Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nå er det slik at vi er spesielt stolte av nettopp den kroppsdelen. Det er vår viktigste seksuelle atributt. Jeg behøver vel ikke si mer.

(det er faktisk sant, bavianer bruker rumpa for å tiltrekke seg maker)

 

Heldigvis så ser jeg at Simon A har innsett hvor dumt dette var. Så jeg slipper å sette meg på ham :)

Lenke til kommentar
Kva er lensbaby?
En helmanuell, egentlig ganske dårlig 50mm, som har noen spesielle funksjoner for fleksibelt fokusplan bla. Et nokså sært kunstobjektiv, som kan gi veldig tiltalende resultater om man bruker det godt. Men å bruke det godt er temmelig vanskelig, og krever ofte mye eksperimentering...
Lenke til kommentar

Hmmm, det har vært diskutert flere ganger, og det er kommet fram til konklusjoner som balnt annet at glasselementene inne i objektivene skal tåle varme dårlig, og alle vet at hvit reflekterer mer varme enn f.eks svart. Kan det være grunnen til at Nikon's teler er så betent dyre? At glasset tåler med varme?

 

For oss i Norden er ikke dette et problem, så svarte L-objektiver er et ikke-problem her. Men kanskje de heller vil selge noe på grunn av usteende, ikke ALLE som tenker kun på hva de er gode for ;)

Lenke til kommentar
Hvorfor er Hasselblad så dyrt?
Mye fordi kvaliteten er helt i øverste klasse, men også fordi de må selge relativt sett mange færre kameraer for å tjene like mye (i kroner og øre, evt euro), slik at fortjenesten er nok høyere også. I tillegg er utviklingskostnadene en del større, fordi det er top notch innen "alminnelig" foto i dag. Til slutt er det jo et merkenavn, som folk betaler det som det koster for...
Lenke til kommentar

Og for å rettferdiggjøre prisforskjellen ut over kvaliteten på selve kamera så kommer kvaliteten på selve bildene. Hvis du har sett direkte sammenligninger med vanlige digitale SLR så hadde du ikke spurt spørsmålet. Det blir litt i samme retning som hvorfor er en Ferrari så mye dyrere enn en Huynday Elantra?

 

Bildene fra en Hasselblad (uansett om det er 50 år gammelt eller helt nytt er utrolig mye bedre enn vanlige digitalbilder av småbildeformat. Det er voldsomt stor forskjell i kvalitet for den som bryr seg. På samme måte som det er stor forskjell på en Ferrari og en Kia for en sportsbilentusiast. Selv om en Ferrari har dårligere bagasjeplass, og Hasselblad ikke har høy iso i det hele tatt. Forvirrende eller forklarende?

Lenke til kommentar
prøvd iPhone sin touchscreen?

det er jo forbeholdt at det er en god touchscreen såklart.

 

Apropos touchscreen, kan bli interessant å lese forum til vinteren når folk sitter i -10 i stolheisen og skal taste sms. Uten å vite det, tror jeg det kan bli litt hyling da. Det må tillegges at dette ikke er noe angrep på på iPhone, men heller en bekymring om hvordan disse skjermene tåler utendørsaktiviteter i norsk vinterklima.

Endret av EspenE
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...