Gå til innhold

hva display til speilreflekskameraer brukes til


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det kjem an på kva kamera det er. Nokre få kamera har det ein kaller Live View, altso at ein kan sjå på skjermen det ein skal ta bilete av. Dette gjeld iallfall eit par Olympus-modellar, Canon 40D og 1D MIII og Nikon D300 og D3. Er kanskje nokre andre ogso, som eg ikkje veit om. Olympus trur eg var dei fyrste til å gjere dette, og andre har fulgt på.

 

Redigert: Elles vert skjermen brukt til å sjå på bileta ein har tatt, sjekke histogrammet og endre innstillingar.

Endret av Torbjørn T.
Lenke til kommentar
Det billigste kameraet med muligheten til å benytte skjermen som søker er Olympus E-410.

 

takk for svaret, men selv om jeg bare er 14 år, så har jeg faktisk ganske store hender, så det passer nok ikke meg, men takk for svaret ja!

 

selv om E-410 er svært lite, er det grepet laga på ein heilt annan måte enn konvensjonelle D-SLR, dette resulterar i sjølv om grepet er lite, så ligg det godt i hånda, men det beste er om du prøver sjølv, og faktisk får ditt eige inntrykk å gå ut ifrå.

Lenke til kommentar

Hei,

 

jeg ser du er blitt interessert i en Pentax K10D. Dette er det kameraet jeg har, og jeg synest det fungerer bra. Kan ikke si at jeg savner 'live view' da søkeren på K10D er forholdsvis god og lys.

 

Men det jeg skulle si var at Samsung har et kamera som heter Samsung GX-10. Dette er en Pentax K10D i samsung-forkledning.

Nå til dags ligger den rundt ca 6000 ny med kit objektivet. Ergonomisk er det helt likt Pentax K10D med samme knapper og utforming.

Kameraet har også værtettingene og innmaten til K10D. Det sies at det er litt forskjell på hvordan jpg behandles i kameraet, ellers er de (så vidt jeg vet) nesten identisk.

 

Det kan kanskje være en tanke hvertfall ?

 

Fortsatt god jul,

Beej80

Endret av Beej80
Lenke til kommentar
Det billigste kameraet med muligheten til å benytte skjermen som søker er Olympus E-410.

 

takk for svaret, men selv om jeg bare er 14 år, så har jeg faktisk ganske store hender, så det passer nok ikke meg, men takk for svaret ja!

Om du har prøvd det og likevel ikke liker grepet skal jeg ikke tvinge det på deg. :p Men det er som noen har nevnt en annen måte å holde kameraet på. Jeg har ikke små hender, jeg er på mitt nittende år, og E-400 fungerer meget bra i mine never. Min innstilling til dette er at dersom en først skal ha et pukkelgrep, da bør det være en viss størrelse på det, ellers fungerer det ikke. Det er en personlig preferanse, men det gjør f.eks. E-400/E-410 bedre ergonomisk for meg enn f.eks. 350D/400D.

 

Dersom du vurderer K10D/GX-10. Du kan også vurdere Olympus E-510, jeg er sikker på at PMnormal vil støtte meg i at det er meget godt kamera. Det gir deg mye av det samme som K10D/GX-10, men i tillegg får du LiveView. Om dette er noe du vil vektlegge kommer helt ann på hva du ønsker. LiveView, altså å benytte skjermen som søker, er ikke en perfekt løsning da autofokus blir noe tregere og ikke fungerer like smooth. Ellers syns jeg det er bra å gripe i. Kitoptikken som følger med Olympus ED 14-42 holder bra standard for kitoptikk.

 

Dersom du liker E-510 kan det være et godt valg. En ting du likevel bør ha i bakhodet er at E-510 ikke er værtettet på noen måte. Dersom du bruker kameraet røft er nok K10D/GX-10 et bedre valg.

Lenke til kommentar
Jeg syns ikke du skal henge deg opp i dette med LiveView funksjonalitet. Den er beregnet på litt mer "sære" behov som fotografering i studio o.l. Ved "vanlig" fotografering kommer du ikke til å bruke denne funksjonaliteten, bl.a. fordi du da ikke får skikkelig autofokus.

 

Det er vel en stor generalisering. Jeg har hatt behov for liveview mange ganger "på gata". Ta bilder over en folkemengde, ta makro bilder, ta bilder fra uvanlige vinker, som f.eks, gate/fortau høyde. Det er selvsagt ikke noe *alle* trenger, men å si at noen ikke trenger det er å ta i.

 

Når en har testet det litt, finner man fort andre bruksområder.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...