Gå til innhold

Hvor stor ryggsekk i fjellet?


Anbefalte innlegg

til jul fikk jeg en ryggsekk på 40 liter. denne har jeg tenkt til å bruke når jeg skal på hytteturer og lignende. jeg vurderer å bruke den til sommeren når jeg skal gå på tur i fjellet. det blir da kun aktuelt å gå turer fra hytte til hytte. i 3-5 dager. hva er den optimale størelsen (i liter) til slikt bruk? bør jeg heller satse på en sekk på 50-60 liter?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den jeg ofte bruker er på 70+15 liter. Stor og fin sekk som sitter støpt på ryggen min. Hender ofte at jeg har 25-30kg++ i sekken på lengre turer og da er den sekken bra i størrelsen. 60-80L ville nok jeg anbefale. universalstørrelse.

40 liter blir litt snaut spør du meg. I hvertfall på 3-5 dagers tur.

 

Men husk at en sekk er som gode sko. De skal sitte godt på kroppen din. Har masse å si! I hvertfall når man driver å går 2 uker og mer.. DA er de 1000kr ekstra verdt sekken :thumbup:

Lenke til kommentar

Selv har jeg brukt 75 liter i mange år, og det har vært passelig størrelse for meg. Har brukt sekken til fjelltur, skautur og reise. Sekken er nå ca 15 år og bærer litt preg av det, men den har vært genial å ha. Vurderer nå ny i samme størrelse. Det som har vært genialt med sekken, er at den har mulighet for ekstra sidelommer. På denne måten har jeg kunnet bygge på sekken etter behov. De gangende jeg ikke har hatt behov for en fult så stor sekk, har jeg kun benyttet meg av øvre del av den og stengt av den nedre delen.

 

Ett lite tips er å kjøpe kvalitet, så har du sekken i mange år fremover!

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

75 liters sekk har også fungert utmerket for meg. Da har jeg plass til sovepose, stormkjøkken osv.

Etter mange turer i fjellet samme med min kone har vi funnet ut hva som fungerer for oss. Men jeg vil anbefale deg og tenke over hva du skal bruke den til, slik som personen under sier.

Videre så kom jeg over en helt ny sekk for noen dager siden på www.enklereliv.no. Det er en sekk med solcellepanel.

Altså man kan lade opp kamera, mobil o.l mens du er ute i solen å går. Det er en sekk på 30 liter, akkurat samme størrelse som min kone pleier å gå med.

Det er den perfekte kombinasjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...