Gå til innhold

Blir D50 overflødig ved kjøp av D300?


Anbefalte innlegg

Jeg har tenkt lenge på å kjøpe etterfølgeren til D200, og det blir vel kjøp i løpet av den nærmeste tiden. I utgangspunktet tenkte jeg å beholde D50en som reservekamera eller som et kamera jeg ikke er så redd for.

 

Nå kan jeg få solgt det for tja si 2500-3000 kr(eller hva tror dere? snart 2 år gammelt, selger det med kitobjektiv og minnekort). Er det noe vits å beholde D50en når det er så stor forskjell på kameraene? Antar at det kan bli som å gå tilbake til "steinalderen" når jeg først blir vant til D300.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ved innkjøp av nytt hus beholder i alle fall jeg mitt E-400.

 

I mine øyne blir spørsmålet hvor mye du tjener på å selge D50, sett mot hvor mye du taper på å være uten et hus om D300 blir stjålet/forsvinner/slått ut av hendene dine på konsert.

 

Ellers vil jo D50 egne seg bedre for street photography enn et stort og klumpete D300 om du noen gang skulle få interesse for det. Eventuelt ser du ikke -så- fotogal ut om du tar bilder på bestemors fødselsdag med et D50 i forhold til et svært D300.

 

Det blir et prioriteringsspørsmål slik jeg ser det, om du ikke klarer innkjøp av D300 uten å selge D50, da selger du det. Om du bare kommer til å bruke pengene på øl, da selger du det ikke.

 

Just my 0,2.

Lenke til kommentar

Hvis du har råd til det, så anbefaler jeg deg å beholde D50'en. Den er er en del mer kompakt enn D300; så sett på et kompakt objektiv, og du har et reise kamera for de gangene D300 med utstyr blir for stort.

 

En annen grunn til å beholde D50, er du da kan ha 2 hus med hvert sitt objektiv som er klar til aksjon. F.eks du er på safari og du ikke ønsker å bytte objektiv pga. veistøv.

 

Tom

Lenke til kommentar
Eller konsert med en vidvinkel og en tele, det tenkte jeg faktisk ikke på. :)

 

Spennende tanke :new_woot: .

Hvilke hus ville du plassere de forskjellige objektivene på?

Ta utgangspunkt i at man har tilgang på jevnt lyssterke zoomer i både vidvinkel- og teleenden,

f.eks en 18-50 f2.8 og en 80-200 f2.8.

Lenke til kommentar

Behold D50, du tjener så lite på et salg at du like gjerne kan beholde det selv.

 

Det er også kjekt å ha et kamera det ikke er så nøye med, og noe som ikke vekker altfor stor oppmerksomhet...

 

Jeg gikk fra D70s til D300 rett før jul, og har beholdt D70s.. dvs, det er på utlån til søstern, med forbehold om at jeg skal ha det om jeg trenger det...

Lenke til kommentar

Morsomt spørsmål. Litt avhengig av hvilke objektiver du kjører, kanskje? Bedre ISO-ytelse vil hjelpe deg med et håndholdt 70-200/2.8 uten IS, mens akkurat det ikke vil være like farlig når du kommer nærmere. Ellers er min erfaring at jeg helst ikke vil være for nær scenen med veldig dyrt utstyr, det kan fort bli litt skummelt, folk dytter på, folk headbanger med øl en meter over hodet ditt. Jenter som dytter hodet sitt inn under den høyre armen din for å sette seg selv i ett headlock (no effing kidding, det har skjedd!), i det store og det hele føler jeg meg tryggere med billigere utstyr ved scenen, enn med dyrt utstyr.

 

Opinions may differ.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...