Gå til innhold

More internal HD DVD Rumors: Xbox360 Ultimate - autumn 2008


kewell79

Anbefalte innlegg

Når jeg kjøper en reciver som kan dekode alle disse nye lydformatene

 

Lurer nesten på om ikke min reciever og varter opp med noen nymotens lydgreier (jeg husker ikke om jeg har 1.0, 1.1, 1.2 eller 1.3), selv om jeg er strålende fornøyd med å spille CD samlingen min i god gammeldags stereo. Og DVD klarer jeg ikke å sutre over i DTS heller. Rare greier, lykke uten HDMI 1.3...?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Freke: Ja, det han Dr.Peedee sa :p

 

Håper det kommer støtte for PCM, DTS-HD, DD+ osv etterhvert. Men tror ikke det er mulig imo at Hdmi utgangen som er på de nyere Xboxene kun er version 1.1

 

You don't need HDMI 1.3 to take advantage of Dolby True HD

You don't need HDMI 1.3 to take advantage of Dolby Digital Plus

You don't need HDMI 1.3 to take advantage of DTS-HD Master Audio

 

Dr.Peedee:

De som MÅ ha HDMI 1.3 er de som f.eks kjøper Denons Blu-ray spiller

 

:p

 

Jeg sa også at dette var ganske på sidelinja av 360 diskusjonen. :) Men den derre velkjente "You don't need HDMI 1.3" regla er ikke lenger så universal når det gjelder overføring av HD lyd slik som den var for noen måneder siden. Jeg skjønte heller ikke hvorfor du siterte den regla når det var snakk om 360. Ja, jeg ga to nye eksempler på hvorfor "regla" ikke holder vann lenger - nye Denon og Panasonic BD spillere. Åkke som - vi var var begge litt far out.

 

(Ellers veit jeg forsåvidt godt hvordan det er med HD lyd, dekoding internt eller eksternt - og overføring til forsterker. Har jo selv en Toshiba HD E1 HD DVD med HDMI 1.2 som dekoder HD lyden for meg og overfører til forsterkeren. Har også en PS3 som gjør det samme. Og bare for å gjøre forvirringen større så kan ikke PS3 tross HDMI 1.3 overføre HD lyd som bitstream, hverken True HD eller DTS HD MA. Den må også dekode først. Det fordi at ikke alt i 1.3 spesifikasjone er obligatorisk, hvilket er et bevis på at man ikke bør se seg blind på 1.1. 1.2 eller 1.3. men snarere produktets spesfikasjoner i klartekst.)

 

Mere on topic: Dagens 360 har HDMI v.1.2 så langt jeg har lest. Hva evt. framtidige 360 løsninger får, veit ingen av oss ennå. Kanskje 1.3? Kanskje ikke. Uansett, man skulle tro at software'n i dagens 360'er kunne oppgraderes til å dekode True HD og DD+ til PCM spor som da kunne overførs via HDMI 1.2 på den (1.0 om det så skulle være). Men dagens HDMI løsning og lydløsning på Xbox 360 er visstnok noe spesiell i signalgangen og det gjør at dette ikke går selv om HD DVD dekoder software for 360 skulle bli oppgradert. Det finnes det andre tekniske hoder her inne som sikkert kan forklare det bedre hvordan HDMI løsningen på 360 ikke er helt optimal. (De dukker vel opp snart).

Lenke til kommentar

freke: Enkelte er også fornøyde med å se film på sin 10år gamle 14" tv. Jeg er veldig optatt av lyd og bilde og stiller da kanskje større krav enn deg. Er fornøyd med DTS jeg også, og musikk låter absolutt best i stereo. Men oppgraderingsspøkelse vil alltid være der. Hvis alle bare stiller seg fornøyde og tenker, "nå trenger jeg ikke noe bedre" så hadde det jo ikke vært noe poeng i å lage nyere og bedre ting.

Endret av marius90
Lenke til kommentar
Når jeg kjøper en reciver som kan dekode alle disse nye lydformatene

 

Lurer nesten på om ikke min reciever og varter opp med noen nymotens lydgreier (jeg husker ikke om jeg har 1.0, 1.1, 1.2 eller 1.3), selv om jeg er strålende fornøyd med å spille CD samlingen min i god gammeldags stereo. Og DVD klarer jeg ikke å sutre over i DTS heller. Rare greier, lykke uten HDMI 1.3...?

 

Hvis du har DEN forsterkeren der burde jo absolutt være lykkelig! :) It's a monster! Men tror deg ikke helt hvis du har den og du ikke veit hva den greier og ikke greier da. :)

 

(Men, hvis du mot formodning ikke veit - ikke kjøp den Denon eller Panasonic spilleren jeg nevnte til den da ; Da blir det nemlig ikke lykke uten HDMI 1.3...)

Lenke til kommentar
Og alikevel har du ikke en forsterker som støtter moderne hd lyd? Sett slikt wink.gif

Hadde jeg bare hatt råd så. Venter heller til jeg får inn en del penger og kliner til på en sværing jeg kan ha en stund.

 

Klarer meg fint til den tid. Pleier å være en del hos naboen i helgene og spise pizza og se på film, og han har et anlegg som er ganske så mange hakk over mitt, så føler at jeg ikke trenger og oppgradere helt enda. Men som sagt, det kommer.

 

Jeg har aldri klaget på optisk-kobling eller noe. Kjører selv Coax fra dvdspilleren til reciveren og er strålende fornøyd. Alt jeg sier er at det hadde vært morro og snart kunne benytte seg av de nye lydformatene. Men som sagt så har jeg begrenset med penger å rutte med for tiden.

Endret av marius90
Lenke til kommentar
Alt jeg sier er at det hadde vært morro og snart kunne benytte seg av de nye lydformatene. Men som sagt så har jeg begrenset med penger å rutte med for tiden.

 

Sant nok kanskje. Lønner seg sikkert å ha noen litt raffinerte høyttalere i samme slengen, så man får glede av den økte oppløsningen. Vet ikke om mine SCS-01 fronter fra SVS er fancy nok til å fremføre alt mulig fjongt hd fjas. Lyd blir det nok, men...

Lenke til kommentar

Jeg har ihvertfal ikke høyttalere som kan utnytte det. men samtidig som jeg kjøper forstekeren så tror jeg at jeg skal kline til med noen nye høyttalere også. De svs høyttalerne har jeg overhodet ingen erfaring med så det kan jeg ikke uttale meg om, men svs er jo ikke akkurat kjent for å levere noe dårlige greier. Så litt fortjeneste blir det nok uansett. Lyden på dts og dolby digital er jo langt mer komprimert enn lyden på en cd, og ihvertfal her så er det langt bedre lyd i musikk cd'er enn DVD-er.

 

F.eks Jean Michelle Jarre - Jarre in China er jo en fantastisk konsert som låter bra på dvd, men ihvertfal her så er det godt hørbart bedre lyd i CD-en. og siden de nye lydformatene har såpass høy bitrate så burde det uansett bli litt forskjell.

Endret av marius90
Lenke til kommentar

Tror ikke det kommer noen flere hdmi versioner nå. Hvis det gjør det så blir jeg irritert.

da får de vente et par år. Folk har jo nettop tømt lommebøkene for å få de nye reciverne med 1.3

og de nye dekoderne. ;)

 

Uansett jeg gleder meg ihverfal til min neste reciver som jeg tror kommer til å bli en Onkyo 905.

Hvis det kommer noen ny hdmi version nå så får det bare være. Jeg kjøper til sommeren og da tar jeg den versionen som er da.

Endret av marius90
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...