Jepp, Valget står mellom å kjøpe seg iMac eller MacMini pluss egna skjerm. iMac-skjermen er visst ikkje superduper til slikt bruk, så eg vurderer å gå for Mini pluss egna skjerm. Kva er dei beste valga eg har i denne prisklassen? Får eg betre skjerm enn det iMac'en har til den prisen? 20" widescreen eller større.

Endret av KimNK
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den skjermen frå eizo du viser til i linken er råbra, til tross for at du egentlig må ut med noko meir for ein bra skjerm frå eizo. Med den oppløysninga på skjermen kjem du langt i photshop ialefall.

Viss du heller vil gå for ein økonomi-skjerm, så burde Samsung vere valget. Eg har sett skjermar i sju-åttetusenkronersklassen stå saman med samsung syncmasters i to-tretusenkronersklassen og forskjellen er minimal.

 

Apple sin 20" er jo insane, men vent med å kjøpe skjerm med det første, epledagene er nær og det er mulig prisene fell litt, eventuelt at dei kjem med nye skjermar.

 

Er etterslep eit ekstremt problem?

Lenke til kommentar

Vi har ein Apple CD 20 på jobb og den vert ikkje brukt til anna enn surfing for å seie det slik. Hadde håpa på å kunne få noko betre enn den til prisen. Etterslep gir eg ein god muffins i, har ikkje spelt på 2 år snart. Bra fargar og detaljar er det som gjeld for meg.

Lenke til kommentar

Vi har 5 Eizo CE 24 skjermer på skolen. Går medier og kommunikasjon, lærerern er en svært erfaren mediedesigner og det var han som plukket ut disse skjermene. Og jeg som elev har aldri sett makan til skjerm, er utrolig fornøyd. Er du usikker bør du gå til en butikk å se. Du vil bli imponert. Et stort pluss for meg er at man også kan snu skjermen og bruke den vertikalt.

 

Konklusjonen: Tilnærmet perfekt :)

Endret av Howen
Lenke til kommentar

Hm, merkeleg. For eg er ikkje imponert i det heile. Men eg kan vel kanskje ikkje forvente anna i samanlikning med Eizo CE 24?

Har uansett vanskeleg for å tru at Apple er det beste du får for 5 store. Dei brukar jo same display som bl.a Dell som er betrakteleg rimelegare.

Endret av KimNK
Lenke til kommentar
Hm, merkeleg. For eg er ikkje imponert i det heile. Men eg kan vel kanskje ikkje forvente anna i samanlikning med Eizo CE 24?

Har uansett vanskeleg for å tru at Apple er det beste du får for 5 store. Dei brukar jo same display som bl.a Dell som er betrakteleg rimelegare.

 

Oi, glemte å skrive at jeg mente FlexScan S24. Apple skjermene har jeg ikke kjennskap til. Klikket feil da jeg skulle sitere eller noe. Jeg mente FlexScan S24. :thumbup:

Endret av Howen
Lenke til kommentar
Yes, då forståre eg. Berre synd dei kostar 3 gonger meir enn eg har råd til.

Edit: Du meinte kanskje FlexScan S24? =P Vi har Color Edge something 24 something something på jobb. Er den eg har samanlikna med.

 

Var den jeg mente ja, bare kopierte etter det du sa. Er den som er nevnt øverst i tråden vi har på skolen. Utrolig bra, har du pengene så ville jeg så absolutt anbefale deg å kjøpe en slik.

Lenke til kommentar
Flotters. Då spørs det berre om eg kjem best frå det med ein mac mini + eizo eller iMac 20". :S

 

 

Hmm, har slett ikke dårligere erfaringer fra iMac 20". Har ikke testet skjermen så veldig. Kun spilt et par spill på den. En gjennomført maskin i alle fall. Om skjermen er vet jeg ikke. Den ser veldig bra ut da ;)

Lenke til kommentar

Hei, vet ikke hvor mye spenn du egentlig vil/kan bruke, hvis penger ikke er et problem er det jo bare å velge og vrake i eizo og Nec skjermer.

Jeg har nettopp kjøpt eizo s2431W til Photoshop bruk og har fått veldig godt inntrykk av den så langt til det formålet + det meste annet.

Ellers er det en god del tester av denne som viser at den lar seg kalibrere *meget* bra (pard.de sin f.eks.).

Hvis du ikke har masse penger og kaste ut av vinduet, så ville jeg godt for denne...

Bedre blir det av at den, av eller annen grunn, er billigere i Norge en noe annet sted i EU akkurat nå (?!) (jeg sjekka en del rundt). .

 

Så i denne prisklassen + noen tusen opp, vil jeg si at dette er den klart beste Photoshop 24" skjermen.

Mulig det vil være noen 20"tommere med s-ips panel som er er enda bedre til PS (tenker da mest på nec..) men jeg så ikke så nøye på det da jeg helst ville ha 24 tommer...

 

Alle de andre 24" jeg så på virka som de hadde en eller annen skavank

som gjorde dem mindre egnet til PS bruk (banding, kunne ikke stille lysstyrken ned til egnet nivå, i alle fall ikke med god farge gjengivelse osv.)

 

s2431w lar seg kalibere dead on :)

Endret av stamfar
Lenke til kommentar
Okay, kjøpte meg MacMini i dag, men lurer på om eg har klart å gå på ein liten smell. I skjerminnstillingane finn eg 1280x1024 som høgaste oppløysing og Eizoen er 1920x1200. =/

 

 

Nope.

 

fra apple sine specs:

 

# DVI video output to support digital resolutions up to 1920 by 1200 pixels; supports 20-inch Apple Cinema Display and 23-inch Apple Cinema HD Display; supports coherent digital displays up to 154MHz; supports noncoherent digital displays up to 135MHz

# VGA video output (using included adapter) to support analog resolutions up to 1920 by 1080 pixels

Lenke til kommentar
Jepp, då blir det antagelegvis ein Eizo FlexScan S2431W, men er den mykje betre enn S2401W som er betrakteleg billegare?

 

 

så vidt jeg veit er S2401W utstyrt med et TN-panel, og kan ikke sammenlignes med s2431w i det

heletatt.

Spesielt til photoshop bruk. Vil si at TN paneler er så godt som ubrukelig til all litt seriøs foto-redigering,

så den er ikke noe jeg ville anbefalt deg...

Hvis det var en pure gamer skjerm du var ute etter hadde svaret kanskje sett litt annerledes ut.

Film vil også se mye bedre ut på S-PVA panelet til s2431w.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...