Gå til innhold

Politi - for de som vurderer å søke politihøgskolen.


Anbefalte innlegg

hehe joda, det er jo det. Men kravene står jo godt skrevet hos phs (altså om en har 3 i snitt i norsk hovedmål, 20 år, b-førerkort osv.), og når det kommer te det fysiske så krevs det bare litt trening :thumbup: men er nok enkelte som søker bare for å søke ja, personlig er jeg ikke en av de som "søker for å ha søkt".

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så nå om jeg kunne finne noen ledige stillinger, og jeg fant ganske mange.. Mulig det er ikke er mange, men det virker som mange for meg.

 

https://www.politi.no/ledige_stillinger/

https://www.webcruiter.no/wcmain/portalpage.aspx?company_id=85340&page=1Politijobbstartside

Når jeg ser på den siste lenken din, er det en fast stilling og to midlertidige/vikariater. Ikke akkurat imponerende når man vet at det snart kommer over 400 nye i tillegg til de fra forrige kull som ikke har kommet i jobb.

Jeg må bare beklage. Jeg så på hele listen jeg, altså ca. 70 stillinger (øyemål). Tenkte ikke over at man som nyutdannet ikke kan ta alle stillinger. Vel, om det du sier er rett ser jo situasjonen en del verre ut. Ikke akkurat imponerende, som du sier.

Vel, det man kan håpe på er at når de andre stillingene fylles, vil alt "flyttes oppover" så det blir en dominoeffekt som gir atter nye stillinger på lavere nivåer. Men med den økonomiske situasjonen der de fleste politidistrikter blir tvunget til å la stillinger stå åpne pga. pengemangel, så er det ikke sikkert det skjer heller.

Lenke til kommentar

Jeg har et spm!

 

Jeg har lest at 2760 hadde søkt phs som første prioritert.

Phs.no sier at søkere som innkalles til fysisk test vil få skriftlig beskjed om dette i begynnelsen av mai.

 

Men hvordan avgjøres hvem som blir innkalt eller ikke?

 

Jeg regner med at alle som søker har gjort noe research, og isåfall sjekket ut om de fyller kravene på forhånd?

Slik jeg har skjønt det (rett meg om jeg tar feil) så blir de som fyller kravene kalt inn. Noen forsvinner ved fysisk test andre forsvinner på intervjuet..

 

Det forstår jeg;) Men for meg høres det ut som mange bare søker og håper på det beste? Det er vel normalt å gå gjennom kravene på forhånd, og eventuelt gjør det som må til for å bestå dem?;D

På grunn av samordna opptak, er det nok mange som søker uten å helt vite hva de søker på.

 

Utsilingen skjer vel slik:

 

1. Grunnleggende opptakskrav

2. De som oppfyller disse blir innkalt til fysiske tester

3. De som består de fysiske testene blir innkalt til intervju

4. De som blir funnet skikket under intervjuet får tildelt skoleplass etter konkurransepoeng

Endret av Pjassop
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Istedenfor å få inn en hel drøss til intervju som potensielt har alt for få konkurransepoeng, ville det vel vært lurere å fjerne dem med for lave konkurransepoeng på et tidligere stadie? Og så kan man eventuelt bruke konkurransepoeng igjen mot slutten om det ikke er plass til alle.

 

Edit: Listen din ser grei ut altså, men man siler vel ut dem som har under ca. 43-49 konkurransepoeng helt i starten? Er jo ikke noe poeng i å ta inn en fyr med 30 poeng til intervju.

Endret av Sitronsaft
Lenke til kommentar

Jeg synes selv at bom er tyngre ettersom håndleddene låses mer og bevegelsen blir mer rett. Med stang varierer man hvilken del av ryggmuskelen som aktiveres, det gjør man ikke i like stor grad med bom.

 

 

Jeg fikk testet meg i bom i dag, synes det var lettere. Klarte i snitt to mer pr sett, mulig dagsformen også avgjør litt men det er nok også veldig individuelt fra kropp til kropp.

