Gå til innhold

Fysisk størrelse på hovedkort


frodelil

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg tenkte å kjøpe meg et nytt hovedkort (og prosessor) og lurer på om jeg fortsatt kan bruke det gamle kabinettet mitt. Er det samme størrelse og fysiske spesifikasjoner nå som for ca 3-4 år siden? Det er en P-II maskin med USB-utganger, om det hjelper med å tidfeste maskina...

 

Jeg lurer på å kjøpe Abit BE7 som er oppgitt med ram DDR 333. Kan jeg likevel bruke den rammen som står i gamlemaskina mi? vet ikke helt hva det er, men kjøpte ny brikke for et par år siden som egentlig var ganske billig..

 

Peace!

---frode---

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Regner med at hovedkort og kabinett har ATX-formfaktor. De aller fleste har det. I små løsninger (F.eks Shuttle) bruker man micro-ATX. Regner med at ting vil passe fint inn i kabinettet.

 

Det som det derimot kan bli problemer med, er strømforskyningen. Moderne hardware drar gjerne mer strøm enn gammel hardware, og er i tillegg ofte mer ømfintlige for spenningsvariasjoner. I tillegg har P4 hovedkort ofte en egen "spesial" tilkobling fra strømforskyningen i tillegg til de vanlige. Mulig det er noe tilsvarende på AMD-hk også.

 

Anbefaler deg derfor på det sterkeste å bytte kabinett inkl. strømforskyning. Skal du ha AMD eller P4 velger du et som er merket nettopp AMD/P4. Da har det riktige tilkoblinger, samt at strømforskyningen er stor nok. En bonus blir at du sannsynligvis får et mye mer servicevennlig kabinett, da de fleste modellene i dag kan åpnes fra siden. Du får helt greie kabinetter fra 3-400 kr, men da er det ingenting å pynte med. Legger du på til det doble har du plutselig mye å velge i.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...