Gå til innhold

kan man ha 4 partisjoner som 2 par på 1 RAID0 kontroller?


Stigma

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har 2 raptor 74GB disker som jeg skal bruke til RAID-0. Problemet ligger i at jeg sliter med å velge "riktig" stripe størrelse. Operativsystemer har mange veldig små filer (average size= 211KB), mens programmer, spill og diverse annet har mye mye større average filesize (3MB, uten å regne med film-filer faktisk. Eksempelvis er også average filesize for Spillet Crysis og The Witcher omtrent 3MB).

 

Derfor lurer jeg på om det er mulig å kunne sette opp 4 partisjoner, 2 små og 2 store, sette de to små i RAID-0 for OS med liten stripesize, og de to store i RAID-0 med mye større stripe size. Vi snakker altså om bare 2 disker på samme kontroller.

 

Er dette mulig? Jeg har bare hatt begrenset RAID erfaring så jeg håper noen kan gi meg råd.

 

-Stigma

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har en såkallt ihvertfall "high-performance" Nvidia RAID kontroller med støtte for RAID0,1,0+1 og 5. Den er på et Asus Striker Exteme 680i hovedkort med basert på Nvidia 680i chipsettet.

 

på nivå med en skikkelig standalone kontroller er det neppe, men jeg har litt tro på at det er hakket bedre enn software. Software vil trekke en del CPU-cycles (selv om jeg forsovidt har nok å ta av, men en quad-core).

 

Finnes det kanskje noen benchmarks på SW versus HW (integrerte typiske kontrollere) ?

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Kan være intr. løsning siden den ligger veldig opp til ditt system: tomshardware benchmarket 680i raid0

We measured up to 350 MB/s using four 10,000 RPM WD Raptor drives and Intel's ICH7 or ICH8 chipset components. This is an excellent result, as it almost matches the added throughput of four single drives. At the same time, Nvidia's nForce 680 chipset somehow showed a 110 MB/s bottleneck, which we still couldn't overcome. It shows that not every integrated controller is suitable of hosting a high-performance RAID 0, despite technically supporting it.
Endret av johneinar
Lenke til kommentar

Hehe, dette er faktisk litt morsomt, men i Linux så setter man stripestørrelsen både på RAIDet og på filsystemet(antar det samme kan gjøres ved NTFS formatering?). Men jeg gjorde en liten test på dette, og ytelses økningen fra 128k til 256k er forsvinnende liten. Så hvis du velger en stripe størrelse på 64k eller 128k så vil du komme tett opptil det RAIDet ditt vil klare. Jeg vil faktisk anbefale deg å gå for 64k, som er standard på de fleste RAIDkort, software RAID løsninger.

 

EDIT: Men sånn i utgangspunktet så kan du jo sette 64k stripe størrelse på RAIDet, og 128k/256k blokk størrelse på filsystemet.

Endret av kpolberg
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...