Lenke til kommentar

Jeg fikk testet meg i bom i dag, synes det var lettere. Klarte i snitt to mer pr sett, mulig dagsformen også avgjør litt men det er nok også veldig individuelt fra kropp til kropp.

 

Dagsformen er avgjørende for min del i alle fall. Men om du har mulighet til å trene med bom, så er det best ettersom det er bom som benyttes under testene.

Lenke til kommentar

Mulig bom er lettere fordi armene ikke "svinger" like mye, og man dermed får mer effektiv utnyttelse av kraften?

 

Og sånn jeg har skjønt det så varierer poenggrensene for hvert år og?!

De varierer ikke så mye. Jeg tror man trygt kunne satt en nedre grense på 35 konkurransepoeng f.eks. Hvis det skulle vise seg at det er for høyt, kan man senke det litt året etter.

 

For det er vel ingen av avdelingene som har en så lav grense?

Lenke til kommentar

Og hva gjør man når man ikke har en bom å trene med? Jo, da fikser man seg sin egen bom :p (ja det funka :D)

Laget meg bom av 1,5 meter med 36x148 (som jeg rundet av i toppen med høvel for bedre grep), og hengte den opp i garasjen med 2 stk 36x098 på 40cm i hver ende. Skrudde alt dette sammen med treskruer. Dette fuker fint, og er til god hjelp når jeg trener på hang-ups.. Kostet meg ca 80,- tror jeg..

Et tips til de som sliter med denne øvelsen, lag en sånn og tren min 3 x max (med god pause imellom) 4-5 dager i uka . Da vil du nok merke fremgang! Det gjorde ihvertfall jeg :)

Lenke til kommentar

Hei :)

Jeg har tenkt å søke på PHS etterhvert..

Er inne i mitt 3. år på vidregående og karakterne er så som så, ligger vel på rundt 35-36 poeng.

Men spørsmålene mine er:

 

Må jeg vente lenge på å komme inn da? er ikke nøye hvor i landet jeg kommer inn..

 

Hva er lurest å gjøre frem til inntaket? Befalsskole? Idrett på høgskole? annen relevant utdanning?

Lenke til kommentar

Tror vampen har rett her. Jeg tok en telefon til PHS og spurte hva som var mest relevant, og de ga meg egentlig ikke noe entydig svar. Det virket som det viktigste var at jeg brukte tiden til noe konstruktivt, enten det var å ta opp igjen fag, være aktiv i røde kors eller gå førstegangstjeneste. Tror det viktigste er at du spør deg selv hva DU kan ha mest nytte av, istedenfor å spørre deg selv hva som vil se best ut på CV-en når du søker PHS.

 

Politistudenten som startet denne tråden har for øvrig anbefalt å gå befalsskole.

 

___________________

 

Men til noe helt annet. Jeg tenker å været i militæret i 2-3 år fremover, og deretter satse på en karriere i politiet. Imidlertid lurer jeg på om jeg kanskje skal ta et år hvor jeg reiser rundt i verden, opplevd litt kultur som ung mann, før jeg søker PHS. I den forbindelse får jeg kanskje lyst å røyke litt hasj i Amsterdam, noe som er lovlig. Hva skjer så om dette dukker opp på narkotesting hos politiet i det jeg skal søke meg inn? Vil jeg komme noen vei med å fortelle sannheten, at jeg røykte det lovlig i Amsterdam?

Lenke til kommentar

I den forbindelse får jeg kanskje lyst å røyke litt hasj i Amsterdam, noe som er lovlig. Hva skjer så om dette dukker opp på narkotesting hos politiet i det jeg skal søke meg inn? Vil jeg komme noen vei med å fortelle sannheten, at jeg røykte det lovlig i Amsterdam?

 

Det ER det rareste jeg har hørt....

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg har tenkt å besvare alle spørsmål jeg blir gitt under opptak på PHS 100% ærlig, og jeg regner med at jeg må gi urinprøve etc. Derfor ønsker jeg å ha mitt på det rene. Så jeg lurer enkelt og greit på om det er noen måte å røyke hasj i Amsterdam/andre steder hvor dette er lovlig, uten at dette ødelegger for meg i underkant av ett år senere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...