Gå til innhold

Sliter med grønn/turkis på 40D


Anbefalte innlegg

En ARGB-skjerm er noe jeg ønsker meg, men det er ikke lett å finne i de prisklasser jeg opererer i.

 

Eizo CG221: Tror forgjengerene het 220, og den startet på rundt 40000. Men det kan godt hende ny versjon blir rimeligere. Prisene har jo sunket jevnt og trutt den siste tiden.

Nec SpectraView® 2690 ligger på 19000 og skal vise mesteparten av ARGB, mens SpectraView® Reference 21 skal gi aRGB+ (og har pris på forespørsel)

Lacie 526 skal gi 95% av aRGB (tilsvarende Nec 2690) og ligger på rundt 15000.

 

Det er de merkene jeg vet om, men det finnes sikkert flere. Hvis noen har info om andre adobe RGB LCD-skjermer er jeg interessert.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan jo også prøve å konvertere fra RAW til ProPhoto RGB og adobe RBG og sRGB og beholde alle i 16 bit. Så kan du sjekke histogrammene. Så på bildet du postet først, og der ser det ut som flere av kanalene er litt klippet.

Endret av se#
Lenke til kommentar

Det var ikke meningen å la fargerom-sporet utarte. :) Stort sett klarer man seg fint med sRGB, og når man er nybegynner bør man ligge langt unna å styre med ulike fargerom.

 

Jeg tittet litt på produktbildene, og fargens RGB-verdier er sånn ca. 0, 170,160. Vanlig lampelys, slik du har brukt her, inneholder veldig mye rødt, og veldig lite blått. Histogrammet for blåkanalen på bildet du la opp illustrerer jo det - blått finnes nesten utelukkende i den nedre halvdelen, og fargen, som altså skal være 0 i rød, ligger rundt 20-30. G og B ligger og vaker rundt 130 - G litt høyere enn B, mens det altså skal være omvendt. Lampelys er fryktelig vanskelig, og det kan tidvis være umulig å få fargene helt riktige.

 

Quick'n'dirty løsningen min er å klippe den nedre delen av den røde kanalen, og så justere G og B litt opp:

post-65389-1199611257_thumb.jpg

Ikke helt i mål, men en liten indikasjon på hva du kan gjøre. Jeg har selvsagt utelukkende brydd meg om fargen på etiketten.

Endret av Anew
Lenke til kommentar

Ja jeg er jo ny i dette, så har mange andre ting å jobbe med (les komposisjon) før SRGB blir min største begrensning. Men jeg har vertfall lært masse!

Det som egentlig fikk meg til å starte denne tråden var en lite bekymring for at kamerate skulle være defekt.

 

Når det gjelder produkt bildene så stemmer ikke de heller overens med den virkelige fargen på produktet. Den virkelige fargen er mer grønn enn blå, nærmere bildet jeg postet i går kl. 18:54

Endret av bengtmagne
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...